O Κάτας παραδέχθηκε το μέγα πρόβλημα της Μακάμπι: «Λόγω πολέμου είναι δύσκολο να...»

O Κάτας παραδέχθηκε το μέγα πρόβλημα της Μακάμπι: «Λόγω πολέμου είναι δύσκολο να...»

Γιώργος Γαβριλάκης 08:42 - 12.09.2024 / Ανανεώθηκε: 08:47 - 12.09.2024

Ένας είναι ο βασικός λόγος που η Μακάμπι στη μεταγραφική περίοδο πέρασε... απαρατήρητη και αυτός, σύμφωνα με τον κόουτς Όντεντ Κάτας έχει να κάνει με τον πόλεμο του Ισραήλ με τη Χαμάς.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ ξεκινά την... εμπόλεμη σεζόν της, με την ίδια λογική που την ξεκίνησε και πέρσι. Άλλωστε, ο πόλεμος του Ισραήλ με τη Χαμάς δεν λέει να καταλαγιάσει και οι εκατέρωθεν επιθέσεις δημιουργούν θύματα και μία απάνθρωπη τραγωδία στην Παλαιστίνη.

Ο Όντεντ Κάτας πάντως, δεν έκανε πολιτικό σχόλιο, αλλά... μεταγραφικό. Σύμφωνα με τον προπονητή της «ομάδας του λαού» εν μέσω αυτής της κατάστασης και της ατμόσφαιρα που επικρατεί στη Μέση Ανατολή «ήταν δύσκολο να προσελκύσουμε παίκτες και να τους πείσουμε να υπογράψουν στην ομάδα μας».

Αυτή ήταν μία παραδοχή του Κάτας, που το καλοκαίρι είδε τους τέσσερις καλύτερους παίκτες του ρόστερ να αποχωρούν: Ο Λορέντζο Μπράουν για τον Παναθηναϊκό, οι Ουέιντ Μπάλντουιν και Μπόνζι Κόλσον για την Φενέρμπαχτσε, ενώ ο Τζος Νίμπο υπέγραψε στην Μιλάνο. Αντ' αυτών αποκτήθηκαν ικανά στελέχη, χωρίς όμως την... λάμψη αυτών που αποχώρησαν, αλλά με ταλέντο και προοπτική -όπως ο Ρόκας Γιοκουμπάιτις, ο Ουένιεν Γκάμπριελ, αλλά και φυσικά ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της φετινής σύνθεσης, Τζόρνταν Λόιντ.

Όπως και να έχει ο Κάτας προσπαθεί να «χτίσε» ένα σύνολο που θα κρατήσει το επίπεδό του στο πλαίσιο των ομάδων που διεκδικούν πρόκριση στα play offs, αλλά επίσης θεωρεί πως «θα χρειαστεί χρόνος για να δημιουργήσουμε μία χημεία που θα μας επιτρέψει να παίξουμε το μπάσκετ που επιθυμούμε. Στα... χαρτιά δεν είμαστε μία ομάδα που θα πόνταρε κανείς πως μπορούμε να φθάσουμε στο Final Four, αλλά παρά τα δεδομένα θα προσπαθήσουμε να αντλήσουμε το μάξιμουμ των δυνατοτήτων μας».

Αυτό που σκέφτεται πάντως, ο ίδιος ο Κάτας αυτή τη στιγμή είναι «κάτι να γίνει άμεσα και ο πόλεμος να τελειώσει το ταχύτερο δυνατό», ενώ σκέφτεται επίσης και το ενδεχόμενο προσθήκης ενός ακόμα περιφερειακού μιας και ο Ντάριλ Μέικον δεν υπολογίζεται πλέον. Ο πρώην γκαρντ του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, λόγω τραυματισμού αποδεσμεύτηκε και ο προπονητής της Μακάμπι εξήγησε πως «είναι ένας παίκτης που υπολόγιζα πολύ για φέτος. Αρχικά υπολογιζόταν πως θα επιστρέψει άμεσα στο παρκέ», αλλά επειδή κάτι τέτοιο δεν ισχύει η ομάδα του Τελ Αβίβ αναζητά έναν ακόμα παίκτη για το ρόστερ, ενώ τραυματίες θα ξεκινήσουν τη σεζόν και ο Τζον ΝτιΜπαρτολομέο και Τζέιλεν Χόαρντ.