Ιστορική ευρωπαϊκή επιστροφή για το Μαρούσι που αντιμετωπίζει την Πέγια για τα προκριματικά του FIBA Europe Cup

Μαρούσι

Ιστορική ευρωπαϊκή επιστροφή για το Μαρούσι που αντιμετωπίζει την Πέγια για τα προκριματικά του FIBA Europe Cup

Sportal newsroom 09:16 - 24.09.2024 / Ανανεώθηκε: 09:16 - 24.09.2024

Ώρα... Ευρώπης για το Μαρούσι, το οποίο επιστρέφει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 14 χρόνια και αντιμετωπίζει την Πέγια (20:30) στο κλειστό του Αγίου Θωμά.

14 χρόνια χωρίς Ευρώπη ήταν πολλά για το Μαρούσι, το οποίο επέστρεψε στα μεγάλα σαλόνια και μαζί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έναν χρόνο αργότερα. Η ομάδα των βορείων προαστίων έχει το δικό της ραντεβού με την ιστορία, καθώς μετέχει στα προκριματικά του FIBA Europe Cup, με φόντο την παρουσία στη φάση των ομίλων.

Οι παίκτες του Νίκου Βετούλα αντιμετωπίζουν την Πέγια, από το Κόσοβο, με τις δύο αναμετρήσεις να διεξάγονται στο κλειστό του Αγίου Θωμά, αρχής γενομένης από το πρώτο τζάμπολ της Τρίτης.

Φρίντρικσον ενόψει των αγώνων με την Πέγια: «Δουλέψαμε πολύ σκληρά, είμαστε έτοιμοι να πετύχουμε τον στόχο μας»
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

17:41 - 23.09.2024

Φρίντρικσον ενόψει των αγώνων με την Πέγια: «Δουλέψαμε πολύ σκληρά, είμαστε έτοιμοι να πετύχουμε τον στόχο μας»

Ο νεοαποκτηθείς γκαρντ του Αμαρουσίου, Έλβαρ Φρίντρικσον, προχώρησε σε δηλώσεις ενόψει της διπλής αναμέτρησης της ομάδας του με την Πέγια για τα προκριματικά του FIBA Europe Cup.

Το Μαρούσι θέλει να βάλει τις βάσεις για τη μεγάλη πρόκριση στη φάση των ομίλων, κάτι που αποτελεί και τον στόχο των κιτρινόμαυρων ενόψει της νέας σεζόν. Για το λόγο αυτό άλλωστε το καλοκαίρι έγινε σημαντική επένδυση στο ρόστερ με παίκτες όπως ο Ελβάρ Φρίντρικσον, ο Τζόναθαν Στόουβ, ο Σίριλ Λατζεβάιν, ο Κάμερον Ρέινολντς, αλλά και ο χάλκινος με την Εθνική Νέων, Γιάννης Καρακώστας.

Η προετοιμασία του Αμαρουσίου κύλησε ομαλά τις τελευταίες μέρες και ο Νίκος Βετούλας αναμένεται να έχει όλα τα όπλα στη φαρέτρα του, την ίδια ώρα που άπαντες στην ομάδα περιμένουν την παρουσία του κόσμου, προκειμένου να αποτελέσει τον έκτο παίκτη της ομάδας.

O Ελβάν Φρίντρικσον μίλησε για τις αναμετρήσεις με την Πέγια και έδωσε το σύνθημα στο Μαρούσι: «Είναι τα πρώτα επίσημα παιχνίδια της χρονιάς με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Δουλέψαμε σκληρά και θέλουμε να συνεχίσουμε στην Ευρώπη. Η πρόκριση κρίνεται σε δυο παιχνίδια, οπότε πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και αφοσιωμένοι στην διεκδίκηση κάθε κατοχής, για 80 λεπτά. Σεβόμαστε την Peja και δεν σκεφτόμαστε ότι και τα δυο ματς θα γίνουν στην έδρα μας. Πιστεύω όμως ότι είμαστε έτοιμοι να παίξουμε με ένταση και ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις, ώστε να πετύχουμε το στόχο μας».

Η Πέγια βρίσκεται στην Ελλάδα από την Δευτέρα, με την ομάδα από το Κόσοβο να προπονείται στο κλειστό του Αγίου Θωμά χωρίς προβλήματα. Στο ρόστερ των κίτρινων μάλιστα υπάρχει και ένας παίκτης τον οποίο γνωρίζει πολύ καλά ο Νίκος Βετούλας. Ο λόγος για τον Άμιν Χοτ, ο οποίος στο παρελθόν είχε φορέσει τη φανέλα του Απόλλωνα Πάτρας.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!