Μαγεία ΝΒΑ στην Ωκεανία και δύο εύκολες νίκες για Ουίζαρντς και Μπλέιζερς (vids)
i

© photo by Amanda Loman / Getty Images / Ideal Images

Μαγεία ΝΒΑ στην Ωκεανία και δύο εύκολες νίκες για Ουίζαρντς και Μπλέιζερς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:03 - 11.10.2023 / Ανανεώθηκε: 09:07 - 11.10.2023

Στις ΗΠΑ συνεχίζεται η preseason στο ΝΒΑ, οι Ντάλας Μάβερικς έχασαν στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ, ενώ ο «μαγικός πλανήτη» μεταφέρθηκε στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, εκεί όπου οι Ουάσινγκτον Ουίζαρντς και οι Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς πήραν δύο εντυπωσιακές παραστάσεις κόντρα στους Κερνς Τάιπανς και τους Νιου Ζίλαντ Μπρέικερς.

Πέραν από τα ματς της Preseason που έγιναν στις ΗΠΑ και οι Μπακς χωρίς του Γιάννη Αντετοκούνμπο και Ντέιμιαν Λίλαρντ ηττήθηκαν από τους Μέμφις Γκρίζλις, είχε προηγηθεί (το βράδυ της Τρίτης) η νίκη της Ρεάλ επί των Ντάλας Μάβερικς στη Μαδρίτη

Μόνο που αυτή δεν ήταν η μόνη αναμέτρηση που έγινε εκτός της αμερικάνικης ηπείρου. Διότι δύο παιχνίδια, διεξήχθησαν στην Ωκεανία. Ένα στην Αυστραλία, εκεί όπου ταξίδεψαν οι Ουάσινγκτον Ουίζαρντς και νίκησαν με το εντυπωσιακό 145-82 τους Κερνς Τάιπανς και ένα στη Νέα Ζηλανδία, με τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλειζερς να φθάνουν στο επίσης εντυπωσιακό 106-66 επί των Νιου Ζίλαντ Μπρέικερς

Στο πρώτο παιχνίδι ο Τζόρνταν Πουλ, ο οποίος το καλοκαίρι έγινε ανταλλαγή από τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και πλέον κατοικεί στην Ουάσινγκτον DC, την πρωτεύουσα των ΗΠΑ, είχε 18 πόντους σε 20 λεπτά συμμετοχής και ήταν ο πρώτος του αγώνας με τη φανέλα των Ουίζαρντς. 

Πάντως, πρώτος σκόρερ ήταν ο Κάιλ Κούζμα με 22 πόντους και οι δυο τους αναμένεται να σηκώσουν όλο το βάρος σε μία χρονιά βέβαια που φαίνεται πως οι Μάγοι δεν έχουν κάποιους ιδιαίτερους ομαδικούς στόχους. 

Το πιο θετικό γι' αυτούς ήταν πως ο Ντανίλο Γκαλινάρι δείχνει να βρίσκει το καλό του πρόσωπο και να είναι σε μία σωματική κατάσταση πολύ πιο βελτιωμένοι. Άλλωστε, πέρσι έχασε όλη τη σεζόν (με τους Σέλτικς) και τώρα στην Αυστραλία είχε 15 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε 16 λεπτά συμμετοχής. 

Οι νεανικοί Μπλέιζερς έκαναν αίσθηση στη Νέα Ζηλανδία

Στο Πόρτλαντ ήδη συνθέτουν τα στοιχεία εκείνα που θα τους τοποθετήσουν στη μετά-Λίλαρντ εποχή χωρίς μεγάλο... κραδασμό. Η ομάδα αποτελείται από νεαρούς και ανερχόμενους, ενώ υπάρχουν στο ρόστερ πλέον και ο ΝτιΑντρέ Έιτον, αλλά και ο Μάλκολμ Μπρόγκτον

Ο πρώτος αποκτήθηκε μέσω της τριπλής ανταλλαγή που έστειλε τον Ντέιμιαν Λίλαρντ στο Μιλγουόκι και ο δεύτερος από εκείνη που οδήγησε τον Τζρου Χόλιντεϊ στη Βοστώνη. Ο ρυθμός του παιχνιδιού πάντως, καθορίζεται από τον εκρηκτικό 21χρονο Άνφερνι Σάιμονς, ο οποίος αυτή τη φορά είχε 14 πόντους σε 17 λεπτά συμμετοχής και στο βάθος της regular season του ΝΒΑ αναμένεται να έχει στα χέρια του τον έλεγχο της ομάδας. 

Δημοσιογράφος στη Φιλαδέλφεια απολύθηκε γιατί εκφράστηκε υπέρ του παλαιστινιακού λαού
NBA

14:31 - 10.10.2023

Δημοσιογράφος στη Φιλαδέλφεια απολύθηκε γιατί εκφράστηκε υπέρ του παλαιστινιακού λαού

Η PhillyVoice ένα μήνα μετά την πρόσληψη του Τζάκσον Φρανκ αποφάσισε την απόλυσή του και ο λόγος ήταν μία ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα που εξέφραζε την αλληλεγγύη του στην Παλαιστίνη.

Ντεμπούτο πάντως, με τους Μπλέιζερς έκανε και ο Σκοτ Χέντερσον. Πρόκειται για τον 19χρονο που επιλέχθηκε στο Νο 3 του Draft και όλοι στο Πόρτλαντ ελπίζουν πως θα εξελιχθεί σε έναν παίκτη επιπέδου All-Star. Η πρώτη του παρουσία απέναντι σε μία ομάδα βέβαια που δεν είχε κάποια ιδιαίτερη δυναμική είχε 7 πόντους και 6 ασίστ σε 19 αγωνιστικά λεπτά, ενώ ο Έιτον έπαιξε 15 λεπτά και είχε 8 πόντους, 6 ριμπάουντ και ο Μπρόγκτον ήρθε από τον πάγκο και προσέφερε 2 πόντους και 7 ριμπάουντ.