Έδειξε χαρακτήρα και υπέταξε τη Μακάμπι η Παρτίζαν στο Βελιγράδι
i

Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Έδειξε χαρακτήρα και υπέταξε τη Μακάμπι η Παρτίζαν στο Βελιγράδι

Νίκος Καλαμπάκας 23:08 - 17.10.2024 / Ανανεώθηκε: 00:39 - 18.10.2024

Τη δεύτερή της νίκη σε τέσσερα ματς φέτος στην Ευρωλίγκα σημείωσε η Παρτιζάν, που ως φιλοξενούμενη της Μακάμπι στο Βελιγράδι, επικράτησε με σκορ 91-79. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Στέρλινγκ Μπράουν με 18 πόντους, όμως οι Σέρβοι έδειξαν πλουραλισμό στην επίθεση και ολοκλήρωσαν το ματς με πέντε «διψήφιους» παίκτες.

Η Παρτιζάν ήταν η νικήτρια στη μάχη του Βελιγραδίου με τη Μακάμπι. Οι Σέρβοι, αν και τυπικά φιλοξενούμενοι στην πόλη τους, επικράτησαν με σκορ 91-79 και έδειξαν ότι άφησαν πίσω τους το κακό ξεκίνημα στην Ευρωλίγκα, αφού από το 0-2 έφτασαν το ρεκόρ τους στο 2-2. Κορυφαίος για την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ο Λιούντμπεργκ που σημείωσε

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Παίκτες φεύγουν, παίκτες έρχονται, όμως η Μακάμπι Τελ Αβίβ του Όντεν Κάτας έχει καταφέρει να διατηρήσει τον χαρακτήρα που της έχει δώσει ο προπονητής της, από τότε που έκατσε στον πάγκο της.

Η ομάδα του Ισραήλ από την περσινή σεζόν αγωνίζεται μακριά από τη φυσική της έδρα, όμως καταφέρνει να είναι ανταγωνιστική με κάθε αντίπαλο. Έτσι συνέβη και με την Παρτιζάν και μάλιστα μέσα στο Βελιγράδι, εκεί που δηλώνει την έδρα της η Μακάμπι.

Οι παίκτες του Κάτας αν και από τον περσινό τους κορμό δεν έχουν κρατήσει πολλούς παίκτες, δείχνουν στρωμένη ομάδα. Η φιλοσοφία του προπονητή τους που θέλει να δίνει ελευθερία στους παίκτες του, την βοήθησε να βρίσκει λύσεις απέναντι στους Σέρβους που φαίνονταν κι αυτοί διψασμένοι για τη νίκη. Αυτό πάντως δεν συνέβη στην 4η αγωνιστική, αφού στην 4η περίοδο η ομάδα έπαθε καθίζηση, ωστόσο δύσκολα άλλος σύλλογος θα διατηρούσε τον χαρακτήρα του, όπως κάνει το γκρουπ του Κάτας.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η 1η περίοδος της μεταξύ τους αναμέτρησης ήταν αρκετά αμφίρροπη, με πολλές μάχες και ενέργεια. Στο 10' οι Παρτιζάνοι είχαν προβάδισμα ενός πόντους (27-28), όμως έπειτα η «ομάδα του λαού» έδωσε γκάζι και κυριάρχησε στο δεύτερο δεκάλεπτο, κλείνοντας το ημίχρονο στο +4 (46-42).

Η Παρτιζάν είχε ξεκινήσει την Ευρωλίγκα με δύο ήττες και δεν ήθελε με τίποτα να... τριτώσει το κακό. Έτσι, το τρίτο δεκάλεπτο η ενέργειά της έφτασε σε υψηλά επίπεδα και η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς άρχισε να ρολάρει καλύτερα. Αποτέλεσμα αυτού ήταν στο 30' να προηγείται ξανά, με δύο πόντους (64-66) και να βάζει δύσκολα στους τυπικά γηπεδούχους.

Ο επιθετικός πλουραλισμός των Σέρβων τους έφερε σε θέση ισχύος και η Παρτιζάν είχε πλέον την αυτοπεποίθηση να «τελειώσει» το ματς. Η Μακάμπι άρχισε να είναι νευρική στις επιλογές της, οι αντίπαλοί της εκμεταλλεύτηκαν το «πάγωμά» της και η διαφορά πήγε στους 7 πόντους (70-77), 6 λεπτά πριν τη λήξη. Η Μακάμπι δεν αντέδρασε, η Παρτίζαν συνέχισε σε υψηλούς ρυθμούς και κάπως έτσι γράφτηκε το τελικό 91-89.

MVP

Ο Στέρλινγκ Μπράουν έκανε εξαιρετικό ματς και ήταν ο παίκτης που με τα καλάθια του διατηρούσε το προβάδισμα για την Παρτιζάν, όταν η Μακάμπι επιχείρησε να κάνει την αντεπίθεσή της!

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η Παρτιζάν έσφιξε την άμυνά της στο 2ο ημίχρονο και έβαλε δύσκολα στους Ισραηλινούς. Ο Μπλατ προσπάθησε να οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη, όμως ήταν μόνος του και αν και άγγιξε το triple double (10 πόντοι, 9 ασίστ και 9 ριμπάουντ), έκανε τη διαφορά αλλά δεν είχε υποστήριξη στο τέλος ώστε να δώσει τη νίκη στην ομάδα του.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Η Παρτίζαν υποδέχεται τη Βίρτους, η Μακάμπι φιλοξενείται από τη Ζάλγκιρις.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ PLAY BY PLAY ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ