Η απάντηση του Χεζόνια στο Sportal για τα σενάρια Σάριτς - Παναθηναϊκού (vid)

Η απάντηση του Χεζόνια στο Sportal για τα σενάρια Σάριτς - Παναθηναϊκού (vid)

Χρήστος Τσάλτας 23:46 - 06.07.2024 / Ανανεώθηκε: 23:49 - 06.07.2024

Ο Μάριο Χεζόνια απάντησε στην κάμερα του Sportal για τα σενάρια που εμπλέκουν τον Ντάριο Σάριτς στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού για τη νέα σεζόν.

Η αντίπαλος της Εθνικής ομάδας στον τελικό του Προολυμπιακού Τουρνουά του ΣΕΦ βγήκε με τρόπο περιπετειώδη. Η Κροατία κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Δομινικανής Δημοκρατίας, με το σουτ του Κρις Ντουάρτε στο τέλος να βρίσκει σίδερο σε ευκαιρία για ισοφάριση.

Οι Κροάτες έκλεισαν θέση για τον τελικό και απέχουν 40 λεπτά από την Ολυμπιάδα στο Παρίσι. Το δέλεαρ είναι τεράστιο για τους παίκτες του Γιόσιπ Σέσαρ, κάτι που υπογράμμισε και ο Μάριο Χεζόνια, μιλώντας στην κάμερα του Sportal.

Με υπογραφή... Ζούμπατς η Κροατία στο δρόμο της Ελλάδας
ΜΠΑΣΚΕΤ

22:46 - 06.07.2024

Με υπογραφή... Ζούμπατς η Κροατία στο δρόμο της Ελλάδας

Ντέρμπι στο ΣΕΦ, με την Δομινικανή Δημοκρατία να φτάνει στα... όριά της την Κροατία, όμως η αποτελεσματικότητα του Ίβιτσα Ζούμπατς έκρινε το παιχνίδι, με τους Κροάτες να φτάνουν στη νίκη με 80-77 και να κλείνουν θέση για τον τελικό όπου θα αντιμετωπίσουν την Ελλάδα.

O χαρισματικός φόργουορντ εξήγησε πόσο απολαμβάνει να παίζει κλειστά παιχνίδια, όπως ο ημιτελικός του Προολυμπιακού Τουρνουά. «Ήταν ένα παιχνίδι που έπρεπε να το κερδίσουμε στο τέλος. Δεν είχε σημασία το πόσο άσχημα παίξαμε. Ο ρυθμός μας ήταν άθλιος, η ενέργειά μας ήταν άθλια, που ήταν κατανοητό μετά από μερικές μέρες και μια άθλια ήττα από τη Νέα Ζηλανδία.

Ευτυχώς δεν μας πλήγωσε, αλλά η ενέργειά μας ήταν χαμηλή απόψε και διαχειριστήκαμε τον τρόπο να κερδίσουμε. Μιλήσαμε γι αυτό, αλλάξαμε κάποια πράγματα. Τέτοια παιχνίδια τα κερδίζεις με το μυαλό, με τίποτε άλλο. Τα καταφέραμε αύριο είναι μια νέα μέρα, ένας νέος τελικός για εμάς και πρέπει να δώσουμε τα πάντα για να κερδίσουμε την Ελλάδα».

Την Κυριακή είναι... όλα τα λεφτά. Ο τελικός του Προολυμπιακού Τουρνουά που θα κρίνει την ομάδα που θα βρεθεί στο Παρίσι στα τέλη του μήνα. Η Κροατία έχει μια τεράστια ευκαιρία να τα καταφέρει, έτσι το μυαλό όλων είναι σε αυτό το παιχνίδι.

«Δεν υπάρχουν σκέψεις, απλά ΄προσπαθείς να δώσεις τον καλύτερο εαυτό σου για τη χώρα σου, να κερδίσεις κάθε φορά. Είναι διαφορετικό από το να παίζεις για ομάδα. 40 λεπτά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αν χρειάζεσαι παραπάνω κίνητρο δεν πρέπει να βρίσκεσαι στο παρκέ. Είναι ξεκάθαρο και έχουμε ένα μεγάλο παιχνίδι να παίξουμε», υπογράμμισε ο Super Mario, που εξήγησε πόσο του αρέσει να παίζει στη χώρα μας.

Οι αναμνήσεις που έχει από την -σύντομη- παρουσία του στον Παναθηναϊκό ήταν οι καλύτερες δυνατές. «Έχω παίξει εδώ μόλις 2 μήνες δυστυχώς, όμως νιώθω άνετα. Ο κόσμος αγαπάει το μπάσκετ και μου αρέσει να το βλέπω αυτό και εκτιμώ όλη τη στήριξή τους».

Το πρόσωπο των ημερών είναι ο Ντάριο Σάριτς, καθώς τις τελευταίες ώρες το όνομά του βρίσκεται ψηλά στη λίστα του Παναθηναϊκού. Ο Χεζόνια ωστόσο είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στην προσπάθεια της εθνικής «Δεν έχω δει τίποτα για τον Ντάριο Σάριτς και τον Παναθηναϊκό», όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ ήταν εξίσου ξεκάθαρος στο αν έχει κάποιο μήνυμα για τον άλλοτε συμπαίκτη του, Ντίνο Μήτογλου. «Όχι δεν έχω κάποιο μήνυμα».