Ο Μπελινέλι αποκάλυψε την μεγαλύτερη ανησυχία του: «Φοβάμαι στην σκέψη της απόσυρσής μου»

Φωτ. IMAGO

Ο Μπελινέλι αποκάλυψε την μεγαλύτερη ανησυχία του: «Φοβάμαι στην σκέψη της απόσυρσής μου»

Απόστολος Μαυράκης 17:49 - 03.10.2024 / Ανανεώθηκε: 17:49 - 03.10.2024

Ο Μάρκο Μπελινέλι μίλησε στο Vogue της Ιταλίας για τον μεγαλύτερο... μπασκετικό του φόβο, ενώ φαίνεται να νοστάλγησε τα πρώτα του χρόνια στο άθλημα.

Ξεκινώντας την καριέρα του από το -πλέον- μακρινό 2002, ο Μάρκο Μπελινέλι έχει καταγράψει μια αξιοσημείωτη καριέρα τόσο στην μια, όσο και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Εδώ και 22 χρόνια το μπάσκετ αποτελεί την καθημερινότητα και την ζωή του και ο 38χρονος Ιταλός δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα της «δύναμης της συνήθειας».

Μιλώντας στο Vogue της Ιταλίας, ο Μάρκο Μπελινέλι μίλησε για τις σκέψεις αλλά και τις ανησυχίες του όσον αφορά το άθλημα. Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος δήλωσε τα εξής:

«Φοβάμαι στην σκέψη του να αποσύρομαι από το μπάσκετ. Ελπίζω εκείνη η μέρα να μην ερχόταν ποτέ, γιατί δεν ξέρω τι θα κάνω μετά. Κοιτάζοντας στις φωτογραφίες μου από όταν ήμουν μικρότερος, πάντα με πιάνει μια μελαγχολία γιατί με κάνει να σκέφτομαι πως η απόσυρση όλο και πλησιάζει. Με κάνει να σκέφτομαι πως δεν μπορώ πια να πηδάω τόσο ψηλά όπως συνήθιζε αυτό το μικρό παιδί από το Μπολόνια.

Αλλά πιστεύω πως ποτέ δεν πρόδωσα το παιδί μέσα μου. Από τότε που ήμουν στο δημοτικό, πάντα ήξερα ότι ήθελα να παίξω μπάσκετ. Συνήθιζα να το λέω σε όλους μου τους φίλους στο σχολείο. Έβλεπα μαζί με τον αδερφό μου βιντεοταινίες από σπουδαίους παίκτες του NBA, όπως ο Λάρι Μπερντ και ο Μάικλ Τζόρνταν και τελικά, κατάφερα να μπω στο NBA. Δούλευα πολύ σκληρά κάθε μέρα στην ζωή μου για να φτάσω σε αυτό το επίπεδο».

Η καριέρα του Μπελινέλι ξεκίνησε όπως προαναφέρθηκε το 2002 και μάλιστα από την ομάδα στην οποία αγωνίζεται, την Βίρτους Μπολόνια. Προτού μετακομίσει στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, ο Μπελινέλι αγωνίστηκε για 4 χρόνια (2003-2007) στην έτερη ομάδα της πόλης, την Φορτιτούντο Μπολόνια.

Το 2007 επιλέχθηκε στην 18η θέση του NBA Draft από τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και μέχρι το 2020 αγωνίστηκε στον μαγικό κόσμο για χάρη πολλών ομάδων. Συγκεκριμένα πέραν των Ουόριορς, ο Μπελινέλι φόρεσε τις φανέλες των Ράπτορς, Χόρνετς, Μπουλς, Σπερς, Κινγκς, Χόρνετς, Χοκς και Σίξερς.

Χάκετ: «Ο Παναθηναϊκός AKTOR θα είναι η φετινή απογοήτευση της EuroLeague»
EUROLEAGUE

15:57 - 03.10.2024

Χάκετ: «Ο Παναθηναϊκός AKTOR θα είναι η φετινή απογοήτευση της EuroLeague»

Ο Ντάνιελ Χάκετ της Βίρτους Μπολόνια και πρώην παίκτης του Ολυμπιακού εξέφρασε την γνώμη του για τη φετινή σεζόν και σύμφωνα με τον ίδιο, ο Παναθηναϊκός θεωρεί πως θα είναι η απογοήτευση της φετινής EuroLeague.

Με την ομάδα των Σπερς μάλιστα, κατά την διάρκεια της πρώτης του θητείας και το 2014, κατέκτησε την κορυφή του NBA. Την ίδια επίσης χρονιά, κέρδισε τον διαγωνισμό των τριπόντων την εβδόμαδα του All-Star. Σε 860 παιχνίδια καριέρας στο NBA, ο Μπελινέλι μετρά 9,7 πόντους, 2,1 ριμπάουντ και 1,7 ασίστ σουτάροντας με 37,6% από το τρίποντο.

Από το 2020 και μετά, έχει επιστρέψει στην ομάδα από την οποία έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα. Τα στατιστικά του Μπελινέλι με την φανέλα των Βίρτους και Φορτιτούντο Μπολόνια σε 7 σεζόν στην Euroleague είναι τα εξής: 9,8 πόντοι, 1,8 ριμπάουντ, 1,2 ασίστ και 0,6 κλεψίματα σε συνολικά 132 παιχνίδια.

Ο ίδιος, ετοιμάζεται για την 8η του ευρωπαϊκή σεζόν, αρχής γενομένης από την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου και ώρα 22:00. Στο τελευταίο χρονικά παιχνίδια της πρώτης αγωνιστικής της Euroleague, η Βίρτους υποδέχεται την Αναντολού Εφές στην Virtus Segafredo Arena.