Η γαλλική ομοσπονδία θέλει να ρίξει «βόμβα»: Σκέψεις για να δώσει γαλλικό διαβατήριο στον Μάικ Τζέιμς!

Η γαλλική ομοσπονδία θέλει να ρίξει «βόμβα»: Σκέψεις για να δώσει γαλλικό διαβατήριο στον Μάικ Τζέιμς!

Χρήστος Τσάλτας 12:35 - 17.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:06 - 29.05.2024

Μια κίνηση που μπορεί να αλλάξει άρδην τις ισορροπίες σε επίπεδο εθνικό ομάδων εξετάζει η ομοσπονδία της Γαλλίας, καθώς υπάρχουν σκέψεις στο εσωτερικό της ώστε να δώσει γαλλικό διαβατήριο στον Μάικ Τζέιμς.

Ο μεγάλος στόχος της γαλλικής ομοσπονδίας τα τελευταία δύο χρόνια ήταν η πολιτογράφηση του Τζοέλ Εμπίντ, που βρισκόταν σε συζητήσεις με την ομοσπονδία, αλλά και τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν. Η μεγάλη κίνηση ωστόσο δεν έγινε ποτέ πράξη, με τον JoLo να επιλέγει την Team USA, την οποία και θα ενισχύσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το ερχόμενο καλοκαίρι.

Στο εσωτερικό της ομοσπονδίας επικρατεί ακόμα πίκρα και απογοήτευση για την εξέλιξη αυτή, όμως τις τελευταίες μέρες στα ενδότερα υπάρχει μια σκέψη που εφόσον υλοποιηθεί, τότε θα ενισχύσει σημαντικά την εθνική ομάδα, αλλά και θα στείλει ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Εκτός Final 4 αλλά... βασιλιάς: Ο Μάικ Τζέιμς μετά την κορυφή των σκόρερ αναδείχτηκε MVP της φετινής Euroleague
EUROLEAGUE

13:26 - 14.05.2024

Εκτός Final 4 αλλά... βασιλιάς: Ο Μάικ Τζέιμς μετά την κορυφή των σκόρερ αναδείχτηκε MVP της φετινής Euroleague

Αυτό που δεν κατάφερε πέρυσι, το πέτυχε φέτος. Ο Μάικ Τζέιμς σε μια σεζόν ορόσημο στην καριέρα του αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της Euroleague για τη σεζόν 2023-24.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Equipe, στην γαλλική ομοσπονδία εξετάζουν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να κάνουν νατουραλιζέ τον Μάικ Τζέιμς. Για την ακρίβεια να του δώσουν γαλλικό διαβατήριο, ώστε να είναι σε θέση να αγωνιστεί με τους «τρικολόρ» στις επόμενες διοργανώσεις. Αρχής γενομένης από το Eurobasket του 2025, το οποίο είναι η επόμενη μεγάλη διεθνής διοργάνωση.

Η υπόθεση μάλιστα δεν έχει μείνει απλώς στο φιλολογικό ενδεχόμενο, αλλά έχουν γίνει οι πρώτες συζητήσεις της πλευράς της ομοσπονδίας με τους εκπροσώπους του παίκτη για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κοινή πλεύση στις δύο πλευρές για μια τέτοια κίνηση.

Ο Τζέιμς βρίσκεται στην πιο παραγωγική φάση της καριέρας του και τα τελευταία 3 χρόνια αγωνίζεται στη Γαλλία, για λογαριασμό της Μονακό. Το συμβόλαιό του εκπνέει, ωστόσο οι Μονεγάσκοι είναι αποφασισμένοι να κάνουν τα πάντα να τον κρατήσουν και τα επόμενα χρόνια. Κάτι που ενδιαφέρει άμεσα και την εθνική Γαλλίας, η οποία θέλει έναν παίκτη να κάνει τη διαφορά στην περιφέρεια.

Άλλωστε ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων εκτός εθνικής ομάδας βρίσκεται ο Τομά Ερτέλ, που αγωνίζεται στην Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, αλλά και ο Σιλβέν Φρανσίσκο, την ώρα που στο κάλεσμα υπάρχουν παίκτες όπως ο Φρανκ Ντιλικίνα, ο Τεό Μαλεντόν και ο Κίλιαν Χέιζ, που είχαν μια... αδιάφορη σεζόν στο ΝΒΑ.

14:53 - 08.03.2024

To Τop 10 του Μάικ Τζέιμς στην διαχρονική πορεία του στην Euroleague

Η Euroleague συνέλεξε όταν τα highlights στην σταδιοδρομία του Μάικ Τζέιμς στη διοργάνωση και παρουσίασε τις δέκα καλύτερες στιγμές του!