Μαλίκ Ρόουζ: «Στο Intercontinental Cup είδαμε τη μεγάλη προοπτική της συνεργασίας του ΝΒΑ με τη Fiba»
i

© fiba

Μαλίκ Ρόουζ: «Στο Intercontinental Cup είδαμε τη μεγάλη προοπτική της συνεργασίας του ΝΒΑ με τη Fiba»

Sportal newsroom 17:43 - 14.02.2023 / Ανανεώθηκε: 09:57 - 20.08.2024

Ο πρώην ΝΒΑer και πρωταθλητής με τους Σαν Αντόνιο Σπερς, Μαλίκ Ρόουζ, παρακολούθησε από κοντά το Intercontinental Cup που κατέκτησε η Τενερίφη και έβγαλε... αισιόδοξα συμπεράσματα.

Οι σχέσεις της FIBA με το ΝΒΑ αναπτύσσονται συνεχώς. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία σε συνεργασία με τον «μαγικό πλανήτη» δουλεύουν σε αρκετά project. Ένα από αυτά είναι και το Intercontinental Cup, που ξεκίνησε το 1966, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί σε οργανωτικό επίπεδο και προσφάτως ολοκληρώθηκε η βερσιόν του για το 2023 με… παγκόσμια πρωταθλήτρια την Τενερίφη. 

Πλέον, η παρουσία του ΝΒΑ στον θεσμό είναι κυρίαρχη και μάλιστα αντιπρόεδρος της κορυφαίας λίγκας του πλανήτη, Μαλίκ Ρόουζ, βρέθηκε στην Τενερίφη και τα Κανάρια Νησιά που φιλοξένησαν φέτος τη διοργάνωση για να παρακολουθήσει από κοντά τα βήματα προόδου. 

Η Αφρική παίζει μπάσκετ και το ΝΒΑ παρακολουθεί... (pics, vids)
REST OF THE WORLD

10:00 - 16.12.2022

Η Αφρική παίζει μπάσκετ και το ΝΒΑ παρακολουθεί... (pics, vids)

Εκτός από το Basketball Without Borders στην Αφρική έχει καθιερωθεί και το Basketball African League. Το Κάιρο, το Ντακάρ και το Κιγκάλι θα φιλοξενήσουν από τον Μάρτιο μέχρι τον Μάιο του 2023 τα ταλέντα της Ηπείρου και οι Αμερικάνοι θα κρατάνε σημειώσεις.

«Αυτό που με εξέπληξε περισσότερο ήταν η απόσταση που έχει διανύσει και πόσο μακριά έχει φτάσει το μπάσκετ από την τελευταία φορά που βρέθηκα στην Ευρώπη», είπε ο Ρόουζ, ο οποίος αγωνίστηκε στο ΝΒΑ από το 1996 έως το 2009 και μάλιστα κατέκτησε δύο πρωταθλήματα με τους Σαν Αντόνιο Σπερς (το 1999 και το 2003). 

«Το μπάσκετ παίζεται με τον αμερικάνικο τρόπο πλέον», σημείωσε «και αυτό είναι θαυμάσιο. Έχει γρήγορα ρυθμό, πολλά τρίποντα και ο κόσμος στην κερκίδα δημιουργεί φοβερή ατμόσφαιρα. Έχουν πάρα πολλή ενέργεια»

Από την πλευρά της διοίκησης του ΝΒΑ ο Ρόουζ δήλωσε πως στόχος είναι «να αναβαθμίσουμε το brand. Προσπαθούμε με μεγαλώσουμε το μπάσκετ σε παγκόσμιο επίπεδο. Με το Intercontinental Cup δείξαμε ότι υπάρχει μεγάλη προοπτική όχι μόνο στις συνεργασίες, αλλά και στο ίδιο το παιχνίδι. Το γήπεδο ήταν γεμάτο. Στις εξέδρες βρίσκονταν πολλά παιδιά και που παρακολούθησαν το θέαμα και κάποια από αυτά θα αποτελέσουν τη νέα γενιά του μπάσκετ»

Tags: