Η Μακάμπι αποχαιρέτησε και τον Τζέιμς Γουέμπ

Η Μακάμπι αποχαιρέτησε και τον Τζέιμς Γουέμπ

Γιάννης Πάλλας 22:55 - 04.07.2024 / Ανανεώθηκε: 22:56 - 04.07.2024

Ο Τζέιμς Γουέμπ αποχώρησε από τη Μακάμπι παρότι είχε έναν ακόμη χρόνο συμβόλαιο

Σε λύση της συνεργασίας με τον Τζέιμς Γουέμπ προχώρησε η Μακάμπι Τελ Αβίβ, συνεχίζοντας τις αποχωρήσεις του τελευταίου διαστήματος.

Η «ομάδα του λαού» ανακοίνωσε την κοινή συναινέσει λύση συνεργασίας με τον Αμερικανό πάουερ φόργουορντ, ο οποίος είχε συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο όμως θα αναζητήσει αλλού τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Πέρσι με τη Μακάμπι ο 30χρονος άσος είχε 6,2 πόντους μέσο όρο, 3,2 ριμπάουντ και 6,0 βαθμούς αξιολόγησης σε 39 αγώνες της EuroLeague. Ήταν η δεύτερη χρονιά του στη διοργάνωση, μετά τη θητεία του με τη Βαλένθια το 2022-23.

Από τη Μακάμπι έχουν ήδη αποχωρήσει οι Λορέντζο Μπράουν (Παναθηναϊκός), Τζος Νίμπο (Αρμάνι Μιλάνο), Μπόνζι Κόλσον (Φενέρμπαχτσε) αλλά και ο Γουέιντ Μπόλντγουιν, που ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί από κάποιον σύλλογο όμως φαίνεται πως έχει ήδη συμφωνήσει με τη Φενέρμπαχτσε.

Ο Τζέιμς Γουέμπ είναι ο τελευταίος που έκλεισε την πόρτα για τη Μακάμπι έπειτα από μια έντονη χρονιά όσο και δύσκολη με την ομάδα να έχει έδρα της το Βελιγράδι λόγω του πολέμου.

Είναι προφανές ότι όλο αυτό έχει επηρεάσει τους παίκτες και δυσκόλεψε πολύ το έργο της ομάδας του Όντεντ Κάτας, καθώς σε άλλη περίπτωση τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.

Οι Ισραηλινοί προσπαθούν να κάνουν κινήσεις ουσίας καλύπτοντας κενά στην περιφέρεια, όπου έχουν χαθεί οι δυο πιο σημαντικοί παίκτες ο Λορένζο Μπράουν και ο Ουέιντ Μπόλντγουιν. Ο τεχνικός της ομάδας ξέρει καλά το κενό που δημιουργείται και γι’ αυτό θέλει να καλύψει εκεί τα κενά που υπάρχουν.

Αρχικά, η Μακάμπι Τελ Αβίβ είχε αποφασίσει πως ο Ταμίρ Μπλατ δεν θα βρίσκεται στα αγωνιστικά πλάνα της νέας περιόδου. Μόνο που στο μεταξύ, οι Ισραηλινοί έχασαν ό,τι καλύτερο είχαν στο ρόστερ τους.

Έτσι προέκυψαν ανάγκες και αλλαγές των πλάνων. Σε αυτές εντάσσεται πλέον ξανά ο 27χρονος Αμερικανοισραηλινός γκαρντ, γιος του κόουτς Ντέιβιντ Μπλατ και... αγαπημένο παιδί του προέδρου Σιμόν Μιζράχι.

Μάλιστα ο τελευταίος, σύμφωνα με τον ισραηλινό δημοσιογράφο Αράλε Βάισμπεργκ, ουσιαστικά απαίτησε την παραμονή του παίκτη και πλέον είναι έτοιμο το νέο διετές συμβόλαιο και στη διάθεσή του να το υπογράψει. Κάτι που αναμένεται να συμβεί άμεσα.

Ο Ταμίρ Μπλατ τη σεζόν που ολοκληρώθηκε κατέγραψε στη στατιστική του σε 38 ματς της Euroleague 7,1 πόντους, 4,8 ασίστ και 1,5 ριμπαόυντ σε λιγότερο από 19 λεπτά (18,9 για την ακρίβεια) ανά αγώνα.

Η Μακάμπι πέραν από τις απώλειες έμψυχου δυναμικού, έχει κάνει και δύο προσθήκες. Η μία αφορά τον Γαλλοαμερικανό φόργουορντ, Τζέιλεν Χορντ και τον Λέβι Ράντολφ, ο οποίος τις τελευταίες δύο σεζόν αγωνιζόταν στην Χάποελ Ιερουσαλήμ.