Μάνος Χατζηδάκης: «Έχω αυτοπεποίθηση και θα κάνω τα πάντα για την Εθνική»

Μάνος Χατζηδάκης

i

@ Intime

Μάνος Χατζηδάκης: «Έχω αυτοπεποίθηση και θα κάνω τα πάντα για την Εθνική»

Γιώργος Γαβριλάκης 14:30 - 22.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:04 - 14.08.2024

Η ένταξή του στην Εθνική ομάδα και στην αποστολή που βρίσκεται ήδη στη Μανίλα για το Παγκόσμιο Κύπελλο «μου δίνει μεγάλη ευτυχία», είπε ο 23χρονος σέντερ της ΑΕΚ, Μάνος Χατζηδάκης και δηλώνει «έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα σε αυτό το απαιτητικό τουρνουά».

Ο Μάνος Χατζηδάκης έχει φορέσει ξανά τη φανέλα με εθνόσημο. Δεν είναι η πρώτη του φορά. Μόνο που κανένα παιχνίδι σε οποιοδήποτε επίπεδο προκριματικών, φιλικών ή αγώνων... δεύτερης κατηγορίας (αν υπάρχει αυτή) δεν μπορεί να συγκριθεί με την «εκτυφλωτική» παρουσία και τη συμμετοχή σε μία διοργάνωση όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο ή το Eurobasket -αλλά στην προκειμένη περίπτωση το... Παγκόσμιο. 

Οπότε, με αυτή την έννοια είναι πρωτάρης και το άγχος του πρωτάρη έρχεται να ισοσταθμιστεί με τον κίνητρό του. Ο 23χρονος σέντερ, ο οποίος τη νέα αγωνιστική περίοδο θα εμφανίζεται με την φανέλα της ΑΕΚ και πέρσι το έκανε με αυτή του Κολοσσού Ρόδου, δηλώνει και πίστη στην ομάδα και στις δυνατότητές του. Δηλώνει όμως, και περηφάνια για το γεγονός ότι θα εκπροσωπήσει τη χώρα του ως μέλος της 12άδας του κόουτς Δημήτρη Ιτούδη

«Είναι μια τρομερή εμπειρία. Από τον Φεβρουάριο που ήμουν για πρώτη φορά στην Εθνική Ανδρών και με κάλεσε ο Νίκος Ζήσης για να μου πει "είσαι στην ομάδα", μέχρι και την κλήση μου τον Ιούλιο, είμαι πολύ χαρούμενος που γίνεται όλο αυτό. Είναι μικρό το διάστημα, αλλά συνεχίζω να δουλεύω και θέλω να βοηθήσω όπως μπορώ την ομάδα», είπε ο σέντερ της Ένωσης σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας και όπως κανείς αντιλαμβάνεται «για κάθε αθλητή είναι όνειρο η κλήση στην Εθνική ομάδα, χαίρομαι πολύ που οι υπεύθυνοι είδαν την εξέλιξή μου, για μένα είναι η υπέρτατη τιμή και θα κάνω τα πάντα για να δικαιώσω όσους με εμπιστεύτηκαν και να εκπροσωπήσω επάξια την χώρα μου.

Ο ίδιος βάζει τα χαρίσματά του στο παρκέ στις υπηρεσίες της ομάδας, αλλά παραδέχεται πως «άγχος πάντα υπάρχει, όπου κι αν παίζεις, είτε είναι ένα απλό παιχνίδι, είτε μιλάμε για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Όσο περνάνε οι μέρες όμως, νιώθω όλο και καλύτερα μέσα στην ομάδα και αποκτώ περισσότερη αυτοπεποίθηση. Όλοι έχουμε δουλέψει εδώ και έναν μήνα πάρα πολύ, έχουμε γίνει πραγματικά μια οικογένεια και νιώθουμε όλο και καλύτερα ο ένας με τον άλλον». 

Οι προπονήσεις της Εθνικής συνεχίζονται στην Μανίλα - Τέσσερις και... σήμερα για την πρεμιέρα στο Παγκόσμιο
FIBA WORLD CUP

12:01 - 22.08.2023

Οι προπονήσεις της Εθνικής συνεχίζονται στην Μανίλα - Τέσσερις και... σήμερα για την πρεμιέρα στο Παγκόσμιο

Στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, την Μανίλα, έχει εγκατασταθεί η Εθνική ομάδα μπάσκετ των Ανδρών και συνεχίζει το πρόγραμμα των προπονήσεων με έντονους ρυθμούς. Στις 26 Αυγούστου συναντά στην πρεμιέρα της την Ιορδανία και τότε θα αρχίσουν οι... μάχες.

Μέσα από τη συλλογική προσπάθεια λοιπόν, η «γαλανόλευκη» θα κάνει την προσπάθειά της και σύμφωνα με τον Μάνο Χατζηδάκη, στην πραγματικότητα ο στόχος «θα φανεί στο γήπεδο, δεν χρειάζονται λόγια. Το μόνο που σκεφτόμαστε είναι το ματς με την Ιορδανία και το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να μιλήσουμε μέσα στο γήπεδο. Όπως είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο, δεν σε αφήνει να κοιτάξεις παραπέρα. Έχουμε τρία παιχνίδια μπροστά μας, τρεις τελικούς και στόχος είναι να κερδίσουμε μίνιμουμ τα δύο. Μετά θα δούμε τι θα έρθει»