Πρωταθλήτρια με ανατροπή η Μακάμπι Τελ Αβίβ σε χαοτικό παιχνίδι

Πρωταθλήτρια με ανατροπή η Μακάμπι Τελ Αβίβ σε χαοτικό παιχνίδι

Χρήστος Τσάλτας 23:39 - 17.06.2024 / Ανανεώθηκε: 23:51 - 17.06.2024

Σε ένα παιχνίδι με διακοπές, ρίψεις καπνογόνων και τεράστια ένταση, η Μακάμπι Τελ Αβίβ ανέτρεψε το σκηνικό στην τέταρτη περίοδο και επικράτησε της Χάποελ (82-74), κατακτώντας το 57o πρωτάθλημα στην ιστορία της.

Ο τρίτος και τελευταίος τελικός του πρωταθλήματος Ισραήλ είχε τα πάντα, ανάμεσα σε Μακάμπι και Χάποελ Τελ Αβίβ. Με τη σειρά στο 1-1 η αναμέτρηση στην Menora Mivtachim Arena έκρινε τον πρωταθλητή της φετινής σεζόν, με την «ομάδα του λαού» να είναι συνεπής σε ακόμα ένα ραντεβού τίτλου.

Μόνο που το παιχνίδι αυτό δεν ήταν καθόλου ήρεμα και σε καμία περίπτωση δεν κύλησαν τα πράγματα ομαλά. Αυτό γιατί αρχικά υπήρξε τεράστια ένταση έξω από το γήπεδο, με αποτέλεσμα το τζάμπολ του αγώνα να καθυστερήσει μισή ώρα και αντί για τις 21:00 να πραγματοποιηθεί στις 21:30, ενώ τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα στην συνέχεια.

Με το σκορ στο 42-43, στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, οι οπαδοί της Χάποελ Τελ Αβίβ πέταξαν καπνογόνα προς τους οπαδούς της Μακάμπι, αψηφώντας το δίχτυ που είχε τοποθετηθεί. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρξει νέα ένταση και να διακοπεί η αναμέτρηση για αρκετά λεπτά.

Στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος και παρά την τεράστια ένταση που υπήρξε, το παιχνίδι ήταν ντέρμπι μέχρι το φινάλε. Η Χάποελ κατάφερνε να μείνει κοντά στο σκορ χάρη σε Ένις και Γκίνατ, όμως η Μακάμπι πάτησε το γκάζι στο τέταρτο δεκάλεπτο και με σημείο αναφοράς την άμυνά της ανέτρεψε το σκηνικό.

Οι παίκτες του Κάτας ανέβασαν την απόδοσή τους και μετέτρεψαν το 54-55 του τρίτου δεκαλέπτου σε 76-66 στο 38', καταφέρνοντας να φτάσουν στη νίκη, αλλά και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, που ήταν το 57ο στην χώρα, κάνοντας το back to back έπειτα από την περσινή επικράτησή τους, απέναντι στον ίδιο αντίπαλο, με τον ίδιο τρόπο (σε σειρά που κρίθηκε στα 3 παιχνίδια).

Ο Ρομάν Σόρκιν με 19 πόντους, 9 ριμπάουντ και 7/13 σουτ οδήγησε την ομάδα του εκ του ασφαλούς στην κατάκτηση του τίτλου, με τον Χασιέλ Ριβέρο να προσθέτει 16 πόντους, 7 ριμπάουντ και 7/8 σουτ, ενώ 12 πόντους, 3 ριμπάουντ και 5 ασίστ μέτρησε ο Λορένζο Μπράουν, δείχνοντας ηγετική στόφα για ακόμα ένα παιχνίδι. Από πλευράς Χάποελ οι 17 πόντοι του Τάιλερ Ένις, που μέτρησε 6/12 σουτ, αλλά και οι 15 πόντοι του Γκίνατ δεν αρκούσαν για την ομάδα του Στέφανου Δέδα, ώστε αν ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση στο τέταρτο δεκάλεπτο.

Τα δεκάλεπτα: 21-24, 39-38, 54-55, 82-74.