Φοβούνται οι Αμερικάνοι της Μακάμπι να επιστρέψουν στο Τελ Αβίβ - Ο πόλεμος με το Ιράν έχει προκαλέσει αναστάτωση στην ομάδα

Φοβούνται οι Αμερικάνοι της Μακάμπι να επιστρέψουν στο Τελ Αβίβ - Ο πόλεμος με το Ιράν έχει προκαλέσει αναστάτωση στην ομάδα

Γιώργος Γαβριλάκης 13:05 - 03.10.2024 / Ανανεώθηκε: 16:36 - 03.10.2024

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ βρίσκεται στο Βελιγράδι για την πρεμιέρα της Euroleague κόντρα στην Βιλερμπάν (3/10, 22:00), αλλά οι ξένοι της ομάδας και ειδικά ο Τζόρνταν Λόιντ είναι πολύ προβληματισμένοι με την κατάσταση στο Ισραήλ και τον πόλεμο με το Ιράν.

Από τους ξένους που έπαιζαν πέρσι στη Μακάμπι έμεινε μόνο ένας: Ο Κουβανός φόργουορντ/σέντερ, Χασιέλ Ριβέρο. Οι υπόλοιποι έφυγαν από την ομάδα του Τελ Αβίβ, οπότε όσοι ήρθαν δεν ήξεραν τι ακριβώς προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει ο πόλεμος στον οποίο εμπλέκονται οι Ισραηλινοί και μάλιστα ως οι απόλυτοι ρυθμιστές και ως οι βασικοί υπαίτιοι.

Πλέον, οι στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας δεν ασχολούνται ιδιαίτερα με την Παλαιστίνη και την Χαμάς, γιατί έχουν επικεντρωθεί στις μάχες τους με το Ιράν και την Χεζμπολάχ. Οι σειρήνες του πολέμου ηχούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα στην ζώνη της Μέσης Ανατολής και ναι μεν από τη στιγμή που η αποστολή της Μακαμπι βρίσκεται στο Βελιγράδι -που χρησιμοποιείται και φέτος ως έδρα της ομάδας στην Euroleague- για την πρεμιέρα της διοργάνωσης με την Βιλερμπάν, αλλά θεωρητικά μετά τον αγώνα της Πέμπτης (3/10) θα επιστρέψουν στο Τελ Αβίβ. Κάτι που πλέον δεν είναι δεδομένο πως και πότε θα συμβεί. Και ίσως κάποιοι παίκτες να μην κάνουν αυτό το ταξίδι.

Έφυγε άρον άρον από το Τελ Αβίβ η Μακάμπι: Άλλαξε την πτήση της για το Βελιγράδι λόγω της κλιμάκωσης του πολέμου με το Ιράν
EUROLEAGUE

13:58 - 02.10.2024

Έφυγε άρον άρον από το Τελ Αβίβ η Μακάμπι: Άλλαξε την πτήση της για το Βελιγράδι λόγω της κλιμάκωσης του πολέμου με το Ιράν

Μισή μέρα νωρίτερα από τον αρχικό σχεδιασμό του ταξιδιού αναχώρησε η αποστολή της Μακάμπι για το Βελιγράδι, εκεί όπου την Πέμπτη (3/10) κάνει πρεμιέρα στην Euroleague κόντρα στη Βιλερμπάν. Ο πόλεμος με το Ιράν ανάγκασε την ομάδα του Τελ Αβίβ να τροποποιήσει το πρόγραμμά της και ήδη η ομάδα βρίσκεται στη Σερβία.

Οι νεοφερμένοι ξένοι έχουν ταραχθεί από την πολεμική κατάσταση και σύμφωνα με δημοσίευμα του ισραηλινού Sport5, υπάρχει περίπτωση οι Αμερικάνοι να μην επιστρέψουν, τουλάχιστον όχι άμεσα, πίσω στο Ισραήλ. Ειδικά ο Τζόρνταν Λόιντ είναι ο πιο προβληματισμένος με την κατάσταση και ζήτησε να παραμείνει στο Βελιγράδι μερικές μέρες και να πάει απευθείας στο Μονακό, εκεί όπου η ομάδα του έχει υποχρέωση στις 9 Οκτωβρίου κόντρα στον σύλλογο από το Πριγκηπάτο για την δεύτερη αγωνιστική της Euroleague.

Οι άνθρωποι της Μακάμπι, εξήγησαν σε όλους τους αθλητές πως, θα πρέπει να κάνουν υπομονή και να μην βιάζονται να βγάζουν συμπεράσματα. Πως η ασφάλειά τους προέχει και είναι ήδη εξασφαλισμένη, αλλά το πιθανότερο είναι το αίτημα του Λόιντ να γίνει δεκτό.