«Περπατώντας» στον τελικό του Intercontinental Cup η Μάλαγα

«Περπατώντας» στον τελικό του Intercontinental Cup η Μάλαγα

Απόστολος Μαυράκης 17:34 - 13.09.2024 / Ανανεώθηκε: 17:37 - 13.09.2024

Η Ουνικάχα Μάλαγα έκανε το 2/2 στο Intercontinental Cup της Σιγκαπούρης και πλέον αναμένει να μάθει τον αντίπαλό της στον τελικό.

Ερχόμενη με φόρα από την χθεσινή της επιβλητική επικράτηση κόντρα στην Πέτρο Ατλέτικο Ντε Λουάντα, η Ουνικάχα Μάλαγα δεν φάνηκε να δυσκολεύεται ιδιαίτερα ούτε στον σημερινό της αγώνα κόντρα στους Πρωταθλητές Ασίας, Αλ Ριγιάντι. Οι νικητές του φετινού Basketball Champions League κέρδισαν με το τελικό 59-96, σκοράροντας δηλαδή 2 παραπάνω πόντους και δεχόμενοι 19 λιγότερους από το χθεσινό τους παιχνίδι.

Στην πληθωρική αυτή εμφάνιση των Ισπανών, κορυφαίος ήταν ο ένας εκ των δύο πρώην «πράσινων» της Μάλαγα, Κέντρικ Πέρι. Ο Αμερικανός γκαρντ σημείωσε 17 πόντους, ενώ είχε από 3 ασίστ, 2 ριμπάουντ και ένα κλέψιμο. Δίπλα του ξεχώρισαν και οι «διψήφιοι» Καλινόσκι (13 π.), Μπαρέιρο (11 π.), ενώ από 10 πόντους μοιράστηκαν οι Ντέντοβιτς και Πέρεθ. Ο έτερος πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, Όλεκ Μπαλτσερόφσκι, σημείωσε μόλις 2 πόντους σε 19 λεπτά συμμετοχής (1/4 εντός πεδιάς, 0/2 βολές). Το μοναδικό καλάθι που πέτυχε όμως, φρόντισε να το πετύχει με στυλ, όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο που μοιράστηκε η ίδια η διοργάνωση του Intercontinental Cup στα social media:

Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Ελμεντίν Κικάνοβιτς, ο οποίος σε 34 λεπτά χρόνου συμμετοχής σημείωσε 19 πόντους μαζεύοντας και 8 ριμπάουντ. Η μόνη στιγμή που η Αλ Ριγιάντι βρέθηκε μπροστά ήταν στην αρχή του παιχνιδιού, ωστόσο γρήγορα η Μάλαγα «έβγαλε» αντίδραση και πέρασε εκείνη μπροστά, αυξάνοντας βαθμιαία το προβάδισμά της καθώς περνούσαν τα λεπτά. Ενδεικτικό της κυριαρχίας των Ισπανών, είναι το γεγονός πως οι ίδιοι επικράτησαν σε όλα τα επιμέρους δεκάλεπτα (18-23, 13-19, 10-28, 16-26).

Η Μάλαγα θα μάθει τον αντίπαλό της αύριο το πρωί, καθώς αυτός θα προκύψει από την αναμέτρηση μεταξύ της μεικτής ομάδας της G-League του NBA και των Ταζμάνια ΤζακΤζάμπερς στις 08:00 π.μ. Οι δυο τους έχουν παίξει έναν αγώνα ως τώρα στην διοργάνωση και μάλιστα και οι δυο κόντρα στην αργεντίνικη Κίμσα. Οι ΤζακΤζάμπερς μάλιστα, κερδίζοντας σήμερα με 81-59 τους πρωταθλητές Νότιας Αμερικής, έγιναν η πρώτη ομάδα από την Αυστραλία που κερδίζει αγώνα στο FIBA Intercontinental Cup.