O Μπαλτσερόφσκι είναι η προτεραιότητα της Μάλαγα: Θέλει τον σέντερ του Παναθηναϊκού για τα επόμενα τρία χρόνια!

O Μπαλτσερόφσκι είναι η προτεραιότητα της Μάλαγα: Θέλει τον σέντερ του Παναθηναϊκού για τα επόμενα τρία χρόνια!

Γιώργος Γαβριλάκης 19:52 - 07.06.2024 / Ανανεώθηκε: 19:57 - 07.06.2024

Η Μάλαγα έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι, ο οποίος έχει συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό μέχρι το καλοκαίρι του 2025, αλλά οι Ανδαλουσιανοί σύμφωνα με δημοσίευμα της Diario Sur θέλουν να του το «σπάσουν» και να τον κάνουν δικό τους με συμβόλαιο τριετούς διάρκειας.

Η πρώτη του χρονιά στο επίπεδο της Euroleague σε ομαδικό επίπεδο ήταν υπέροχη. Σε ατομικό όμως, κάποια διάκριση και κάποια ισχυρή προοπτική δεν δημιουργήθηκε. Ο Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι κατέκτησε με τον Παναθηναϊκό την κορυφή, μόνο που ο νεαρός Πολωνός δεν είχε μεγάλη συμμετοχή σε όλη την πορεία.

Έδειξε πως δεν ήταν έτοιμος για να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις της διοργάνωσης και ναι μεν οι «πράσινοι» δεν επηρεάστηκαν εν τέλει από αυτή την κατάσταση, αλλά για τη νέα αγωνιστική περίοδο σκοπεύουν να ενισχύσουν την front line τους με έναν πιο... ψημένο και ετοιμοπόλεμο σέντερ.

Ο 23χρονος Μπαλτσερόφσκι, ο οποίος παρεμπιπτόντως θα ενισχύσει την εθνική Πολωνίας και θα αντιμετωπίσει σε φιλικό της εθνική Ελλάδας στις 21 Ιουνίου στο ΣΕΦ, έχει συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό μέχρι το καλοκαίρι του 2025. Η σκέψη να παραχωρηθεί ως δανικός για τη νέα σεζόν και έπειτα να αποφασιστεί το μέλλον του στην ομάδα, είναι ισχυρή. Ίσως και ιδανική για το «τριφύλλι», μόνο που η Μάλαγα σύμφωνα με δημοσίευμα της Diario Sur έχει άλλα σχέδια για εκείνον.

Τον θέλει... εξ ολοκλήρου δικό της και σκοπεύει να προσπαθήσει να πείσει τον Παναθηναϊκό να τον αποδεσμεύσει (με κάποιον τρόπο, ενδεχομένως πληρώνονται και κάποιο αντίτιμο γι' αυτή την πράξη) και στη συνέχεια να τον δεσμεύσει με τριετή συνεργασία.

Αποχωρήσεις από τη Μπαρτσελόνα: Επιστροφει στο Βελιγράδι ο Κάλινιτς και στο Μόναχο ο Ντα Σίλβα
EUROLEAGUE

17:16 - 07.06.2024

Αποχωρήσεις από τη Μπαρτσελόνα: Επιστροφει στο Βελιγράδι ο Κάλινιτς και στο Μόναχο ο Ντα Σίλβα

Η απογοητευτική σεζόν έχει ήδη ολοκληρωθεί για τη Μπαρτσελόνα, που αναμένεται να κάνει σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ της. Ο Νίκολα Κάλινιτς αποχωρεί και έχει ήδη συμφωνήσει με τον Ερυθρό Αστέρα, ενώ ο Όσκαρ Ντα Σίλβα εγκαταλείπει τη Βαρκελώνη και μεταφέρεται στο Μόναχο για λογαριασμό της Μπάγερν.

Οι Ανδαλουσιάνοι, που πέρσι κατέκτησαν το Κύπελλο Ισπανίας, φέτος βρέθηκαν στην κορυφή του Basketball Champions League, ενώ στη Liga Endesa τερμάτισαν πρώτοι στην κανονική διάρκεια, αλλά τελικά αποκλείστηκαν στα ημιτελικά των Play Offs από τη Μούρθια, ψάχνουν με αγωνία τον παίκτη που θα κατέχει τη θέση του βασικού τους σέντερ για τη σεζόν 2024-25. Και ο Μπαλτσερόφσκι είναι η Νο 1 επιλογή τους! Μάλιστα, η προσφορά τους σε εκείνον είναι τόσο δελεαστική που αν ολοκληρωθεί οι Ισπανοί θεωρούν πως αυτός θα είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του για τη νέα τους σεζόν.