Ένα Παγκόσμιο σοκ: Η Dream team του Μουντομπάσκετ που δεν ήταν αυτό που λέει το όνομά της!

ΗΠΑ - Γερμανία 111-113

i

©printscreen

Ένα Παγκόσμιο σοκ: Η Dream team του Μουντομπάσκετ που δεν ήταν αυτό που λέει το όνομά της!

Νίκος Καλαμπάκας 12:39 - 12.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:33 - 14.08.2024

Η ισπανική Marca καταπιάνεται με την αποτυχία των ΗΠΑ να κερδίσουν ένα μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA.

Οι ΗΠΑ δεν κατάφεραν να φύγουν από το Παγκόσμιο Κύπελλο με ένα μετάλλιο και πολλά Μέσα ανά τον πλανήτη προσπαθούν να εξηγήσουν γιατί η ομάδα του Στιβ Κερ απέτυχε σε αυτό το τουρνουά!

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχασαν από τον Καναδά το χάλκινο μετάλλιο και έφυγαν από το Παγκόσμιο Κύπελλο με τρεις ήττες (Λιθουανία, Γερμανία και Καναδάς)

Όταν ολόκληρος ο πλανήτης περιμένει από μια ομάδα μόνο νίκες, αν συμβεί το αντίθετο, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα θεωρηθεί μεγάλη αποτυχία.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η τέταρτη θέση των ΗΠΑ στο Παγκόσμιο Κύπελλο FIBA του 2023 δεν μπορεί να περιγραφεί με άλλο τρόπο. Μια νεανική ομάδα, χωρίς αστέρια, αλλά γεμάτη παίκτες του NBA που είχαν ως αποστολή τους να φέρουν ξανά τη χώρα στην κορυφή. Ο Καναδάς όμως, σε ένα ιστορικό ματς για την τρίτη θέση (118-127), τις άφησε χωρίς μετάλλιο.

Τα πλάνα του αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο θα μείνουν στην ιστορία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες βγήκαν με χαλαρή διάθεση και ο Καναδάς είχε τον έλεγχο σε μεγάλο μέρος του παιχνιδιού.

Η ιδιοφυΐα του Σάι Γκίλνιους Αλεξάντερ και ο Ντίλον Μπρουκς έδωσαν το προβάδισμα στους βορειοΑερικάνους. Μια χαμένη ελεύθερη βολή, ένα δικό του ριμπάουντ και ένα τρίποντο στο τελευταίο δευτερόλεπτο έδωσαν τη δόξα στον Αλεξάντερ και άφησαν «γυμνές» τις ΗΠΑ.

Μετά την ήττα, τα πρόσωπα των παικτών του Κερ μιλούσαν από μόνα τους. Το κυρίαρχο συναίσθημα ήταν η απογοήτευση. Από το «αυτό δεν είναι 1992» που είπε ο προπονητής Στιβ Κερ μετά την ήττα στον ημιτελικό από τη Γερμανία μέχρι το «πρέπει να προσπαθήσουμε να μάθουμε πώς να κερδίζουμε ένα παιχνίδι σε διοργάνωση της FIBA. Έχουμε μελετήσει τα πάντα στη FIBA, συμπεριλαμβανομένης της ιστορίας των ΗΠΑ όταν κερδίσαμε. Ποιος ήταν ο λόγος», που είπε μετά την απώλεια του χάλκινου, όλα δείχνουν πως η ομάδα περνάει κρίση.

Σπάζουν τη δική τους ιστορία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αφήνουν τη Μανίλα με τρεις ήττες: Λιθουανία, Γερμανία και Καναδάς. Και για δεύτερο συνεχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, χωρίς μετάλλιο. Τα χαρακτηριστικά τους στο γήπεδο είναι ξεκάθαρα, ενέργεια και τρανζίσιον, αλλά χάθηκαν ανάμεσα σε υπερβολικά ένας εναντίον ενός και έλλειψη άμυνας σε κρίσιμες στιγμές.

Είχε συμβεί μόνο μια φορά στο παρελθόν. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 1967 (πρωταθλήτρια ΕΣΣΔ) και του 1970 (χρυσό για τη Γιουγκοσλαβία), οι Stars and Stripes, (έτσι έλεγαν τότε την ομάδα των ΗΠΑ που αργότερα έγινε Dream team και μετέπειτα Team USA) έφυγαν από αυτά τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα έχοντας τερματίσει στην τέταρτη και την πέμπτη θέση. Και είναι η τρίτη φορά αυτόν τον αιώνα που ένα Παγκόσμιο Κύπελλο τελειώνει έτσι (2002, 2019 και 2023).

Η επόμενη ημέρα

Η Dream Team είναι βέβαιο ότι θα επιστρέψει στους Ολυμπιακούς Αγώνες για να διεκδικήσει ξανά τον θρόνο που ήταν δικός της για όσο διάστημα υπάρχει το άθλημα.

Μετά την ήττα από τη Γερμανία στα ημιτελικά, οι πρώτες φήμες άρχισαν να βγαίνουν στην επιφάνεια. Ακόμη και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο οποίος απέχει από την ομάδα για μια δεκαετία, άναψε τη φωτιά...

Οι Αγώνες του Παρισιού θα είναι η ευκαιρία του για εκδίκηση. Ο Στεφ Κάρι έδειχνε πάντα ενδιαφέρον, ο Κέβιν Ντουράντ είναι κανονικός σούπερ σταρ και ένα μεγάλο μέρος από τους 12 που κέρδισαν το χρυσό στο Τόκιο -κανείς από τους οποίους δεν ταξίδεψε στη Μανίλα- θα μπορούσαν να σχηματίσουν μια ομάδα για να διεκδικήσουν ξανά τον θρόνο.

«Το NBA είναι πολύ διαφορετικό από τη FIBA. Υπάρχουν ορισμένα πράγματα στη FIBA που θα ήταν ωραία στο ΝΒΑ. Και το αντίστροφο. Αλλά αυτή είναι μια μακρά συζήτηση. Υπάρχουν πολλά να μάθουμε», δήλωσε ο κόουτς Κερ και πλέον άπαντες ανυπομονούν να δουν τη νέα Dream team που σε κάτι λιγότερο από έναν χρόνο θα διεκδικήσει ξανά το χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Tags: