Ο Σέιμπεν Λι διαδέχεται τον Λόιντ στη Μακάμπι Τελ Αβίβ

Σέιμπεν Λι

i

© Fiba

Ο Σέιμπεν Λι διαδέχεται τον Λόιντ στη Μακάμπι Τελ Αβίβ

Γιάννης Πάλλας 17:26 - 11.10.2024 / Ανανεώθηκε: 17:35 - 11.10.2024

Ο σκόρερ της Μανίσα Σέιμπεν Λι θα αντικαταστήσει τον Τζόρνταν Λόιντ στη Μακάμπι Τελ Αβίβ

Όσο κι αν δεν το περίμεναν στη Μακάμπι να αποχωρήσει ο Τζόρνταν Λόιντ οι ίδιοι έδειξαν εξαιρετικά αντανακλαστικά και κινήθηκαν αστραπιαία ολοκληρώνοντας τη συμφωνία με τον Σέιμπεν Λι της Μανίσα!

Ο Αμερικανός γκαρντ αναμένεται να υπογράψει διετές συμβόλαιο με την «ομάδα του λαού» να καταβάλλει το buyout (ύψους 250.000 δολαρίων) για την αποδέσμευση του.

O Σέιμπεν Λι έκανε το show του στο BCL με τη Μανίσα και ετοιμάζεται σε χρόνο-ρεκόρ για το... άλμα στην Euroleague (vids)
EUROLEAGUE

09:51 - 10.10.2024

O Σέιμπεν Λι έκανε το show του στο BCL με τη Μανίσα και ετοιμάζεται σε χρόνο-ρεκόρ για το... άλμα στην Euroleague (vids)

Μέσα σε 40 μέρες ο Σέιμπεν Λι εγκατέλειψε το NBA, πήγε στην Τουρκία, έπαιξε σε δύο αγώνες στο Basketball Champions League, έβαλε σε αυτούς συνολικά 76 πόντους (!) και τώρα η Μακάμπι Τελ Αβίβ είναι έτοιμη να τον κάνει δικό της!

Βέβαια, ο ίδιος στο διετές συμβόλαιο του θα έχει μια μικρή ρήτρα αποδέσμευσης το καλοκαίρι του 2025, εφόσον έρθει κάποια άλλη ομάδα για να τον αποκτήσει.

Ο Σέιμπεν Λι έκανε εντυπωσιακό ξεκίνημα στη σεζόν, έχοντας κατά μέσο όρο 39,5 πόντους με 65,7% σουτ, 5 ριμπάουντ και 4,5 ασίστ στους δύο πρώτους αγώνες του Basketball Champions League με τη Μανίσα που βρίσκεται στον όμιλο του Περιστερίου Domino’s!

Ο 25χρονος Αμερικανός σκόρερ έδωσε προτεραιότητα στον ρόλο του στην ομάδα και είδε τη Μακάμπι ως την καλύτερη επιλογή για να φανερώσει τις ικανότητές του και το ταλέντο του.

Πριν δοκιμάσει την ευρωπαϊκή εμπειρία ο Σέιμπεν Λι αγωνίστηκε για τέσσερις σεζόν στο ΝΒΑ, έχοντας κατά μέσο όρο 5,2 πόντους, 1,9 ριμπάουντ και 2,8 ασίστ σε 134 αγώνες με τους Ντιτρόιτ Πίστονς, Φίνιξ Σανς και Φιλαδέλφεια 76ερς.

Είναι προφανές πως ο Όντεντ Κάτας ήθελε έναν παίκτη για να ενισχύσει την περιφέρεια του, καθώς ο Λόιντ αποτελούσε σημαντικό «γρανάζι» στη «μηχανή» της ομάδας του.

Τα πρώτα δείγματα γραφής του Σέιμπεν Λι στο BCL είναι εξαιρετικά και αμέσως κέντρισε το ενδιαφέρον του Ισραηλινού τεχνικού, ο οποίος εισηγήθηκε χωρίς πολλά-πολλά την απόκτηση του.

Ο Ντε Κολό έσπασε το φράγμα των 4.500 πόντων στην Euroleague και ακολουθεί τα χνάρια του Μάικ Τζέιμς (vid)
EUROLEAGUE

16:10 - 11.10.2024

Ο Ντε Κολό έσπασε το φράγμα των 4.500 πόντων στην Euroleague και ακολουθεί τα χνάρια του Μάικ Τζέιμς (vid)

Στα 37 του χρόνια παραμένει ενεργός και αποτελεσματικός. Ο Νάντο Ντε Κολό έβαλε 16 πόντους στη σπουδαία νίκη της Βιλερμπάν επί της Βίρτους Μπολόνια και έφθασε τους 4.502 στην καριέρα του. Και συνεχίζει...

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Ο Σέιμπεν Λι αναμένεται να ενσωματωθεί το συντομότερο, προκειμένου να αφομοιωθεί από το υπόλοιπο σύνολο της ομάδας, καθώς οι υποχρεώσεις... τρέχουν και δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Το ξέρει καλά ο Κάτας και γι’ αυτό θέλει σύντομα να εντάξει τον παίκτη στο δυναμικό του.