Η Μακάμπι πήρε τον Νοτιοσουδανό NBAer: Ο Ουένιεν Γκάμπριελ έρχεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη (vid)

Η Μακάμπι πήρε τον Νοτιοσουδανό NBAer: Ο Ουένιεν Γκάμπριελ έρχεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 11:12 - 10.07.2024 / Ανανεώθηκε: 11:19 - 10.07.2024

Μετά από... ηχηρές αποχωρήσεις, η Μακάμπι Τελ Αβίβ έκανε μία μεταγραφή με μεγάλη προοπτική. Απέκτησε τον Ουένιεν Γκάμπριελ, ο οποίος είναι από το Νότιο Σουδάν και αγωνίστηκε από το 2018 μέχρι προσφάτως στο NBA.

Το αγωνιστικό προφίλ της Μακάμπι Τελ Αβίβ δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό της σεζόν 2023-24, στο τέλος της οποίας οι Ισραηλινοί αποκλείστηκαν στα Playoffs της Euroleague από τον μετέπειτα πρωταθλητής Ευρώπης, Παναθηναϊκό -στο Game 5 της σειράς.

Από την «ομάδα του λαού» έχουν αποχωρήσει ήδη οι τέσσερις καλύτεροι παίκτες τους: Ο Λορέντζο Μπράουν πήγε στον Παναθηναϊκό, οι Ουέιντ Μπόλντουιν και Μπόνζι Κόλσον στην Φενέρμπαχτσε και ο Τζος Νίμπο κατέληξε στην Μιλάνο. Η ανάγκη για ενίσχυση είναι μεγάλη και ο Ουένιεν Γκάμπριελ είναι η τελευταία της προσθήκη. Και η τρίτη στο σύνολο της μεταγραφικής περιόδου μετά τον Τζέιλεν Χορντ και τον Λεβί Ράντολφ.

Πρόκειται για τον Νοτιοαφρικανό φόργουορντ/σέντερ, ο οποίος ήταν κομβικός στην πρόκριση της εθνικής του ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες (μέσω του Παγκοσμίου Κυπέλλού) και αγωνίστηκε στο NBA από το 2018 μέχρι τη σεζόν που τελείωσε με πρωταθλητές τους Μπόστον Σέλτικς.

Στα 27 του χρόνια, ο απόφοιτος του Κεντάκι, έχει ήδη φορέσει τις φανέλες των Σακραμέντο Κινγκς, Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, Νιου Ορλίνς Πέλικανς, Μπρούκλιν Νετς, Λ.Α. Κλίπερς, Λ.Α. Λέικερς και Μέμφις Γκρίζλις.

Πιθανή νέα ανταλλαγή του Βεζένκοφ - Οι Ράπτορς προσπαθούν να ξεφορτωθούν τουλάχιστον δύο συμβόλαια
NBA

10:29 - 10.07.2024

Πιθανή νέα ανταλλαγή του Βεζένκοφ - Οι Ράπτορς προσπαθούν να ξεφορτωθούν τουλάχιστον δύο συμβόλαια

Οι Τορόντο Ράπτορς θέλουν να ανταλλάξουν τον Μπρους Μπράουν και τον Κρις Μπουσέ, ενώ αν το συμβόλαιο του Σάσα Βεζένκοφ βολεύει για να γίνει κάποιο trade, τότε οι Πτερόσαυροι μετά χαράς θα το ξεφορτωθούν κι αυτό.

Έχει παίξει 150 ματς στο κορυφαίο πρωτάθλημα με την καλύτερη σεζόν του αυτή του 2021-22 όταν προσέφερε στους Λιμνάνθρωπους 6,7 πόντους και 4,3 ριμπάουντ. Στο σύνολο της επαγγελματικής του καριέρας στις ΗΠΑ (πέντε σεζόν) έχει 4,4 πόντους κα 3,4 ριμπάουντ μέσο όρο. Τώρα, είναι η πρώτη φορά που θα δοκιμαστεί στο επίπεδο της Euroleague και η πρώτη φορά γενικότερα που θα αγωνιστεί με σύλλογο εκτός Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.