Μακσβίτις: «Ήταν το χειρότερο παιχνίδι μας - Η Σερβία ήταν πολύ σκληρή!»

Κάζις Μακσβίτις

i

© Fiba

Μακσβίτις: «Ήταν το χειρότερο παιχνίδι μας - Η Σερβία ήταν πολύ σκληρή!»

Γιώργος Γαβριλάκης 14:17 - 05.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:43 - 14.08.2024

Τα πολλά λάθη και η... φρεσκάδα της Σερβίας ήταν οι βασικοί λίγοι του αποκλεισμού σύμφωνα με τον προπονητή της Λιθουανίας, Κάζις Μακσβίτις, ο οποίος θεωρεί πως «μετά το ματς με τις ΗΠΑ δεν μας έμειναν αρκετές δυνάμεις».

«Αυτό ήταν το χειρότερο παχνίδι μας», είπε ο προπονητής της Λιθουανίας, Κάζις Μακσβίτις, λίγο μετά το μαρτύριο που απέβαλε η Σερβία στην ομάδα του. Η εντυπωσιακή νίκη των Σέρβων ήταν ταυτόχρονα και βαριά ήττα που ισοδυναμούσε με αποκλεισμό για την ομάδα από τη χώρα της Βαλτικής. 

«Έτσι όπως αγωνιστήκαμε δεν είχαμε πιθανότητες να ανακάμψουμε», πρόσθεσε ο κόουτς πριν εξηγήσει πως «η πιο σκληρή ομάδα νίκησε. Μας έλειψαν η ενέργεια και η συγκέντρωση. Ξοδέψαμε πολλά από αυτά πριν από δύο ημέρες στο παιχνίδι κόντρα στις ΗΠΑ και τώρα... στερέψαμε κατά μία έννοια». 

Πριν από την έναρξη του προημιτελικού ο Μακσβίτις είχε εξηγήσει στους παίκτες του ότι «έπρεπε να επικεντρωθούμε στην άμυνα. Η Σερβία όμως, βρήκε λύσεις με τα τρίποντα και μας οδήγησαν σε κακές καταστάσεις. Δεχθήκαμε πολλούς πόντους στον αιφνιδιασμό και κάναμε πάρα πολλά λάθη από αυτά που δεν επιτρέπονται στα μεγάλα ματς». 

Σβέτισλαβ Πέσιτς, ο «μάστερ» των νοκ άουτ αγώνων με ρεκόρ 8-1!
FIBA WORLD CUP

13:42 - 05.09.2023

Σβέτισλαβ Πέσιτς, ο «μάστερ» των νοκ άουτ αγώνων με ρεκόρ 8-1!

Η Σερβία κατάφεφε να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου ακαι να διεκδικήσει μετάλλιο στη Μανίλα, με τον Σβέτισλαβ Πέσιτς να επιβεβαιώνει πως στα νοκ άουτ παιχνίδια έχει αυτό το... κάτι να οδηγήσει την ομάδα του εκ του ασφαλούς.

Επίσης, «δεν είχαμε τον δυναμισμό στο παρκέ. Δεν μπορέσαμε τρεις φορές να περάσουμε το κέντρο κάτι το οποίο ήταν απαράδεκτο. Χάσαμε τι μπάλα πολλές φορές χωρίς λόγο, ενώ στην επίθεση μας δεν ήμασταν αποτελεσματική. Αυτά έκριναν τον αγώνα, συν του ότι η Σερβία ήταν πιο φρέσκια και έκανε πολύ δυνατό ματς».


Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr
Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.