Το «αντίο» της Μακάμπι στον Μπόνζι Κόλσον - Έρχεται η μεταγραφή του στην Φενέρμπαχτσε!
i

© EuroLeague Basketball

Το «αντίο» της Μακάμπι στον Μπόνζι Κόλσον - Έρχεται η μεταγραφή του στην Φενέρμπαχτσε!

Γιώργος Γαβριλάκης 11:52 - 28.06.2024 / Ανανεώθηκε: 12:03 - 28.06.2024

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ ανακοίνωσε και επίσημα το τέλος της συνεργασίας της με τον Μπόνζι Κόλσον, ο οποίος τη νέα αγωνιστική περίοδο αναμένεται να αγωνίζεται στην Euroleague με την Φενέρπαχτσε.

Τελικά η παραγωγική τριάδα των Αμερικανών της Μακάμπι Τελ Αβίβ θα... διαλυθεί ολοκληρωτικά, αλλά δύο εκ των μελών της αναμένεται να παραμείνουν συμπαίκτες, αλλά στην Τουρκία (και όχι στο Ισραήλ) αυτή τη φορά.

Κι ενώ ο Λορέντζο Μπράουν έχει ήδη αποκτηθεί από τον Παναθηναϊκό, ο Ουέιντ Μπόλντουιν έχει ουσιαστικά συμφωνήσει με την Φενέρμπαχτσε, το ίδιο αναμένεται να κάνει με την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και ο Μπόνζι Κόλσον.

Από την Αμερική μέσω Κίνας στην Euroleague: Η πορεία του Λορέντζο Μπράουν μέχρι τον ερχομό του στον Παναθηναϊκό (vids)
EUROLEAGUE

15:41 - 24.06.2024

Από την Αμερική μέσω Κίνας στην Euroleague: Η πορεία του Λορέντζο Μπράουν μέχρι τον ερχομό του στον Παναθηναϊκό (vids)

Είναι Αμερικάνος, έχει δουλέψει στην Κίνα και έχει γίνει Ισπανός. Ο Λορέντζο Μπράουν ουσιαστικά δημιουργεί στον Παναθηναϊκό συνθήκες Super Team, αλλά πώς έφθασε ο 34χρονος γκαρντ από το Ρόκφορντ του Ιλινόις σε αυτό το επίπεδο;

Μάλιστα, στον τελευταίο αναφερόταν η ανακοίνωση της Μακάμπι που δημοσιεύθηκε το πρωί της Παρασκευής (28/6) και περιέγραφε το τέλος της συνεργασίας. Και από τη στιγμή που ο 28χρονος φόργουορντ είναι πλέον και τυπικά ελεύθερος δεν θα αργήσει να γίνει και αυτός παίκτης της Φενέρ.

Ο Μπόνζι Κόλσον, προέρχεται από μία πολύ καλή σεζόν με την «ομάδα του λαού», καταγράφοντας στη στατιστική του 12,6 πόντους με 38,7% στα τρίποντα και 5,3 ριμπάουντ, κάνοντας ό,τι περνάει από το χέρι του ώστε η Μακάμπι να μπει στα Playoffs, εκεί όπου αποκλείστηκε στα πέντε ματς από τον μετέπειτα πρωταθλητή Ευρώπης, Παναθηναϊκό.

Για τον Κόλσον πάντως, η επιστροφή του στην Τουρκία, μιας και τη σεζόν 2021-22 έπαιξε στην Καρσίγιακα και το 2019-20 στην Νταρουσάφακα, μοιάζει σαν... τελειωμένη υπόθεση, ενώ στο παρελθόν (2018) έχει υπάρξει για λίγο συμπαίκτη του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Τη σεζόν 2018-19 είχε παίξει 8 ματς με τους Μιλγουόκι Μπακς έχοντας 4,9 πόντους μέσο όρο. Επίσης, στην Ευρώπη έχει αγωνιστεί στη γαλλική Στρασμπούργκ.