Ιλιγγιώδες ποσό για μια υπογεγραμμένη κάρτα του Μάικλ Τζόρνταν - Πόσα εκατομμύρια έδωσε ο μυστηριώδης πλειοδότης

Ιλιγγιώδες ποσό για μια υπογεγραμμένη κάρτα του Μάικλ Τζόρνταν - Πόσα εκατομμύρια έδωσε ο μυστηριώδης πλειοδότης

Γιώργος Γαβριλάκης 10:30 - 03.06.2024 / Ανανεώθηκε: 10:35 - 03.06.2024

Εννέα πάμπλουτοι άνθρωποι διεκδικήσαν μέσω δημοπρασίας μία NBA κάρτα του Μάικλ Τζόρνταν με την υπογραφή του και αυτός που την πήρε σπίτι του έδωσε 2.928.000 δολάρια!

Έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση εδώ και 21 χρόνια, παρόλα αυτά, πέραν από τον μύθο του, συντηρείται ακόμα και η εμπορικότητά του. Το 2023 ο Μάικλ Τζόρνταν έβγαλε πάνω από 300 εκατομμύρια δολάρια από τα δικαιώματα που έχει για τα προϊόντα της Jordan Brand που παράγει η Nike. Κάτι που ισχύει κάθε χρόνο εδώ και δεκαετίες. Γενικά, σε ό,τι αντικείμενο μπαίνει πάνω το όνομά του ή το λογότυπό του παίρνει μεγάλη αξία και η αγορά... υποκλίνεται.

Φανταστείτε τι γίνεται όταν ένα συλλεκτικό αντικείμενο έχει πάνω του τη γνήσια υπογραφή του. Σε δημοπρασίες τα παπούτσια του και οι φανέλες του πλειοδοτούνται για εκατομμύρια δολάρια, ενώ πλέον ένα αντικείμενο που τον αφορά κατέγραψε ένα ακόμα απίστευτο ρεκόρ.

Μέσω της Goldin Auctions (οίκος δημοπρασιών) μία κάρτα που πάνω της βέβαια είχε τη τζίφρα του έξι φορές πρωταθλητή NBA με τους Σικάγο Μπουλς έφθασε να πωλείται σχεδόν 3 εκατομμύρια σε έναν θαρραλέο και προφανώς πάμπλουτο συλλέκτη -το όνομα του οποίου παραμένει άγνωστο.

Συγκεκριμένα η κάρτα του 2003 που κυκλοφόρησε δηλαδή τη χρονιά που σταμάτησε ο Τζόρνταν το μπάσκετ και είναι υπογεγραμμένη από τον ίδιο, τελικά πήρε αξία στα 2.928.000 δολάρια, νούμερο που αποτελεί το νέο μεγάλο ρεκόρ της κατηγορίας για τον παίκτη που θεωρείται από τους περισσότερους ο καλύτερο όλων των εποχών.

Το εξωφρενικό ποσό που έδωσε κάποιος για να αποκτήσει ένα ζευγάρι παπούτσια του Μάικλ Τζόρνταν
NBA

13:46 - 04.02.2024

Το εξωφρενικό ποσό που έδωσε κάποιος για να αποκτήσει ένα ζευγάρι παπούτσια του Μάικλ Τζόρνταν

Ο Μάικλ Τζόρνταν εξακολουθεί να είναι εκείνος ο Μίδας που μετατρέπει ό,τι αγγίζει ή φοράει σε χρυσό. Ένα ζευγάρι παπούτσια που φορούσε ο παίκτης των Σικάγο Μπούλς, κατά τη διάρκεια των αγώνων στους οποίους κέρδισε μερικά από τα έξι του δαχτυλίδια δημοπρατήθηκαν έναντι του απίστευτου ποσού-ρεκόρ των 8 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το... αλμυρό αντικείμενο του πόθου το διεκδίκησαν εννέα πλειοδότες, αλλά ένας κατάφερε να το βάλει στη συλλογή του και ποτέ ξανά δεν κόστισε τόσο πολύ μία κάρτα του Μάικλ Τζόρνταν. Βέβαια, το απόλυτο ρεκόρ πώλησης δεν αφορά τον θρύλο του ΝΒΑ, καθώς τον Αύγουστο του 2022 μία κάρτα του θρύλου των Νιου Γιορκ Γιάνκις, Μάικι Μάντλε του 1952, είχε «αναγκάσει» κάποιον να προσφέρει 12,6 εκατομμύρια δολάρια (!) για να την αποκτήσει.