Μάριους Γκριγκόνις: «Ο Παναθηναϊκός τη νέα σεζόν θα είναι κάτι σαν... υπερομάδα!»
i

© EuroLeague Basketball

Μάριους Γκριγκόνις: «Ο Παναθηναϊκός τη νέα σεζόν θα είναι κάτι σαν... υπερομάδα!»

Γιώργος Γαβριλάκης 10:00 - 24.06.2024 / Ανανεώθηκε: 10:05 - 24.06.2024

Μετά τη φιλική νίκη της Λιθουανίας επί της Σλοβενίας, ο Μάριους Γκριγκόνις, μίλησε για την εθνική του ομάδα, αλλά η κουβέντα δεν άργησε να πάει στον Παναθηναϊκό...

Το πρώτο πράγμα που έκανε ο Μάριους Γκριγκόνις ήταν να αναφερθεί στην εθνική ομάδα της χώρας του. Άλλωστε οι δηλώσεις του ήρθαν ως συνέχεια της φιλικής νίκης της Λιθουανίας επί της Σλοβενίας. Και αφού ο σμολ φόργουορντ του Παναθηναϊκού, ο οποίος παρεμπιπτόντως ήταν και MVP, εξήγησε για το όμορφο κλίμα που επικρατεί στις τάξεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, ακολούθως αναφέρθηκε στους «πράσινους». Και συγκεκριμένα στους «πράσινους» της νέας αγωνιστικής περιόδου και στην συμφωνία της ομάδας του με τον Λορέντζο Μπράουν -που δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά έχει... τελεσιδικήσει.

Ρωτήθηκε αρχικά αν έχει πει ήδη συγχαρητήρια στον Μπράουν για τη μεταγραφή του και ο Γκριγκόνις αστειευόμενος είπε πως «ίσως... ανεπίσημα». Στην ουσία του πράγματος θεωρεί πως «θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα συμβεί τη νέα σεζόν. Είναι απαραίτητο να "κουβαλήσουμε" και να "φέρουμε" περισσότερες μπάλες στα παιχνίδια. Να γίνουμε ακόμα πιο αποτελεσματικοί», ενώ θεωρεί πως «γενικά είναι καλό που ο Παναθηναϊκός ανεβαίνει πολύ ψηλά. Θα είμαστε κάτι σαν υπερομάδα, γιατί εκτός όλων των άλλων ανακαινίζεται και το γήπεδο μας. Πιστεύω πως θα είμαστε στην κορυφή».

Εργκίν Αταμάν: «Είχα διαίσθηση για τον Παναθηναϊκό, ήθελα να έρθω και να τα αλλάξω όλα!» (vid)
EUROLEAGUE

09:21 - 24.06.2024

Εργκίν Αταμάν: «Είχα διαίσθηση για τον Παναθηναϊκό, ήθελα να έρθω και να τα αλλάξω όλα!» (vid)

Όλοι ήθελαν μία συνέντευξη του Εργκίν Αταμάν με το που σήκωσε την κούπα στο Βερολίνο με τον Παναθηναϊκό και ο Τσίμα Μονέκε, σταρ της Μπασκόνια και ανερχόμενος YouTuber, του πήρε μία από τις καλύτερες...

Αυτή είναι η άποψή του και έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς ο Γκριγκόνις είναι ένας από τους ελάχιστους παίκτες στο ρόστερ που ήταν παρόντας και τη σεζόν 2022-23, όταν η ομάδα τερμάτισε 17η στην Euroleague. Μία χρονιά πριν κατακτήσει ξανά την κορυφή. Όπως έχει βαρύτητα και η γνώμη του για την εθνική ομάδα της Λιθουανίας, που θα κάνει την προσπάθειά της να πάρει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Άλλωστε είναι ένας από τους πιο παλιούς παίκτες της. Βέβαια, όχι ο πιο παλιός, καθώς αυτός ο ρόλος ανήκει στον Μιντάουγκας Κουζμίνσκας της ΑΕΚ.

«Η έννοια του αρχηγού σιγά σιγά φθίνει, αλλά εκείνος είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία. Τον ακούμε και τον ακολουθούμε. Είναι ο άνθρωπος, που βρίσκεται εκεί για να τον ρωτάς», είπε για τον συμπαίκτη του, που δεν αποκλείεται να αγωνίζεται στην Ελλάδα και τη νέα αγωνιστική περίοδο, ενώ ένας άλλος διεθνής Λιθουανός και συμπαίκτης του Γκριγκόνις έχει βρεθεί (στο παρελθόν σίγουρα) σε φήμες περί μεταγραφής του στη χώρα μας.

«Δεν ξέρω αν ο Ντονάτας (Μοτιεγιούνας) θα έχει πρόταση ή όχι», είπε για τον πρώην NBAer και σέντερ της Μονακό, αλλά αυτό που έχει να του πει είναι πως «πρέπει κανείς να βιώσει την ενέργεια και την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί στην Ελλάδα. Πρέπει να ζήσεις αυτή την εμπειρία για να μπορείς να την περιγράψεις», αλλά «ο Ντονάτας σε αυτή την ηλικία έχει την εμπειρία και γενικά ξέρει τι χρειάζεται ο ίδιος».