Η Μακάμπι ανακοίνωσε τον Γιοκουμπάιτις - Από την Βαρκελώνη μέσω Νέας Υόρκης, ο Λιθουανός κατέληξε στο Τελ Αβίβ

Φωτ. IMAGO

Η Μακάμπι ανακοίνωσε τον Γιοκουμπάιτις - Από την Βαρκελώνη μέσω Νέας Υόρκης, ο Λιθουανός κατέληξε στο Τελ Αβίβ

Γιώργος Γαβριλάκης 11:56 - 24.07.2024 / Ανανεώθηκε: 12:03 - 24.07.2024

Μέσα σε λίγες μέρες, o Ρόκας Γιοκουμπάιτις, έχασε τη θέση του στο ρόστερ της Μπαρτσελόνα, εντυπωσίασε στις ΗΠΑ με τους Νιου Γιορκ Νικς στο Summer League και υπέγραψε συμβόλαιο με την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Οι Ισραηλινοί ανακοίνωσαν επίσημα τον νέο τους οργανωτή.

Με το που έμεινε ελεύθερος από την Μπαρτσελόνα κι εν μέσω φημών περί επιστροφής του στο Κάουνας, η Μακάμπι κινήθηκε αποφασιστικά και τελικά ήταν αυτή που απέκτησε τον Ρόκας Γιοκουμπάιτις.

Ο Λιθουανός γκαρντ, ο οποίος αν και 24 ετών, έχει ήδη στο βιογραφικό του έξι σεζόν στο επίπεδο της Euroleague (τρεις με την Ζαλγκίρις και άλλες τόσες με την «Μπάρτσα»), εξέτασε όλα τα δεδομένα και τις προτάσεις, την ώρα που αγωνιζόταν στην Αμερική με τους Νιου Γιορκ Νικς στο Summer League. Με την ομάδα δηλαδή που κατέχει τα δικαιώματα του στο NBA.

Οι Ισραηλινοί όμως, τον έπεισαν πως δεν χρειάζεται να... ψαχτεί και πως στη Μακάμπι θα έχει όλα αυτά που ζητάει και χρειάζεται. Και ένα καλό συμβόλαιο από οικονομικής άποψης, αλλά και την προοπτική να αποκτήσει αυτός τα «κλειδιά» στην οργάνωση του παιχνιδιού. Η αποχώρηση των Λορέντζο Μπράουν (Παναθηναϊκός) και Ουέιντ Μπόλντουιν (Φενέρμπαχτσε) έχει αφήσει ανοικτό τον ρόλο του ηγέτη της ομάδας του Τελ Αβίβ και ο Γιοκουμπάιτις δεν αντιστάθηκε σε αυτή την πρόκληση.

O Μονέκε απαντά στις φήμες: «Είμαι παίκτης της Μπασκόνια, με τον κόουτς Λάσο πάμε να φτιάξουμε κάτι δυνατό»
EUROLEAGUE

11:34 - 24.07.2024

O Μονέκε απαντά στις φήμες: «Είμαι παίκτης της Μπασκόνια, με τον κόουτς Λάσο πάμε να φτιάξουμε κάτι δυνατό»

Κι ενώ η Παρτίζαν φαίνεται πως είναι έτοιμη να πληρώσει την Μπασκόνια για να της επιτρέψει να αποκτήσει τον Τσίμα Μονέκε, ο Νιγηριανός φόργουορντ, εμφανίστηκε διαδικτυακά για να ξεκαθαρίσει την κατάσταση...

Με την προσθήκη του Γιοκουμπάιτις, ο οποίος πέρσι με την Μπαρτσελόνα στην Euroleague κατέγραψε στη στατιστική του 5,3 πόντους και 2,7 ασίστ μέσο όρο, η Μακάμπι θεωρείται πως «κλείνει» το ρόστερ της ή έστω το σύνολο των αναγκών της, που ήταν αρκετές καθώς οι αποχωρήσεις ήταν πολλές και σημαντικές αυτό το καλοκαίρι.

Πέραν των Μπράουν και Μπόλντουιν έφυγαν επίσης ο Τζος Νίμπο (Μιλάνο) και ο Μπόνζι Κόλσον (Φενέρμπαχτσε), αλλά αποκτήθηκαν και οι Τζόρνταν Λόιντ, Ουένιεν Γκάμπριελ, Τζέιλεν Χορντ, Λέβι Ράντολφ, ενώ ανανέωσαν το συμβόλαιό τους οι Χασιέλ Ριβέρο, Ταμίρ Μπλατ και Ρομέιν Σόρκιν.