Ο Αγγελόπουλος παρουσίασε το μεγάλο deal με την Sunel για το Olympic Hall της Φυλής: «Συμφωνία για πέντε χρόνια»

Ο Αγγελόπουλος παρουσίασε το μεγάλο deal με την Sunel για το Olympic Hall της Φυλής: «Συμφωνία για πέντε χρόνια»

Χρήστος Τσάλτας 16:25 - 17.09.2024 / Ανανεώθηκε: 16:40 - 17.09.2024

Στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Μάκης Αγγελόπουλος αποκάλυψε το νέο όνομα του Olympic Hall της Φυλής, ενώ έδωσε ατάκες για το μέλλον της ΑΕΚ Betsson.

Σε νέα εποχή μπήκε η ΑΕΚ Betsson και στον τομέα του γηπέδου της. Η Ένωση πρωτοπορεί για τα δεδομένα του ελληνικού αθλητισμού και πατώντας στα παγκόσμια πρότυπα ανακοίνωσε την έναρξη της συμφωνίας της με την Sunel σε ένα διαφορετικό επίπεδο. Αυτό γιατί το Olympic Hall της Φυλής θα πάρει το όνομα της εταιρείας Sunel, καθώς οι δύο πλευρές έφτασαν σε συμφωνία για τα επόμενα πέντε χρόνια, με προοπτική ανανέωσης για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Όσα είπε ο Μάκης Αγγελόπουλος στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε:

«Σας ευχαριστώ που έχετε έρθει. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τη συμφωνία με τον όμιλο Sunel για την ονοματοδοσία για τα επόμενα πέντε και με ενδεχόμενο ανανέωσης για άλλα πέντε. Στην αλυσίδα αξίας του γηπέδου προσθέσαμε έναν κρίκο. Έχουμ προσθέσει άλλον έναν σημαντικό κρίμο. Μένουν 2-3 σημαντικά κομμάτια και έχουν να κάνουν με τα έργα στο γήπεδο. Έχουμε τελειώσει με τις υποδομές και έχουμε ξεκινήσει τη δημιουργία ενός μοναδικού προορισμού στην Αττική. Την διαδικασία την τρέξαμε εδώ και 14 μήνες, ήταν ένα bid contest, καταλήξαμε σε 5 ενδιαφερόμενους και με μεγάλη χαρά συμφωνήσαμε με την Sunel που δεν ήταν η οικονομικότερη αλλά ήταν η συμφερότερη. Μοιραζόμαστε κοινά οράματα.

Είμαστε περήφανοι και πρέπει να είναι περήφανος και ο κόσμος της ΑΕΚ. Εδώ και μια 20ετία στοίχισε στον Έλληνα φορολογούμενο 121 εκατ. ευρώ. Δανειοδοτήθηκε για πρώτη φορά από την ΑΕΚ και τώρα αναπτύσσεται με αυτά που σχεδιάζουμε. Είμαστε πραγματικά περήφανοι γι αυτό που κάναμε. Με δεδομένες τις συνθήκες και χωρίς βοήθεια από κανέναν φορέα. Όλα με πόρους της ομάδας μας. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που φτάσαμε ως εδώ και συνεχίζουμε μαζί».

Για το τι θα ήθελε να πετύχει στην πενταετία αυτή: «Σχεδιάζουμε να κάνουμε πράγματα και δράσεις μαζί. Έχουμε θέσει τους βασικούς άξονες και τους στόχους. Νωρίτερα από την πενταετία θα θέλαμε να τους έχουμε υλοποιήσει».

Εκ μέρους της Sunel τον λόγο πήρε ο Κωνσταντίνος Ζιγούρας: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Μάκη Αγγελόπουλο, τον Χρήστο Λιαράκο. Η εμπιστοσύνη της ΑΕΚ μας τιμάει. Για εμάς η συμφωνία με την ονοματοδοσία είναι μια συνέχεια της συνεργασίας μας. Επίσης αυτό δείχνει σιγά σιγά ότι χτίζονται βαθιές σχέσεις με την ομάδα σε στέρεα θεμέλια και αυτό ενισχύεται ακόμα περισσότερο. Με αυτή την κίνηση βοηθάμε ώστε να αναβαθμιστεί το μπάτζετ. Είναι τιμή και χαρά που το γήπεδο της ΑΕΚ θα πάρει το όνομά μας. Με ορμητήριο το γήπεδο αυτό η ΑΕΚ να βρει νέες επιτυχίες, νέα τρόπαια και να εδραιωθεί ως μια από τις πρώτες ομάδες στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Θα μας έχετε δίπλα σας. Δεν ήρθαμε να δώσουμε το όνομά μας στο γήπεδο, αλλά να δώσουμε ψυχή, ακολουθώντας την πρόσκληση του Μάκη Αγγελόπουλου στο όραμά του, με τη δημιουργία ενός μοναδικού προορισμού όπου ο αθλητισμός και οι τέχνες θα είναι στο επίκεντρο, ένας πολυχώρος διασκέδασης. Θέλουμε το γήπεδο να γίνει ένας οικογενειακός προορισμός. Θα αναβαθμιστεί η περιοχή και οι εγκαταστάσεις του γηπέδου. Στόχος είναι να γίνει η πρώτη πράσινη Ολυμπιακή Εγκατάσταση με μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα. Ένα αισιόδοξο πλάνο με πολλές καινοτόμες λύσεις στην εξοικονόμηση ενέργειας».

Για τη συνεργασία με την ΑΕΚ: «Την βλέπουμε μακροπρόθεσμα. Μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 15 χρόνια. Έχουμε χρόνο να αναπτύξουμε τη στρατηγική μας και θέλουμε να φέρουμε το γήπεδο στην καλύτερή του κατάσταση. Σχετικά με τις επιπλέον δραστηριότητες είμαστε εδώ για να συνεισφέρουμε ό,τι χρειάζεται ώστε να δούμε το όραμα να γίνει πραγματικότητα. Δεν είμαστε εδώ για ένα χρόνο».

Για το πλάνο της Sunel: «Τα πέντε χρόνια είναι η αρχή μιας βαθύτερης συνεργασίας για την ομάδα. Από εκεί και πέρα δουλεύουμε με την ομάδα τις λεπτομέρειες των δράσεων. ΘΑ έχετε ένα συνολικό πλάνο. Θέλουμε να στηρίξουμε κάτι που θα είναι βιόσιμο. Είναι ελληνική εταιρεία και με παρουσία στο εξωτερικό. Με την ενασχόλησή μας με την ομάδα θέλουμε μια επικρεδή λύση για όλους».