Με εντολή Μιζράχι ο Μπλατ μένει στην Μακάμπι Τελ Αβίβ
i

© Euroleague Basketball

Με εντολή Μιζράχι ο Μπλατ μένει στην Μακάμπι Τελ Αβίβ

Γιώργος Γαβριλάκης 17:26 - 04.07.2024 / Ανανεώθηκε: 17:37 - 04.07.2024

Ο Ταμίρ Μπλατ συμφώνησε για διετή επέκταση του συμβολαίου του με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, που αρχικά σκόπευε να αποχαιρετήσει τον 27χρονο γκαρντ, αλλά ο πρόεδρος Σιμόν Μιζράχι δεν το επέτρεψε!

Αρχικά, η Μακάμπι Τελ Αβίβ είχε αποφασίσει πως ο Ταμίρ Μπλατ δεν θα βρίσκεται στα αγωνιστικά πλάνα της νέας περιόδου. Μόνο που στο μεταξύ, οι Ισραηλινοί έχασαν ό,τι καλύτερο είχαν στο ρόστερ τους. Ο Λορέντζο Μπράουν ανήκει ήδη στον Παναθηναϊκό, o Τζος Νίμπο στην Μιλάνο, όπως και οι Ουέιντ Μπόλντουιν και Μπόνζι Κόλσον στην Φενέρμπαχτσε.

Έτσι προέκυψαν ανάγκες και αλλαγές των πλάνων. Σε αυτές εντάσσεται πλέον ξανά ο 27χρονος Αμερικανοισραηλινός γκαρντ, γιος του κόουτς Ντέιβιντ Μπλατ και... αγαπημένο παιδί του προέδρου Σιμόν Μιζράχι. Μάλιστα ο τελευταίος, σύμφωνα με τον ισραηλινό δημοσιογράφο Αράλε Βάισμπεργκ, ουσιαστικά απαίτησε την παραμονή του παίκτη και πλέον είναι έτοιμο το νέο διετές συμβόλαιο και στη διάθεσή του να το υπογράψει. Κάτι που αναμένεται να συμβεί άμεσα.

Μποντιρόγκα και Μοτιεγιούνας για ακόμη τέσσερα χρόνια στην EuroLeague
EUROLEAGUE

17:09 - 04.07.2024

Μποντιρόγκα και Μοτιεγιούνας για ακόμη τέσσερα χρόνια στην EuroLeague

Ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα και ο Παούλιους Μοτιεγιούνας θα παραμείνουν στην θέση του προέδρου και του CEO της EuroLeague αντίστοιχα για ακόμη τέσσερα χρόνια μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο Ταμίρ Μπλατ τη σεζόν που ολοκληρώθηκε κατέγραψε στη στατιστική του σε 38 ματς της Euroleague 7,1 πόντους, 4,8 ασίστ και 1,5 ριμπαόυντ σε λιγότερο από 19 λεπτά (18,9 για την ακρίβεια) ανά αγώνα.

Η Μακάμπι πέραν από τις απώλειες έμψυχου δυναμικού, έχουν κάνει και δύο προσθήκες. Η μία αφορά τον Γαλλοαμερικανό φόργουορντ, Τζέιλεν Χορντ και τον Λέβι Ράντολφ, ο οποίος τις τελευταίες δύο σεζόν αγωνιζόταν στην Χάποελ Ιερουσαλήμ. Προς το παρόν η... εικόνα της «ομάδας του λαού» δεν θυμίζει σε τίποτα αυτή που αγωνίστηκε στη σεζόν 2023-24 και έφθασε μέχρι τα Playoffs, εκεί όπου αποκλείστηκε από τον μετέπειτα πρωταθλητή Παναθηναϊκό.