O Κιούμπαν προβλέπει πως σύντομα κάποιοι παίκτες του NBA «θα έχουν περισσότερα χρήματα και από τους ιδιοκτήτες των ομάδων»
i

Μαρκ Κιούμπαν / © IMAGO

O Κιούμπαν προβλέπει πως σύντομα κάποιοι παίκτες του NBA «θα έχουν περισσότερα χρήματα και από τους ιδιοκτήτες των ομάδων»

Γιώργος Γαβριλάκης 10:25 - 27.09.2024 / Ανανεώθηκε: 11:48 - 27.09.2024

Ως μικρομέτοχος πλέον των Ντάλας Μάβερικς, αλλά και δαιμόνιο επιχειρηματικό μυαλό, ο Μαρκ Κιούμπαν, σύμφωνα με την ανάλυσή του θωρεί πως στο άμεσο μέλλον super stars του NBA θα υπογράψουν συμβόλαιο αξίας ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων!

Η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας στο NBA έχει αυξήσει τα μεροκάματα σε εξωφρενικά επίπεδα και πλέον ακόμα και παγκίτες έχουν υπογράψει συμβόλαια για 20+ εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Οι φόροι πολυτελείας που υποχρεούνται να πληρώνουν όσες ομάδες ξεπερνούν το πρώτο και το δεύτερο... μαξιλαράκι (apron) του salary cap, είναι υπέρογκοι και μάλιστα όλη αυτή η συνθήκη οδήγησε -κατ' εντολή του πατέρα του- τον Βικ Γκρούσμπεκ να πάρει τη δύσκολη απόφαση της πώλησης των Μπόστον Σέλτικς. Του οργανισμού που έδωσε πάνω από 600 εκατομμύρια δολάρια για να επεκτείνει τη συνεργασία με τους δυο του πρωταγωνιστές: Τον ηγέτη του συνόλου, Τζέισον Τέιτουμ και τον MVP των τελικών του 2024, Τζέιλεν Μπράουν.

Ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στο NFL παίρνει το χρόνο όσα ο Κάρι και ο Εμπαπέ μαζί!
ΣΠΟΡ

08:20 - 20.09.2024

Ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στο NFL παίρνει το χρόνο όσα ο Κάρι και ο Εμπαπέ μαζί!

Ο Στέφεν Κάρι ξεκινά την 16η του σεζόν του και είναι ο πιο... ακριβός παίκτης του NBA. Μόνο που τα 55,7 εκατομμύρια δολάρια που του δίνουν οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, μαζί κι αυτά που η Ρεάλ Μαδρίτης δίνει στον Κιλιάν Εμπαμπέ (31,2 εκατ. ευρώ) φθάνουν τα χρήματα που οι Ντάλας Καουμπόις του NFL προσφέρουν στον Ντακ Πρίσκοτ.

Μόνο που ο Μαρκ Κιούμπαν θεωρεί πως ακόμα δεν έχουμε δει... τίποτα! Με την επιχειρηματική του εμπειρία και με τις δεκαετίες προϋπηρεσίας του στο NBA ως ιδιοκτήτης των Ντάλας Μάβερικς, διατύπωσε την άποψη ότι σύντομα στο μέλλον «θα δούμε έναν παίκτη να υπογράψει πολυετές συμβόλαιο αξίας ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων». Βέβαια, ο 66χρονος πάμπλουτος δεν θα χρειαστεί να τα πληρώσει ο ίδιος. Διότι, στις 27 Δεκεμβρίου του 2023 μεταβίβασε (με το αζημίωτο) το 73% των μετοχών των Καουμπόηδων στις οικογένειες Άντελσον και Ντουμόντ. Παραμένει βέβαια, στη διοίκηση ως μικρομέτοχος, με έναν συμβουλευτικό ρόλο και με μία μερικώς επενδυτική δράση.

Όταν όμως, ο Λούκα Ντόντσιτς θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο και θα έχει τη δυνατότητα να πάρει ακόμα και 80 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο (σύμφωνα με τις προβλέψεις) δεν θα βάλει αυτός το χέρι στην τσέπη. Όχι ότι δεν θα είχε τη δυνατότητα να το κάνει, ειδικά για την περίπτωση του αγαπημένου του Σλοβένου, αλλά πλέον έχοντας κάνει ένα βήμα πίσω, έχει την άνεση και το... καθαρό μυαλό για να δει τι επιφυλάσσει το οικονομικό μέλλον.

Ο Τζέιλεν Μπράουν απέρριψε χορηγία 50 εκατομμυρίων: Ο λόγος έχει να κάνει με τον αριθμό «741»
NBA

08:18 - 26.09.2024

Ο Τζέιλεν Μπράουν απέρριψε χορηγία 50 εκατομμυρίων: Ο λόγος έχει να κάνει με τον αριθμό «741»

O ΜVP των τελικών του NBA με τους Μπόστον Σέλτικς, Τζέιλεν Μπράουν, εκτός του ότι έκοψε το μούσι του, τελευταία κυκλοφορεί δημόσια με κάτι παράξενα παπούτσια, που έχουν πάνω τους τον αριθμό «741». Το μυστήριο αποκαλύφθηκε! Πρόκειται για τη νεοσύστατη εταιρία στον χώρο της αθλητικής ένδυσης, που του ανήκει και για την ανάπτυξή της αρνήθηκε συνεργασία ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων από καταξιωμένο... ανταγωνιστή του.

«Τα τηλεοπτικά δικαιώματα πλέον, εκτινάσσουν τα ποσά που τοποθετούνται στα ταμεία», σημειώνει ο Μαρκ Κιούμπαν κι αν θεωρούν οι αναλυτές πως σύντομα ο Ντόντσιτς ή ο Σάι Τζίλτζεους-Αλεξάντερ των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ θα γίνουν οι πιο ακριβοπληρωμένοι όλων των εποχών με συμβόλαιο στα 80 εκατομμύρια το χρόνο, ο Κιούμπαν θεωρεί πως «θα φτάσουμε τα 100 εκατομμύρια τον χρόνο σε συμβόλαιο ενός παίκτη. Είδαμε τον Στεφ Κάρι να υπογράφει για 62 εκατομμύρια. Ο Λούκα Ντόντσιτς θα πάρει κάποια στιγμή παραπάνω. Θα έχουμε παίκτες στο NBA που θα βγάζουν περισσότερα κι από κάποιους ιδιοκτήτες. Για μένα αυτό είναι... ΟΚ! Γιατί δεν υπάρχει λίγκα χωρίς αυτούς».