Έφυγε άρον άρον από το Τελ Αβίβ η Μακάμπι: Άλλαξε την πτήση της για το Βελιγράδι λόγω της κλιμάκωσης του πολέμου με το Ιράν
i

Όντεν Κάτας / X © Maccabi Tel Aviv

Έφυγε άρον άρον από το Τελ Αβίβ η Μακάμπι: Άλλαξε την πτήση της για το Βελιγράδι λόγω της κλιμάκωσης του πολέμου με το Ιράν

Γιώργος Γαβριλάκης 13:58 - 02.10.2024 / Ανανεώθηκε: 14:14 - 02.10.2024

Μισή μέρα νωρίτερα από τον αρχικό σχεδιασμό του ταξιδιού αναχώρησε η αποστολή της Μακάμπι για το Βελιγράδι, εκεί όπου την Πέμπτη (3/10) κάνει πρεμιέρα στην Euroleague κόντρα στη Βιλερμπάν. Ο πόλεμος με το Ιράν ανάγκασε την ομάδα του Τελ Αβίβ να τροποποιήσει το πρόγραμμά της και ήδη η ομάδα βρίσκεται στη Σερβία.

Πέρσι, στο σύνολο της σεζόν, η Μακάμπι Τελ Αβίβ άλλαζε το πρόγραμμα και την έδρα της ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Διότι, η Χαμάς και το Ισραήλ βρίσκονταν σε πόλεμο. Πλέον, το Ισραήλ ασχολείται -αφού πρώτα ξεπάστρεψε μεγάλο μέρος της ηγεσίας της Χαμάς- με την Χεζμπολάχ και οι στρατιωτικές επιθέσεις έχουν μεταφερθεί σχεδόν εξ ολοκλήρου από την Παλαιστίνη στο Ιράν.

Η όλη κατάσταση έχει έρθει στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος, ο φόβος για έναν μεγάλο περιφερειακό πόλεμο είναι υπαρκτός (και κατά πολλούς στρατιωτικούς αναλυτές βέβαιος), ενώ μέσα σε αυτή την ατμόσφαιρα η Μακάμπι ετοιμάζεται για την πρεμιέρα της στην Euroleague.

Το απόλυτο deal για την Παρτίζαν: Βάζει στα ταμεία της απίθανο ποσό λόγω της μετακίνησης του Τάουνς στη Νέα Υόρκη - Όλο το story!
EUROLEAGUE

09:16 - 02.10.2024

Το απόλυτο deal για την Παρτίζαν: Βάζει στα ταμεία της απίθανο ποσό λόγω της μετακίνησης του Τάουνς στη Νέα Υόρκη - Όλο το story!

Από την Αμερική είχε προκύψει εδώ και δύο μέρες η περίπτωση, ο Ντουέιν Ουάσινγκτον να φύγει -έστω στιγμιαία- από το ροστερ της Παρτίζαν, να πάρει μέρος στην ανταλλαγή των Νικς με τους Τίμπεργουλβς για τα... μάτια του Καρλ Άντονι-Τάουνς και ακολούθως να επιστρέψει στην ομάδα του Βελιγραδίου για την rookie σεζόν του στην Euroleague. Και τελικά αυτό θα γίνει!

Σε μια διοργάνωση που για μία ακόμα αγωνιστική περίοδο θα χρησιμοποιήσει για έδρα της το Βελιγράδι. Εκεί που μεταφέρθηκε εσπευσμένα η αποστολή το πρωί της Τετάρτης (10/2), αλλάζοντας τον αρχικό σχεδιασμό που προέβλεπε απογευματινή πτήση για τη Σερβία, μαζί με το ποδοσφαιρικό τμήμα της ομάδας που επίσης χρησιμοποιεί για έδρα του το Βελιγράδι και αγωνίζεται αύριο (3/10) με την Μίντιλαντ για το Europa League.

Προ του φόβου μίας νέας επίθεσης από το Ιράν (ως απάντηση) στις αιματηρές... πρωτοβουλίες του Ισραήλ, η Μακάμπι αποφάσισε να φύγει εσπευσμένα από το Τελ Αβίβ.

Διότι, το ενδεχόμενο -λόγω των συγκρούσεων- να διαταχθεί κλείσιμο των αεροδρομίων είναι υπαρκτό. Κάτι που θα καθήλωνε την ομάδα εντός των συνόρων και δεν θα μπορούσε να παίξει το πρώτο της ματς στην Euroleague. Γεγονός που θα δημιουργούσε πρόβλημα και στην ομάδα, αλλά και σε όλη τη διοργάνωση, πέραν φυσικά από τους λαούς που υποφέρουν έτσι κι αλλιώς από τις ενέργειες και τις διαθέσεις των ελεγκτών της μοίρας τους.