Στον δρόμο του Άρη ένας πρώην συμπαίκτης του Ντόντσιτς

Στον δρόμο του Άρη ένας πρώην συμπαίκτης του Ντόντσιτς

Χρήστος Τσάλτας 18:32 - 22.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:44 - 14.08.2024

Μια πολύ σημαντική μεταγραφή ολοκλήρωσε η Μπουντούτσνοστ, με την ομάδα του Μαυροβουνίου να κάνει δικό της τον ΜακΚίνλεϊ Ράιτ, που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στους Ντάλας Μάβερικς, ως συμπαίκτης του Λούκα Ντόντστς.

Από την Luka Magic του Ντάλας, στην Ποντγκόριτσα και για πρώτη φορά στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Ο ΜακΚίνλεϊ Ράιτ θα φοράει τη φανέλα της Μπουντούτσνοστ, η οποία ανακοίνωσε το deal για την ερχόμενη σεζόν, δυναμώνοντας πολύ στη θέση των γκαρντ.

Ο 24χρονος γκαρντ είναι απόφοιτος του Κολοράντο και διακρίνεται για την εξαιρετική επαφή του με το αντίπαλο καλάθι. Το 2021 δεν έγινε draft, όμως έζησε το όνειρο του ΝΒΑ, παίζοντας σε Μινεσότα Τίμπεργουλβς και Ντάλας Μάβερικς, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να βρει σημαντικό ρόλο.

Την περασμένη σεζόν ο Ράιτ έπαιξε σε 27 παιχνίδια με τους Ντάλας Μάβερικς, έχοντας κατά μέσο όρο 4,2 πόντους, 1,7 ριμπάουντ, 2,1 ασίστ και 46,9% στα σουτ εντός πεδιάς, έχοντας υπογράψει two-way συμβόλαιο με την ομάδα του Τζέισον Κιντ. Ο Ράιτ ήταν συμπαίκτης του Λούκα Ντόντσιτς και την ερχόμενη σεζόν αναμένεται να είναι ένας από τους παίκτες που αναμένεται να ξεχωρίσουν στο Eurocup.

Αυτή είναι η δεύτερη μεταγραφή κατευθείαν από το ΝΒΑ, για ομάδα του Eurocup, καθώς είχε προηγηθεί η απόκτηση του Νταβόν Ριντ από την Προμετέι, με την ομάδα της Ουκρανίας να κάνει δικό της τον άλλοτε άσο των Ντένβερ Νάγκετς και των Λος Άντζελες Λέικερς.