Με Χεζόνια και NBAers η Κροατία στα προκριματικά των Ολυμπιακών Αγώνων (pic)

Μάριο Χεζόνια

Με Χεζόνια και NBAers η Κροατία στα προκριματικά των Ολυμπιακών Αγώνων (pic)

Χρήστος Τσάλτας 11:20 - 12.08.2023 / Ανανεώθηκε: 11:21 - 12.08.2023

Η Κροατία ετοιμάζεται να λάβει μέρος στα προκριματικά των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, που θα γίνουν στην Κωνσταντινούπολη, με τον Μάριο Χεζόνια να δεσπόζει με την παρουσία του, δίπλα σε Ντάριο Σάριτς και Ίβιτσα Ζούμπατς.

Σε ρυθμούς προκριματικών κινείται η εθνική ομάδα της Κροατίας, που αν και δεν θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο των Φιλιππίνων, προετοιμάζεται με το βλέμμα στο Παρίσι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024. Οι Κροάτες θέλουν να βρεθούν στην γαλλική πρωτεύουσα και να είναι παρόντες σε ακόμα ένα μεγάλο μπασκετικό ραντεβού.

Για να το καταφέρουν όμως θα πρέπει να ξεπεράσουν τα εμπόδια στα προκριματικά, αρχής γενομένης από τον όμιλο της Κωνσταντινούπολης. Έτσι, ο προπονητής της εθνικής ομάδας, Γιόσιπ Σέσαρ, έχει στη διάθεσή του μερικά από τα μεγαλύτερα αστέρια του μπάσκετ της χώρας.

Ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς απουσιάζει μεν, καθώς προετοιμάζεται για την ερχόμενη σεζόν στο ΝΒΑ και τους Ντιτρόιτ Πίστονς, όμως αυτό δεν ισχύει με τους Ντάριο Σάριτς και Ίβιτσα Ζούμπατς. Αμφότεροι βρίσκονται στο κάλεσμα της εθνικής ομάδας, όπως και ο Μάριο Χεζόνια, με τον φόργουορντ της Ρεάλ Μαδρίτης να είναι ένας από τους ηγέτες της ομάδας του σε αυτή την προσπάθεια, στοχεύοντας σε διάκριση στην Πόλη.

Η 12άδα της Κροατίας αποτελείται από τους: Τόνι Πέρκοβιτς, Γκόραν Φιλίποβιτς, Τζαλίν Σμιθ, Μπόρνα Καπούστα, Ρόκο Πρκάτσιν, Μάριο Χεζόνια, Ντάριο Σάριτς, Ρόκο Μπάντζιμ, Ματέο Ντρέζνιακ, Ντάριο Ντρέζνιακ, Ίβιτσα Ζούμπατς, Κρέσιμιρ Λιούμπισιτς.

Η Κροατία βρίσκεται στον τέταρτο όμιλο του Pre-Qualifying Tournament, μαζί με Ολλανδία, Βέλγιο και Σουηδία. Πρώτος αντίπαλος για τους Κροάτες θα είναι το Βέλγιο.