Ο Μάικ Μπατίστ στο Sportal: Τι πρέπει να προσέξουν Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός στο Final 4

Ο Μάικ Μπατίστ στο Sportal: Τι πρέπει να προσέξουν Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός στο Final 4

Sportal newsroom 22:55 - 23.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:30 - 29.05.2024

Ο σπουδαίος Μάικ Μπατίστ φιλοξενήθηκε στο Sportal Euroleague Show, ανακάλεσε στιγμές από τα Final 4 που συμμετείχε και σημείωσε τι πρέπει να προσέξουν οι ελληνικές ομάδες στο Final 4 του Βερολίνου.

Σε ρυθμούς Final 4 κινείται η μπασκετική Ευρώπη. Για τα επόμενα 24ωρα η «καρδιά» του ευρωπαϊκού μπάσκετ χτυπάει στο Βερολίνο. Στο πρώτο χρονικά ημιτελικό ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τη Φενέρμπαχτσε και στη συνέχεια ο Ολυμπιακός θα παίξει με τη Ρεάλ.

Ο Μάικ Μπατίστ φιλοξενήθηκε στο Sportal Euroleague Show λίγες ώρες πριν το πρώτο τζάμπολ στην πρωτεύουσα της Γερμανίας. Ο πρώην σέντερ του Παναθηναϊκού και της Φενέρμπαχτσε ανακάλεσε στη μνήμη του στιγμές από τα πέντε final 4 που αγωνίστηκε

Αναλυτικά όσα είπε ο Μάικ Μπατίστ στο Sportal Euroleague Show

Γα το μυστικό των Final 4: «Το μυστικό είναι η προετοιμασία. Είναι ο τρόπος που προετοιμάσεις το κορμί σου, τον ύπνο σου και το φαγητό. Πρέπει να υπάρχει μία ρουτίνα. Από την εμπειρία μου θα πω ότι πάντα δίναμε σημασία στις λεπτομέρειες»

Για το φετινό Final 4: «Ο αγώνας του Ολυμπιακού με τη Ρεάλ είναι μία επανάληψη του περσινού τελικού. Είναι ένα μονό ματς που όλα μπορούν να γίνουν. Είναι δύο ομάδες με πλήρη frontline. Ο Ολυμπιακός αμυντικά μία σκληρή ομάδα. Έχω πολλή αγάπη για τον Παναθηναϊκό αλλά και για τον προπονητή της Φενέρμπαχτσε, τον Σάρας Γιασικεβίτσιους που είναι πρώην συμπαίκτης μου όπως και για τον Νικ Καλάθη».

Για το γεγονός ότι ο Σλούκας χαρακτήρισε την ομάδα του Παναθηναϊκού το 2009 ως την κορυφαία της Euroleague: «Δεν θα μπορούσα να τη χαρακτηρίσω ως την καλύτερη, αλλά σίγουρα ήταν μία από τις καλύτερες ομάδες των ευρωπαϊκών παρκέ. Ήταν μία ιδιαίτερη ομάδα. Υπήρχαν παίκτες με star quality αλλά έβαλαν το εγώ τους κάτω από την ομάδα. Από το προπονητικό τιμ μέχρι τους παίκτες και το επιτελείο αυτή η ομάδα ήταν εξαιρετική».

Για το περίφημο τάιμ άουτ στο ματς με την ΤΣΣΚΑ το 2009 και το φάουλ που δεν έγινε στον Σισκάουσκας: «Ήταν πολύ ιδιαίτερο γιατί ο προπονητής μάς ρώτησε να κάνουμε φάουλ ή να παίξουμε άμυνα. Ο προπονητής μας εμπιστευόταν. Ο καθένας από εμάς ήταν προπονητής του εαυτού μας. Πάντα πίστευα ότι η άμυνα κερδίζει τίτλους. Ήταν μία μεγάλη στιγμή για εμάς»

Για τον ημιτελικό του Παναθηναϊκού με τη Φενέρ: «Θα παίξει ρόλο ποιος είναι καλύτερα προετοιμασμένος στις μικρές λεπτομέρειες. Παίζει ρόλο το ποιος το θέλει περισσότερο, ποιος θα πάρει τα ριμπάουντ, ποιος θα πάρει την μπάλα για να σουτάρει όταν η μπάλα θα «καίει», ποιος θα κάνει τα λιγότερα λάθη. Θα δούμε ένα από σκληρό παιχνίδι. Όλοι ξέρουν τι θέλει η καρδιά μου»

Για το πρώτο και το τελευταίο του Final 4: «Στο πρώτο μου Final 4 το 2005 στη Μόσχα ήμουν χαρούμενος που ήμουν εκεί. Το 2012 στο τελευταίο μου Final 4 προσπαθούσαμε να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας και να κάνουμε το back to back αλλά δεν τα καταφέραμε»

Αυτό είναι το Final Four: Φίλοι του Ολυμπιακού και ένας Παναθηναϊκός πίνουν μαζί μπύρες στο Βερολίνο! (vid)
EUROLEAGUE

20:37 - 23.05.2024

Αυτό είναι το Final Four: Φίλοι του Ολυμπιακού και ένας Παναθηναϊκός πίνουν μαζί μπύρες στο Βερολίνο! (vid)

Δείτε στο βίντεο του Sportal τις προβλέψεις των Ελλήνων φιλάθλων που βρίσκονται στο Βερολίνο για τον νικητή του Final Four, αλλά και την... ανάμεικτη παρέα Ολυμπιακών και Παναθηναϊκών που έπιναν μαζί τις μπύρες τους!

Για τις προπονητικές διαφορές Αταμάν - Γιασικεβίτσιους: «Ο Σάρας είναι ένας προπονητής που κοιτάζει και την τελευταία λεπτομέρεια, ειδικά στην άμυνα, Ο Αταμάν αφήνει τους παίκτες του πιο ελεύθερους. Ο Παναθηναϊκός έχει τους δύο καλύτερους γκαρντ στη Euroleague, τον Ναν και τον Σλούκα. Θα είναι ένας πολύ ιδιαίτερος και σκληρός αγώνας»

Για το αν επιλέγει την επίθεση ή την άμυνα: «Είμαι ένας άνθρωπος που του αρέσει η άμυνα. Ο Ολυμπιακός είναι μία σπουδαία αμυντική ομάδα, που το έδειξε και στη σειρά με την Μπαρτσελόνα. Αυτό ήταν το κλειδί της πρόκρισης. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κατεβάσει τη Ρεάλ από τον μέσο όρο της. Θα πρέπει να μην αισθάνεται βολικά η Ρεάλ προκειμένου ο Ολυμπιακός να διεκδικήσει τη νίκη μέχρι τέλους».

Για τις περιπτώσεις Βεζένκοφ, Μίτσιτς: «Όλα είναι πιθανά στο ΝΒΑ, αν βρουν μία φόρμουλα με τις ομάδες τους και θα συνεχίσουν σε άλλη ομάδα του NBA ή τη Euroleague. Είμαι σίγουρος ότι πολλές ομάδες θα ήθελαν να τους υπογράψουν στην Ευρώπη»

Sportal Euroleague LIVE από το Βερολίνο: Παναθηναϊκός & Ολυμπιακός μπαίνουν στη μάχη του Final 4!