Τι θα δώσει ο Βιλντόζα στον Ολυμπιακό

Λούκα Βιλντόζα

i

Euroleague

Τι θα δώσει ο Βιλντόζα στον Ολυμπιακό

Νίκος Καλαμπάκας 19:56 - 02.07.2024 / Ανανεώθηκε: 19:57 - 02.07.2024

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Λούκα Βιλντόζα και το Sportal περνάει από... ακτινογραφία τον γκαρντ από την Αργεντινή, αναδεικνύοντας τα χαρακτηριστικά του που θα τον κάνουν πολύτιμο για τη νέα του ομάδα.

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τη δεύτερη φετινή του μεταγραφή, αφού μετά τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, οι ερυθρόλευκοι έκαναν κάτοικο Πειραιά και τον Λούκα Βιλντόζα! Τι μπορεί όμως να προσφέρει ο γκαρντ από την Αργεντινή στους ερυθρόλευκους;

Η σεζόν που ολοκληρώθηκε δεν ήταν και η ιδανικότερη για τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Πειραιά «γκρεμίστηκε» από την κορυφή της Ελλάδας από τον Παναθηναϊκό, ενώ στην Euroleague αν και βρέθηκε για τρίτη συνεχόμενη σεζόν στο Final Four, ηττήθηκε από τη Ρεάλ στον μικρό τελικό.

Η ολοκλήρωση της σεζόν λοιπόν έφερε αρκετή σκέψη στο μεγάλο λιμάνι της χώρας. Η ανάγκη να έρθουν παίκτες που έχουν εμπειρία από το επίπεδο της Euroleague και διαθέτουν και το ειδικό... βάρος να μπορούν να φορέσουν τη φανέλα μιας ομάδας που έχει συνηθίσει να πρωταγωνιστεί, ήταν επιτακτική.

Τέτοιος είναι και ο Λούκα Βιλντόζα. Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού δεν πήρε τις ευκαιρίες που ήθελε στο ΟΑΚΑ, όμως αυτό δεν σημαίνει και ότι δεν τις άξιζε.

Το γιατί ο Αταμάν δεν τον χρησιμοποίησε στο ροτέισον, δεν είναι κάτι που αφορά τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Κάθε προπονητής έχει τον τρόπο του και κανείς δεν μπορεί να μπει στα... χωράφια του άλλου.

Ο Λούκα Βιλντόζα δεν είναι τυχαίος παίκτης. Είναι ένα γκαρντ με ικανότητα τόσο στο σετ παιχνίδι, όσο και στο ένας με έναν. Είναι εξαιρετικός σουτέρ, μπορεί να επιτεθεί κατευθείαμ στο καλάθι, ενώ σε μικρότερο βαθμό αξιοποιεί και τους συμπαίκτες του!

Ένα από τα προβλήματα του Ολυμπιακού στην προηγούμενη σεζόν ήταν πως όταν η ομάδα «κολλούσε» στην επίθεση, δεν υπήρχαν πολλοί παίκτες που διέθεταν «κρύο αίμα», ώστε να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να κουβαλήσουν την ομάδα στο σκοράρισμα.

Ο Αργεντινός είναι τέτοιος και οι ερυθρόλευκοι προσθέτουν στη μηχανή τους έναν γκαρντ ο οποίος δεν φοβάται να αναλάβει πρωτοβουλίες και δεν κρύβεται όταν η μπάλα καίει.

Ακόμα, είναι παίκτης που αγωνίζεται στη θέση «1» αλλά και σε αυτή του σούτινγκ γκαρντ. Έχει πολύ διαφορετικά στοιχεία από τους Γκος και Ουόκαπ. Δεν είναι τόσο «θερμός» στα αμυντικά του καθήκοντα, όμως έχει την ικανότητα να πρεσάρει και να βάζει δύσκολα στους αντιπάλους του όταν αυτοί θα προσπαθούν να επιτεθούν.

Η περιφερειακή γραμμή του Ολυμπιακού χρειαζόταν έναν παίκτη σαν τον Βιλντόζα. Με τον γκαρντ από την Αργεντινή οι Πειραιώτες έχουν συμπληρώσει το ρόστερ τους στις θέσεις του πόιντ και του σούτινγκ γκαρντ, αφού περιμένουν και τον Κίναν Έβανς ο οποίος θα αργήσει μεν, αλλά θα βοηθήσει σημαντικά όταν επιστρέψει από τον τραυματισμό του.