Η Μακάμπι μετά τις πολλαπλές αποχωρήσεις ανακοίνωσε νέο παίκτη: Ο Τζέιλεν Χορντ υπέγραψε για δύο χρόνια (vid)

Η Μακάμπι μετά τις πολλαπλές αποχωρήσεις ανακοίνωσε νέο παίκτη: Ο Τζέιλεν Χορντ υπέγραψε για δύο χρόνια (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 14:44 - 02.07.2024 / Ανανεώθηκε: 15:05 - 02.07.2024

Στο Τελ Αβιβ θα συνεχίσει να κατοικεί ο Τζέιλεν Χορντ, αλλά από την Χάποελ μεταφέρεται στη Μακάμπι. Ο Γαλλοαμερικανός φόργουορντ υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2026.

Στο Τελ Αβίβ μέχρι στιγμής τα μόνα νέα που αφορούσαν στην Μακάμπι είχαν να κάνουν με αποχωρήσεις παικτών και όχι με προσθήκες. Από τη στιγμή όμως, που ό,τι καλύτερο είχαν στην ομάδα τους, πλέον εργάζεται αλλού, ο Λορέντζο Μπράουν στον Παναθηναϊκό, οι Ουέιντ Μπόλντουιν, Μπόνζι Κόλσον στην Φενέρμπαχτσε και ο Τζος Νιμπο στην Μιλάνο, μοιραία ήρθε η ανάγκη για ενίσχυση.

Η πρώτη μεταγραφή του καλοκαιριού για την «ομάδα του λαού» είναι ο Τζέιλεν Χορντ. Πρόκειται για τον γεννημένο στη Χάβρη της Γαλλίας, Αμερικανό φόργουορντ, ο οποίος το καλοκαίρι του 2022 εγκατέλειψε την προσπάθειά του στο NBA και πέρασε τον Ατλαντικό. Το έκανε για μία άλλη ομάδα του Τελ Αβίβ, την Χάποελ, αλλά πλέον μεταφέρεται στην πιο ιστορική ομάδα της χώρας και από τη νέα αγωνιστική σεζόν θα εμφανίζεται στην Euroleague.

O Χορντ είναι 25 ετών, έχει ύψος 203 εκατοστά και αγωνίζεται ως πάουερ φόργουορντ. Αυτός θα είναι ο αντικαταστάτης του Μπόνζι Κόλσον, ενώ είναι τελειόφοιτος του Ουέικ Φόρεστ και στο ΝΒΑ έχει αγωνιστεί με τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς και τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ. Συνολικά σε τρεις σεζόν στον «μαγικό πλανήτη» είχε ενεργοποιηθεί σε 39 ματς και είχε καταγράψει στη στατιστική του 6,6 πόντους και 4,6 ριμπάουντ.