Η Μακάμπι περιμένει τη Μονακό για να υπογράψει τον Λόιντ!

Η Μακάμπι περιμένει τη Μονακό για να υπογράψει τον Λόιντ!

Γιάννης Πάλλας 19:45 - 07.07.2024 / Ανανεώθηκε: 19:46 - 07.07.2024

Τον Τζόρνταν Λόιντ θέλει η Μακάμπι Τελ Αβίβ και περιμένει τη Μονακό που έδει δικαίωμα για να ανανεώσει το συμβόλαιο του μέχρι τη Δευτέρα (8/7)

Ο σχεδιασμός της Μακάμπι Τελ Αβίβ που έχει... αποψιλωθεί για τα καλά συνεχίζεται με τον Τζόρνταν Λόιντ να είναι ο μεγάλος στόχος για την περιφέρεια, σύμφωνα με το ισραηλινό «One».

Ο Όντεντ Κάτας έχει κάνει την εισήγηση του στη διοίκηση της «ομάδας του λαού» και αναμένει το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων. Βέβαια, όλα αυτά θα έχουν ισχύ εφόσον ξεκαθαρίσει τη θέση της η Μονακό.

Οι Μονεγάσκοι διατηρούν το δικαίωμα της ανανέωσης του συμβολαίου του (έχουν την οψιόν) για έναν ακόμη χρόνο μέχρι τη Δευτέρα (8/7).

Ο Τζόρνταν Λόιντ έχει περάσει ξανά από το Ισραήλ, καθώς αγωνίστηκε στην Χάποελ Εϊλάτ (2017-2018 έχοντας την καλύτερη παραγωγικότητα μακριά από τις ΗΠΑ με 17,4 πόντους μέσο όρο) πριν πάει στο Τορόντο και τους Ράπτορς και στεφθεί πρωταθλητής ΝΒΑ, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Βαλένθια, Ερυθρό Αστέρα και Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Στην πρώτη του σεζόν στο Μονακό, ο Αμερικανός γκαενρ είχε 10,9 πόντους μέσο όρο και 3,9 ασίστ, ενώ τη δεύτερη σεζόν βελτίωσε την παραγωγικότητα του και έφτασε στους 12,8 κατά μέσο όρο, έχοντας 1,7 ασίστ.

Από κει και πέρα, συνεχίζεται η προσπάθεια ενίσχυσης στην περιφέρεια με τους Ισραηλινούς να εξετάζουν τις τελευταίες ημέρες την περίπτωση του Ντάριλ Μέικον Τζούνιορ (28χρ., 1.88) που είχε τραυματιστεί τον Ιανουάριο παίζοντας στο πρωτάθλημα της Κίνας.

Ο Αμερικανός γκαρντ που έχει περάσει στο παρελθόν και από την Ελλάδα φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ στην τελευταία του χρονιά με την Σενζέν στην Κίνα είχε κατά μέσο όρο 18,9 πόντους ανά αγώνα, 3,5 ριμπάουντ και 6,1 ασίστ.

Η απώλεια στην περιφέρεια των Λορέντζο Μπράουν και Ουέιντ Μπόλντγουιν υποχρεώσει τον Όντεντ Κάτας να αναζητήσει περισσότερες λύσεις για να καλύψει όσο είναι εφικτό το κενό τους, αν και δύσκολα θα μπορέσει η Μακάμπι να παρουσιάσει την ποιότητα που τη διέκρινε στην περιφερειακή γραμμή την περσινή σεζόν, όπου έφτασε μέχρι τα playoffs της Euroleague.