«Η ανανέωση του Μάικ Τζέιμς επέφερε διπλή τιμωρία στη Μονακό»

Μάικ Τζέιμς

«Η ανανέωση του Μάικ Τζέιμς επέφερε διπλή τιμωρία στη Μονακό»

Aχιλλέας Μαυροδόντης 22:20 - 29.08.2024 / Ανανεώθηκε: 22:22 - 29.08.2024

Ο Μάικ Τζέιμς έμεινε στη Μονακό, η οποία τον έπεισε να πει όχι στον Ολυμπιακό και να μείνει στο Πριγκιπάτο, όμως αυτή η συμφωνία έγινε η αφορμή να επιβληθεί τιμωρία στον σύλλογο, λόγω παραβίασης των κανονισμών!

 Διπλή τιμωρία για τη Μονακό, η οποία υπέπεσε σε παραβάσεις στην ανανέωση του συμβολαίου του Μάικ Τζέιμς, με την ομάδα να παραβιάζει τους κανονισμούς του FFP που εφαρμόζεται στο πρωτάθλημα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα BeBasket.fr, η ανανέωση της παραμονής του Μάικ Τζέιμς έφερε τιμωρία στη Μονακό, η οποία δεν ακολούθησε τους οικονομικούς κανονισμούς του γαλλικού πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα, το αυστηρό οικονομικό πλαίσιο που έχει εφαρμοστεί από την περσινή σεζόν στη Γαλλία και εμπόδισε τη γαλλική ομάδα να δηλώσει στο πρωτάθλημα τον Κέμπα Ουόκερ, επέφερε διπλή τιμωρία, καθώς η αδυναμία της Μονακό να δηλώσει στη λίγκα μία πληρωμή για τα πνευματικά δικαιώματα του Τζέιμς στην FedCom Media (ιδιοκτησίας της Μονακό) προκάλεσε την παραβίαση δύο κανονισμών.

Η Μονακό πρόκειται να ξεκινήσει την επόμενη σεζόν με πρόστιμο 20.000 ευρώ, ενώ της επιβλήθηκε και αφαίρεση μιας νίκης στο γαλλικό πρωτάθλημα.

Θυμίζουμε πως μία ανάλογη τιμωρία είχε δεχτεί τον Μάρτιο του 2023 (100.000 ευρώ πρόστιμο και μείον δύο νίκες) για τις αμοιβές που έλαβαν οι Τζόφρι Λοβέρν και Νάντο Ντε Κολό.

Πάντως η Μονακό δεν έχει πει την τελευταία της λέξη ακόμη, καθώς, σύμφωνα με την ιστοσελίδα BeBasket.fr,  αναμένεται να ασκήσει έφεση στην πρωτόδικη απόφαση.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Ολυμπιακός: Εξαφανίστηκαν τα 902 διαρκείας που είχαν μείνει – Για δεύτερη φορά έφτασε τα 7.000
EUROLEAGUE

17:53 - 29.08.2024

Ολυμπιακός: Εξαφανίστηκαν τα 902 διαρκείας που είχαν μείνει – Για δεύτερη φορά έφτασε τα 7.000

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε πως τα 902 εισιτήρια διαρκείας που είχαν μείνει για τους νέους κατόχους, με τους Ερυθρόλευκους να φτάνουν ξανά το σύνολο των 7.000 καρτών για δεύτερη σερί σεζόν.