O Μαντζούκας και ο Ζούγρης συμφωνούν: «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή από την Εθνική ομάδα» (vid)

O Μαντζούκας και ο Ζούγρης συμφωνούν: «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή από την Εθνική ομάδα» (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 15:24 - 30.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:36 - 14.08.2024

Αμέσως μετά τη σπουδαία επιτυχία στο Eurobasket των Νέων Ανδρών ο Λευτέρης Μαντζούκας του Παναθηναϊκού και ο Βαγγέλης Ζούγρης του Περιστερίου ενσωματώθηκαν στην προετοιμασία της «επίσημης αγαπημένης» και αυτή η εμπειρία αποτελεί και για τους ίδιους «ευλογία και μεγάλη τιμή».

Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων Ανδρών, αυτό που αφορά αθλητές έως 20 ετών, η εθνική μας έφθασε μέχρι την κατάκτηση της δεύτερης θέσης. Ο Λευτέρης Μαντζούκας του Παναθηναϊκού και ο Βαγγέλης Ζούγρης του Περιστερίου ηγήθηκαν της προσπάθειας και αποζημιώθηκαν με το ασημένιο μετάλλιο.

Τώρα και οι δυο τους μετέχουν στην προετοιμασία της ομάδας που θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023, αφού οι δύο ταλαντούχοι αθλητές βρίσκονται στην προεπιλογή του κόουτς Δημήτρη Ιτούδη και το αγωνιστικό του καλοκαίρι συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. 

«Σίγουρα υπάρχει κούραση, αλλά προσωπικά θεωρώ πως είμαι ευλογημένος που βρίσκομαι στην κλήση της Εθνικής Ανδρών», είπε ο Λευτέρης Μαντζούκας στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και πρόσθεσε πως «νιώθω ότι είναι μια πάρα πολύ μεγάλη ευκαιρία και είμαι έτοιμος να δώσω το 100%». Ακριβώς τα ίδια αισθήματα κατακλύζουν και τον Ζούγρη που σημείωσε πως πέραν της ευλογίας «η κλήση στην Εθνική Ανδρών είναι η μεγαλύτερη τιμή που μπορεί να τύχει σε έναν αθλητή».

«Είμαστε έτοιμοι και οι δύο», συνέχισε λέγοντας ο φόργουορντ/σέντερ του Περιστερίου και «είμαι σίγουρος για τον Λευτέρη, είμαι σίγουρος και για τον εαυτό μου. Δεν υπάρχει κούραση. Είμαστε εδώ να δώσουμε τα πάντα, να βοηθήσουμε την ομάδα και όπως είπα είναι τεράστια ευκαιρία, είμαστε έτοιμοι».

Ο Ματζούκας εξήγησε πως «όταν παίζεις μπάσκετ και αυτό έχεις αποφασίσει να το κάνεις για όλη σου τη ζωή και να το κάνεις επάγγελμά σου αφορά το 100% κομμάτι της καθημερινότητάς σου, δεν υπάρχει πραγματικά σκέψη. Όπου καλείσαι να παίξεις και να κάνεις αυτό που αγαπάς πας και το κάνεις».

Επιπλέον, «στην προσπάθειά μας περιμένουμε τη στήριξη του κόσμου. Είναι πολύ σημαντική όπου κι αν παίζουμε σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, όχι μόνο στην Ελλάδα και περιμένουμε τον κόσμο στο πλευρό μας», με τον Ζούγρη να συμπληρώνει πως «ο κόσμος είναι ο έκτος παίκτης, ο πιο πολύτιμος σε όλο το γήπεδο. Περιμένουμε τη στήριξή σας όπως κάνατε και στην Κρήτη».

Tags: