Έσπασε το... μπλόκο της Μακάμπι η Μπαρτσελόνα

Μακάμπι - Μπαρτσελόνα

i

Photo by Milos Vukadinovic/Euroleague Basketball via Getty Images

Έσπασε το... μπλόκο της Μακάμπι η Μπαρτσελόνα

Νίκος Καλαμπάκας 23:10 - 23.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:47 - 14.08.2024

Νικηφόρο πέρασμα της Μπαρτσελόνα από το Βελιγράδι, εκεί όπου η Μακάμπι προσπάθησε να της βάλει... φρένο, όμως οι Λαπροβίτολα, Αμπρίνες και Ερνάνγκομεθ είχαν αντίθετη άποψη και τελικά χάρισαν στους Καταλανούς την 8η φετινή τους νίκη αφού επιβλήθηκαν με 92-90.

Έχοντας τον Νίκολα Λαπροβίτολα σε εξαιρετική βραδιά, η Μπαρτσελόνα επιβλήθηκε εκτός έδρας της Μακάμπι με 92-90 και πήρε την 8η νίκη της σε 8 αγώνες της Euroleague. Οι παίκτες του Γκριμάου άντεξαν στην πίεση των Ισραηλινών και δραπέτευσαν από το Βελιγράδι με ένα αποτέλεσμα που στην πορεία της διοργάνωσης ίσως τους φανεί πολύ χρήσιμο, αφού η Μακάμπι απέδειξε ότι είναι μια ομάδα που και φέτος θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στα playoffs.

Η εξέλιξη του αγώνα

Τρομερό ρυθμό είχε ο αγώνας στην 1η του περίοδο με τις δύο ομάδες να δείχνουν αποφασισμένες για τη νίκη. Στο 8ο λεπτό η Μακάμπι είχε ξεφύγει με 7 πόντους (25-18), όμως η Μπαρτσελόνα με ένα σερί 5 -0 έκλεισε την ψαλίδα στο 9' μειώνοντας σε 27-26. Οι γηπεδούχοι πάντως απάντησαν με ένα δικό τους 4-0 κι έτσι η πρώτη περίοδος έληξε με 31-27 υπέρ των ισραηλινών.

Ερνάνγκομες, Λαπροβίτολα και Αμπρίνες δεν είχαν διάθεση να αφήσουν τους παίκτες του Κάτας να ξεφύγουν στο σκορ. Οι τρεις παίκτες των Καταλανών έκλεισαν το ημίχρονο με 11 πόντους ο καθένας, την ώρα που Νέμπο και Μπόλντουιν είχαν 13 και 12 για τη Μακάμπι, όντας οι... οδηγοί της στο σκορ. Το ημίχρονο βρήκε τους δύο αντιπάλους ισόπαλους με 51-51 και όλα έδειχναν ότι θα βλέπαμε ματσάρα στη συνέχεια του αγώνα.

Όπως και τελικά έγινε, αφού αν και η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε το 2ο ημίχρονο με ένα σερί 13-0 παίρνοντας διαφορά 10 πόντων (51-61), η Μακάμπι με τον εκπληκτικό Μπόλντουιν ισοφάρισε σε 68-68. Τελικά στο 30 το ταμπλό έδειχνε 68-70 και το παιχνίδι έδειχνε να έχει άγρια ομορφιά.

Οι δύο ομάδες βάδιζαν χέρι - χέρι με την Μπαρτσελόνα να συντηρεί μια διαφορά 1 έως 3 πόντους και τη Μακάμπι να παίρνει το προβάδισμα 2.38'' πριν τη λήξη του αγώνα (88-87).

Η Μπαρτσελόνα ωστόσο φάνηκε πιο ψύχραιμη στο τέλος και αν και ο Λαπροβίτολα αστόχησε στις 2 από τις 3 βολές που εκτέλεσε στην προτελευταία κατοχή, κατάφερε να φύγει από το Βελιγράδι με νίκη (90-92).

MVP

Ο Νίκο Λαπροβίτολα ήταν ο παίκτης που χάρισε τη νίκη στην Μπαρτσελόνα. Σημείωσε 23 πόντους, έδωσε 3 ασίστ και μάζεψε 4 ριμπάουντ σε μια «γεμάτη» βραδιά για τη στατιστική του.

Το κλειδί του αγώνα 

Οι δύο ομάδες βρίσκονταν συνεχώς κοντά στο σκορ, όμως οι Καταλανοί ήταν πιο ψύχραιμοι στο τέλος. Η Μακάμπι μάζεψε μια διαφορά 10 πόντων, η Μπαρτσελόνα επέστρεψε από το -8 στην 1η περίοδο, όμως στο τέλος επικράτησε η ομάδα που δεν έδειξε να φοβάται το παιχνίδι. 

Διαιτητές

Ντιφαλά, Νέντοβιτς, Θεπενιέρ

Επόμενη αγωνιστική 

Η Μπαρτσελόνα υποδέχεται τη Βιλερμπάν ενώ η Μακάμπι την Άλμπα.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 31-26, 51-51, 68-70, 90-92

Sportal Euroleague Show με Παναθηναϊκός - Βαλένθια και όλη τη δράση της Πέμπτης