Ο Αγγελόπουλος για το κλειστό των Λιοσίων: «Παραλάβαμε ένα χρέπι, μέχρι την άνοιξη του 2025 θα έχει ολοκληρωθεί μεγάλη επένδυση με θεματικά πάρκα»

Μάκης Αγγελόπουλος

Ο Αγγελόπουλος για το κλειστό των Λιοσίων: «Παραλάβαμε ένα χρέπι, μέχρι την άνοιξη του 2025 θα έχει ολοκληρωθεί μεγάλη επένδυση με θεματικά πάρκα»

Χρήστος Τσάλτας 13:59 - 01.06.2024 / Ανανεώθηκε: 13:59 - 01.06.2024

Ο Μάκης Αγγελόπουλος μίλησε για όλα τα «καυτά» θέματα της καθημερινότητας της ΑΕΚ Betsson και έκανε εκτενή αναφορά στο κλειστό των Λιοσίων, στο πώς η ομάδα έφτασε σε αυτό αλλά και στην επόμενη μέρα.

Ένα από τα θέματα που βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας, για την ΑΕΚ Betsson ήταν ανέκαθεν αυτό του γηπέδου. Ιδίως επί εποχής Αγγελόπουλου αποτέλεσε προτεραιότητα, με την Ένωση να βρίσκει το δικό της «σπίτι» στο κλειστό των Λιοσίων. Κάτι που αποτέλεσε μεγάλο στόχο.

Ο Μάκης Αγγελόπουλος στη μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι της Betsson αναφέρθηκε στο πώς η ομάδα κατέληξε στο κλειστό των Λιοσίων, ενώ έκανε ειδική αναφορά στις δράσεις που θα γίνουν για την βελτίωσή του εντός, αλλά και εκτός του κλειστού.

Ο Αγγελόπουλος για όλα: «Το 90-95% των εκκρεμοτήτων έχουν τακτοποιηθεί - Η ευθύνη για την αποτυχία της σεζόν βαραίνει 100% εμένα»
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

12:20 - 01.06.2024

Ο Αγγελόπουλος για όλα: «Το 90-95% των εκκρεμοτήτων έχουν τακτοποιηθεί - Η ευθύνη για την αποτυχία της σεζόν βαραίνει 100% εμένα»

Στο πρώτο μέρος της μεγάλης συνέντευξής του ο Μάκης Αγγελόπουλος έδωσε το στίγμα για την προσπάθεια της νέας σεζόν, ξεκαθάρισε το τοπίο στο οικονομικό κομμάτι και αναφέρθηκε στις τιμωρίες έδρας της ΑΕΚ Betsson.

Στην τοποθέτησή του για το θέμα του γηπέδου και των αλλαγών που θα γίνουν σε αυτό ανέφερε: «Μιας και πιάσαμε το θέμα του γηπέδου να αφιερώσουμε λίγο χρόνο παραπάνω να εξηγήσουμε τι έχουμε κάνει. Όπως θα θυμάστε εγώ προσωπικά στην πρώτη μου συνέντευξη είχα υποσχεθεί 4 πράγματα. Είχαμε πει ότι πρέπει να θυμίσουμε την ιστορία της ΑΕΚ. Στο θέμα της ιστορίας κάναμε πολλά πράγματα, κάναμε αφιερώματα στο πρώτο Φάιναλ Φορ ελληνικής ομάδας, τιμήσαμε παλιούς παίκτες, βγάλαμε μια καταπληκτική ταινία με πολλά διεθνή βραβεία, μετά υποσχέθηκα την επιστροφή του μπάσκετ στην καθημερινότητα του ΑΕΚτζή. Το μπάσκετ έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητα. Είχα υποσχεθεί τίτλους, που το καταφέραμε και το πιο σημαντικό ήταν το γήπεδο. Η ομάδα στα 100 χρόνια της έχει παίξει σε 14 διαφορετικά γήπεδα. Μέλημά μου ήταν να λύσουμε το θέμα του γηπέδου. Ξεκινήσαμε με την περίπτωση του Γαλατσίου και είχα ασχοληθεί με την ΕΤΑΔ. Δεν διαθέτουμε κάποιο οικόπεδο να χτίσουμε το γήπεδό μας. Ήμασταν σε καλό δρόμο, μετά ανατέθηκε μια μελέτη για τη αξιοποίηση του ακινήτου. Αυτή είχε σαν πόρισμα πως για να πάρει το γήπεδο η ΑΕΚ θα ήταν καλύτερο η κατεδάφιση του γηπέδου και η σύνδεσή του με τον απέναντι λόφο για φιλοσοφικούς περίπατους. Οπότε μετά απ αυτό απερίφθη η πρότασή μας. Στη συνέχεια συζητήσαμε για το κλειστό του τένις.

Πληρώσαμε μελέτες για τις διαστάσεις του γηπέδου. Προέκυψαν πολύ σοβαρά προβλήματα στο υπέδαφος του γηπέδου που έκανε δύσκολη τη στατικότητα του εγχειρήματος. Στη συνέχεια είδαμε την περίπτωση του ποδηλατοδρομίου, αλλά είδαμε τα προβλήματα που προέκυψαν. Και καταλήξαμε στο κλειστό των Άνω Λιοσίων. Ήταν στις διαστάσεις που θέλαμε. Δεν είναι ένα απλό γήπεδο μπάσκετ, είναι ολυμπιακή εγκατάσταση. Ταίριαξε σε αυτό που θέλαμε. ήταν και στα δυτικά. Ξεκινήσαμε αυτή την επένδυση. Παραλάβαμε ένα χρέπι. Αυτό το γήπεδο δεν είχε ποτέ αδειοδοτηθεί. Δεν είχε άδεια ούτε για τους Ολυμπιακούς. Αδειδοοτήθηκε για πρώτη φορά από εμάς, από την ΑΕΚ. Εμείς αποφασίσαμε ότι έπρεπε να δημιουργήσουμε έναν νέο προορισμό με βάση το γήπεδο να έχουμε indoor και outdoor δραστηριότητες. Αποφασίσαμε να αναπτύξουμε κάποια θεματικά πάρκα έξω απ΄οτο γήπεδο. Την άνοιξη του 2025 θα έχει ολοκληρωθεί.

Πυλωτικά έχουμε ήδη κάνει αρκετά πράγματα για την απόδειξη της χρήσης του γηπέδου. Αρκετά συνέδρια, το Davis Cup στο τένις. Έχοντας καταλάβει ότι αυτό είναι οκ, προχωράμε στη δημιουργία ενός νέου οικογενειακού προορισμού. Θα υπάρξει νέα συνέντευξη Τύπου και αυτό θα προσφέρει δράσεις εντός και εκτός γηπέδου. Σαν πρόταση θα είναι μοναδικό. Όσον αφορά τα οικονομικά του γηπέδου, αυτό το γήπεδο έχει κόστος συντήρησης που είχε το κράτος, 650 χιλιάδες τον χρόνο. Για να δώσω μια σύγκριση. Στα 20 χρόνια που είχε το κράτος για να έχει κλειστό πλήρωσε 13 εκατομμύρια και 5,5 εκατομμύρια για ψευτοσυντηρήσεις. Κόστισε στον Έλληνα φορολογούμενο περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ. Εμείς το πήραμε για 20 χρόνια και συζητάμε την παραχώρησή του για 40 χρόνια. Τα 20 χρόνια το κόστος ήταν 20 εκατομμύρια.

Στα 20 χρόνια για την ΑΕΚ τα έσοδα από το ΦΠΑ και άλλους φόρους θα είναι 3,7 εκατομμύρια τον χρόνο. Ένα ποσό κοντά στα 74 εκατομμύρια την 20ετία. Ίσως να είναι και η μοναδική φορά που το κράτος σε μια σύμπραξη με ιδιώτη έχει οφεληθεί τόσο πολύ. Το κράτος έχει κερδίσει πολλά αλλά και εμείς έχοντας αποκτήσει την μόνιμη έδρα μας, θα αποκτήσουμε ένα σημαντικό κομμάτι εσόδων που σε 1-2 χρόνια θα χρηματοδοτεί με αρκετά εκατομμύρια και την ομάδα. Στο τέλος της ημέρας είναι μια win win συμφωνία που θα μας δώσει άλλη διάσταση και πνοή για το μέλλον της ομάδας. Στο κομμάτι της προσβασιμότητας μιλάμε με το υπουργείο για την κατασκευή στάσης περίπου 500-600 μέτρα από το γήπεδο. Την επόμενη χρονιά θα έχουμε shuttle bus από τον σταθμό Λιοσίων που σε 5 λεπτά θα πηγαίνουν τον κόσμο και θα τον εξυπηρετούν.

Η παραχώρηση πέρασε από την Βουλή με συντριπτική πλειοψηφία και αποτελεί παράσημο για την ΑΕΚ. Όλα τα κόμματα υπερψήφισαν την πρόταση αυτή. Είναι επιβράβευση για όσα έχουμε κάνει, τη δράση που έχουμε αναπτύξει. Εκτιμώ ότι είναι ένα πολιτικό μας παράσημο αυτή η ψηφοφορία. Εκεί επενδύουμε, εκεί θα επενδύσουμε. Ολοκληρώσαμε το μεγάλο κομμάτι στις υποδομές που δεν φαίνεται αλλά από εκεί ξεκινάμε. Μιλάμε για αρκετά χρήματα στις υποδομές, ώστε να έχουμε την άνεση να προχωρήσουμε στο φαίνεσθαι. Θα αλλάξει η εικόνα και στον φωτισμό και στα καθίσματα, είναι κάτι που έχουμε ήδη δρομολογήσει».

Παρακάτω δείτε το πρώτο μέρος της μεγάλης συνέντευξης του Μάκη Αγγελόπουλου: