Έναν NBAer δοκιμάζει η Μακάμπι Τελ Αβίβ: Στην προετοιμασία των Ισραηλινών ο Κόμπι Σίμονς! (vids)

Έναν NBAer δοκιμάζει η Μακάμπι Τελ Αβίβ: Στην προετοιμασία των Ισραηλινών ο Κόμπι Σίμονς! (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 15:32 - 03.09.2024 / Ανανεώθηκε: 15:40 - 03.09.2024

Τον 27χρονο Αμερικανό γκαρντ, Κόμπι Σίμονς κάλεσε στο Ισραήλ η Μακάμπι για να πάρει μέρος στην προετοιμασία με σκοπό αν... πείσει, να αποκτηθεί. Πέρσι έπαιξε τέσσερα ματς με τους Τορόντο Ράπτορς.

Γενικά η Μακαμπι αυτή τη μεταγραφική περίοδο περισσότερο αποδεκατίστηκε παρά... αναβαθμίστηκε. Οι τέσσερις καλύτεροι παίκτες από το περσινό ρόστερ αποχώρησαν. Ο ένας πήγε στον Παναθηναϊκό (Λορέντζο Μπράουν), ο άλλος στην Μιλάνο (Τζος Νιμπο) και δύο από τους πρωταγωνιστές της σεζόν 2023-24, ο Ουέιντ Μπόλντουιν και ο Μπόνζι Κόλσον πλέον ανήκουν στην Φενέρμπαχτσε.

Η ομάδα του Τελ Αβίβ έκανε μεταγραφές, πήρε τον Ρόκας Γιοκουμπάιτις από την Μπαρτσελόνα, τον Τζόρνταν Λόιντ από τη Μονακό, πρόσθεσε ταλέντο με τον Νοτιοσουδανό σέντερ, Ουένιεν Γκάμπριελ και τον Γαλλοαμερικάνο φόργουορντ, Τζέιλεν Χόαρντ, αλλά τώρα προσπαθεί να καταλήξει αν... χωράει στην ομάδα και ο Κόμπι Σίμονς. Με την προοπτική να βοηθήσει στην οργάνωση του παιχνιδιού τους Γιοκουμπάιτις, Μέικον και Μπλατ που κατέχουν θέσει στο ρόστερ ως πόιντ γκαρντς.

Πρόκειται για έναν πόιντ γκαρντ ύψους 196 εκατοστών με τέσσερις σεζόν στο NBA, ο οποίος στα 27 του από τη στιγμή που δεν κατάφερε να καθιερωθεί στην πατρίδα του σκέφτεται πως η προοπτική της Euroleague που του δίνει η Μακάμπι είναι ιδανική γι' αυτόν την συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Στο παρελθόν και συγκεκριμένα τη σεζόν 2021-22 είχε αγωνιστεί στο πολωνικό πρωτάθλημα με την Στραλ Οστρόβ, αλλά επέστρεψε στο NBA, αρχικά για τους Σάρλοτ Χόρνετς, πριν καταλήξει την περασμένη σεζόν στο Τορόντο. Εκεί όπου αγωνίστηκε για τέσσερα ματς με τους Ράπτορς και συνήθως εμφανιζόταν την G-League με την θυγατρική ομάδα των Καναδών.

Τα πρώτα 4 φαβορί για MVP της Euroleague είναι παίκτες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού
EUROLEAGUE

15:08 - 03.09.2024

Τα πρώτα 4 φαβορί για MVP της Euroleague είναι παίκτες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού

Σύμφωνα με τις μακροχρόνιες στοιχηματικές προβλέψεις ο Κέντρικ Ναν του Παναθηναϊκού είναι ο πιθανότερος πολυτιμότερος παίκτης της νέας αγωνιστικής περιόδου της Euroleague. Τον ακολουθούν δύο «αστέρια» του Ολυμπιακού και ένας συμπαίκτη του.

Στην αναπτυξιακή λίγκα είχε σπουδαία στατιστική με 15,1 πόντους, 5,6 ασίστ και 4,2 ριμπάουντ, αλλά σκοπεύει να κάνει ό,τι περνάει από τα χέρια του για να ενταχθεί στο υψηλότερο επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ.