Ο ΜακΜπράιντ των Νικς βρήκε αυτό που έψαχνε στη Νέα Υόρκη και του κοστίζει 15,5 χιλιάδες δολάρια το μήνα (vid, pics)
i

Το σπίτι του Μάιλς ΜακΜπράιντ (αριστερά) στη Νέα Υόρκη / © Evan Joseph

Ο ΜακΜπράιντ των Νικς βρήκε αυτό που έψαχνε στη Νέα Υόρκη και του κοστίζει 15,5 χιλιάδες δολάρια το μήνα (vid, pics)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:49 - 27.09.2024 / Ανανεώθηκε: 08:53 - 27.09.2024

Με το που υπέγραψε το τριετές συμβόλαιό του με τους Νιου Γιορκ Νικς (για 13 εκατομμύρια δολάρια), ο νεαρός και ανερχόμενος γκαρντ, Μάιλς ΜακΜπράιντ είχε προτεραιότητά του να βρει σπίτι στο Μεγάλο Μήλο. Και το βρήκε, έστω κι αν χρειάζεται ετησίως να επενδύσει σχεδόν 200.000 δολάρια για να ζει έτσι όπως είχε ονειρευτεί...

Την ώρα που οι Νικς ψάχνουν με ένα είδος αγωνίας έναν σέντερ για να προσθέσουν στο ρόστερ τους και η λίστα είναι μεγάλη (Νικ Ρίτσαρντς, Ουόκερ Κέσλερ, Αϊζέια Στιούαρτ, Κλιντ Καπέλα), ένας γκαρντ της ομάδας βρήκε αυτό που έψαχνε στη Νέα Υόρκη. Δεν ήταν εύκολη υπόθεση ούτε γι' αυτόν και κόστισε ακριβά.

Ο Μάιλς ΜακΜπράιντ, λίγο πριν κλείσει τα 24 χρόνια του (τα συμπληρώνει στις 8 Οκτωβρίου), θεωρείται ήδη πολύτιμο στέλεχος των Νικς και γι' αυτό του προσέφεραν στις αρχές του καλοκαιριού νέο τριετές συμβόλαιο έναντι 13 εκατομμυρίων δολαρίων. Έτσι πλέον, ο τελειόφοιτος του Ουέστ Βιρτζίνια και No 36 στο Draft του 2021, έχει την άνεση να επενδύσει χρήματα για τον εαυτό του και τους οικείους του. Χρήματα που μέχρι πρότινος δεν είχε.

Στην Ευρώπη μόνο ΠΑΟΚ, στο LA μόνο... χρέη: Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ με τους Κλίπερς ετοιμάζεται να «ξεπληρώσει» και να «ξεπλυθεί»
NBA

10:15 - 26.09.2024

Στην Ευρώπη μόνο ΠΑΟΚ, στο LA μόνο... χρέη: Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ με τους Κλίπερς ετοιμάζεται να «ξεπληρώσει» και να «ξεπλυθεί»

Η επιστροφή του στο ΝΒΑ από απλησίαστη υπόθεση το 2023, έγινε θέμα μερικών λεπτών το 2024 και ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ, μέσω της παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη με τον ΠΑΟΚ, βρέθηκε στο Λος Άντζελες. Τώρα οι Κλίπερς, που τον έχουν στη μηχανή τους, τον βλέπουν περισσότερο σαν μηχανοδηγό, παρά σαν ένα πείραμα που άμα πετύχει… πέτυχε! 

Γι' αυτό επέλεξε να βρει ένα μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό σπίτι στη Νέα Υόρκη. Κι αν τα νοίκια στα Πατήσια φαντάζουν υπερβολικά ψηλά και υπερεκτιμημένα στις μέρες μας και στα δεδομένα της χώρας, οι σπιταρόνες στο κέντρο της πόλης που δεν... κοιμάται ποτέ, είναι απλησίαστα για τους κοινούς θνητούς. Ο Μάιλς ΜακΜπράιντ όμως, δεν δίστασε ούτε λεπτό να συμφωνήσει με τον μεσίτη και τους ιδιοκτήτες που εκείνος εκπροσωπούσε, για ένα σπίτι 150 τετραγωνικών μέτρων, πλήρως επιπλωμένο στην γειτονιά One High Line στο δυτικό Τσέλσι.

Πρόκειται για μία συνοικία, που παλαιότερα ονομαζόταν Eleven (11) και ήταν υποβαθμισμένη. Μέχρι που κολοσσοί του Real Estate της Νέας Υόρκης... εισέβαλαν στο 2021. Η Witkoff και η AccessIndustris αγόρασαν σχεδόν μεγάλο μέρος οικοπέδων και των σπιτιών, επένδυσαν σχεδόν ένα δισεκατομμύριο δολάρια και τώρα τα σπίτια του One Hιgh Line έχουν γίνει περιζήτητα για τους... έχοντες και κατέχοντες.

Ο Μάιλς ΜακΜπράιντ πρόλαβε, αισθάνεται τυχερός και προνομιούχος, μόνο που τώρα πρέπει να συγκεντρωθεί στο άθλημα που του έδωσε τη δυνατότητα να νοικιάζει ακριβά ακίνητα. Την περασμένη σεζόν, στην σπουδαία πορεία της ομάδας του είχε 8,3 πόντους, σουτάροντας στα τρίποντα με ποσοστό 41%. Ο ρόλος του αφορούσε συμμετοχή για 19,5 λεπτά ανά αγώνα, κάτι που τη νέα σεζόν αναμένεται τουλάχιστον να διατηρηθεί, αν δεν αυξηθεί κιόλας...