Μάικ Τζέιμς για Σλούκα: «Κάποια πράγματα είναι πιο πάνω από το μπάσκετ, έπρεπε να είναι εκεί»

Τζέιμς και Σλούκας στον αγώνα Μονακό-Παναθηναϊκός 90-91 (20/12/2023)

Μάικ Τζέιμς για Σλούκα: «Κάποια πράγματα είναι πιο πάνω από το μπάσκετ, έπρεπε να είναι εκεί»

Απόστολος Μαυράκης 09:07 - 20.09.2024 / Ανανεώθηκε: 10:38 - 20.09.2024

Με σχετική του ανάρτηση στο X, ο Μάικ Τζέιμς πήρε θέση αναφορικά με την επιθυμία του Σλούκα να μπορούσε να βρεθεί στο ΣΕΦ, στην βραδιά προς τιμήν του Γιώργου Πρίντεζη.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Κώστας Σλούκας, εξέφρασε την στεναχώρια του που δεν βρέθηκε στην βραδιά προς τιμήν του Γιώργου Πρίντεζη. Οι δυο τους μάλιστα γνωρίζονται πολλά χρόνια, έχοντας υπάρξει ως γνωστόν και συμπαίκτες σε Ολυμπιακό και εθνική Ελλάδος.

Πάνω σε αυτήν την δήλωση του Σλούκα πάτησε ο περσινός MVP της Euroleague, Μάικ Τζέιμς, ο οποίος μέσω μιας ανάρτησής του στον λογαριασμό του στο X, θέλησε πάρει θέση επί του θέματος. Ο Τζέιμς χαρακτηριστικά είπε το εξής: «Κάποια πράγματα είναι πιο πάνω από το μπάσκετ. Ακόμα και αν έχει να κάνει με το μπάσκετ, ειλικρινά θα έπρεπε να έχει την δυνατότητα να είναι εκεί για τον φίλο του».

Ο Τζέιμς φαίνεται ξεκάθαρα να παίρνει το μέρος του Κώστα Σλούκα, θεωρώντας πως όλη αυτή η εκδήλωση αλλά και η σχέση μεταξύ των δύο Ελλήνων παικτών, αν και πηγάζουν από το μπάσκετ, είναι στην πραγματικότητα πολύ μεγαλύτερα από αυτό. Ο ίδιος ο Τζέιμς, δεν έχει υπάρξει ποτέ συμπαίκτης με τους Σλούκα και Πρίντεζη, ωστόσο έχει αντιμετωπίσει πολλάκις και τους δύο στα παρκέ της Ευρωλίγκας και -εκτός απροόπτου- θα συνεχίσει να το κάνει από την νέα χρονιά, εφόσον εκείνος και ο Σλούκας δεν άλλαξαν μπασκετική «στέγη».

Υπενθυμίζουμε πως η βραδιά αφιερωμένη στον Γιώργο Πρίντεζη, έλαβε χώρα στις 6/9 και την κόσμησαν με την παρουσία τους διάφορες προσωπικότητες του μπασκετικού χώρου όπως ο Βασίλης Σπανούλης, ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης και ο Θοδωρής Παπαλουκάς. Η τελετή απόσυρσης της φανέλας του Πρίντεζη έγινε εν μέσω έντονου κλίματος συγκίνησης, με τον ίδιο να μην μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Πέρα από αυτό το γεγονός ωστόσο, διοργανώθηκε και φιλικός αγώνας προς τιμήν του Γιώργου Πρίντεζη, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Μακάμπι Τελ-Αβίβ. Το ματς εξελίχθηκε σε ντέρμπι και ολοκληρώθηκε με το τελικό 84-83 υπέρ των ερυθρόλευκων. Το νικητήριο καλάθι μάλιστα το πέτυχε ο ίδιος ο Πρίντεζης, αφού αγωνίστηκε και εκείνος στο φιλικό.