Μακσβίτις: «Αν ο Μπραζντέικις είχε αποχωρήσει νωρίτερα, ίσως τα πράγματα με τον Γκριγκόνις να ήταν διαφορετικά»

Κάζις Μακσβίτις

i

© 2023 EuroLeague Basketball

Μακσβίτις: «Αν ο Μπραζντέικις είχε αποχωρήσει νωρίτερα, ίσως τα πράγματα με τον Γκριγκόνις να ήταν διαφορετικά»

Ελένη Ανδρικοπούλου 15:45 - 14.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:59 - 14.08.2024

Ο προπονητής της Ζαλγκίρις Κάουνας, Κάζις Μακσβίτις ανέφερε ότι αν ο Ίγκνας Μπραζντέικις είχε πάρει νωρίτερα μεταγραφή στον Ολυμπιακό, τότε ίσως η λιθουανική ομάδα να μπορούσε να προσεγγίσει τον Μάριους Γκριγκόνις.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Ζαλγκίρις Κάουνας το βράδυ της Τετάρτης (15/11, 21:15) στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της όγδοης αγωνιστικής της EuroLeague. Λίγες ώρες πριν το τζάμπολ του αγώνα, ο τεχνικός της λιθουανικής ομάδας, Κάζις Μακσβίτις για το αν υπήρχε ενδεχόμενο να επιστρέψει ο Μάριους Γκριγκόνις μετά την αποχώρηση του Ίγκνας Μπραζντέικις για τον Ολυμπιακό

«Όταν αποχώρησε ο Ίγκνας, δεν είχαμε πλέον χρόνο για να κάνουμε μία τέτοια κίνηση. Αν όλα αυτά είχαν γίνει νωρίτερα και ο Μάριους δεν είχε ήδη έναν μεγάλο ρόλο (σ.σ στον Παναθηναϊκό), τότε ίσως τα πράγματα να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά» ανέφερε αρχικά ο Μακσβίτις, για να προσθέσει: «Όταν ο Μπραζντέικις αποχώρησε, ο Μάριους ήταν ήδη στην ομάδα του και το παράθυρο για την EuroLeague έκλεινε».

Το δώρο του Αταμάν στους παίκτες του Παναθηναϊκού για τις νίκες με Άρη και Άλμπα
EUROLEAGUE

19:45 - 13.11.2023

Το δώρο του Αταμάν στους παίκτες του Παναθηναϊκού για τις νίκες με Άρη και Άλμπα

Ο Εργκίν Αταμάν είχε επισημάνει ως άκρως σημαντικά τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού με την Άλμπα στο Βερολίνο και τον Άρη στη Θεσσαλονίκη και επιβράβευσε τους παίκτες του μετά το 2 στα 2 σε EuroLeague και Basket League.

Όσο για το ματς με τον Παναθηναϊκό ο Μακσβίτις είπε: «Είναι ενδιαφέρον πως την περασμένη εβδομάδα παίζαμε με την Εφές και τώρα ο πρώην προπονητής τους είναι στον Παναθηναϊκό. Έχουν παρόμοιο στυλ. Έχει ένα ρόστερ με πολλές επιλογές, πολλή δημιουργία και πολλές καταστάσεις πικ εν ρολ. Έχουν κάποιες απώλειες στις θέσεις 3-4, αλλά διαθέτουν επιλογές με παίκτες όπως ο Μήτογλου, που είναι από τους πρωταγωνιστές τους. Ο Γκριγκόνις είναι σε καλή κατάσταση, παίζει πολλά λεπτά και αγωνίζεται στο ‘3’. Φυσικά υπάρχουν και άλλοι επικίνδυνοι παίκτες, όπως ο Σλούκας, ο Γκραντ, ο Βιλντόσα, ενώ έχουν και καλούς ψηλούς. Είναι μια καλή ομάδα, με επιθετική φιλοσοφία. Με κάποιον τρόπο, αν και περιμέναμε ο Παναθηναϊκός να είναι από τις καλύτερες επιθέσεις, έχει μέχρι τώρα από τις καλύτερες επιδόσεις στην άμυνα. Ίσως όμως το δείγμα να μην είναι αρκετό για ασφαλή συμπεράσματα». 

Sportal Euroleague Show με Μακάμπι - Ολυμπιακός και όλη τη δράση της Τρίτης

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!