Το Μαρούσι ανακοίνωσε την απόκτηση του Μαντζούκα με την μορφή δανεισμού

Λευτέρης Μαντζούκας

i

©Intime

Το Μαρούσι ανακοίνωσε την απόκτηση του Μαντζούκα με την μορφή δανεισμού

Ελένη Ανδρικοπούλου 13:34 - 17.10.2024 / Ανανεώθηκε: 13:47 - 17.10.2024

Ο Λευτέρης Μαντζούκας θα συνεχίσει την καριέρα του ως δανεικός από τον Παναθηναϊκό Aktor στο Μαρούσι, μετά το τέλος της συνεργασίας με τον Άρη.

Μετά το πρόωρο τέλος της συνεργασίας του με τον Άρη, ο Λευτέρης Μαντζούκας επιστρέφει στην Αθήνα για να συνεχίσει την καριέρα του στο Μαρούσι, καθώς η ομάδα των Βορείων Προαστίων ανακοίνωσε την απόκτησή του με τη μορφή δανεισμού από τον Παναθηναϊκό AKTOR.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι με τον Μαντζούκα στον Άρη
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

21:40 - 14.10.2024

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι με τον Μαντζούκα στον Άρη

Σύντομο τέλος στη συνεργασία του Άρη με τον Λευτέρη Μαντζούκα, καθώς το περιστατικό απειθαρχίας στο ΣΕΦ κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης κόντρα στον Ολυμπιακό δεν ήταν η μοναδική φορά που προκάλεσε την οργή του Γιάννη Καστρίτη.

Ο 21χρονος φόργουορντ άρχισε τη σεζόν ως δανεικός από τον «πράσινους» στον Άρη. Μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα ωστόσο, η συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές ολοκληρώθηκε κι έτσι θα συνεχίσει την καριέρα του στο Μαρούσι, που αγωνίζεται παράλληλα με τη Stoiximan GBL στο FIBA Europe Cup.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΚΑΕ Γ.Σ Αμαρουσίου 1896 ανακοινώνει τον δανεισμό του Λευτέρη Μαντζούκα από τον Παναθηναϊκό AKTOR.

Ο Λευτέρης Μαντζούκας γεννήθηκε στις 8 Ιουλίου του 2003 στα Ιωάννινα, έχει ύψος 2.07μ. και αγωνίζεται τόσο ως small,όσο και ως power forward.

Ξεκίνησε το 2015 από τις Ακαδημίες του Προμηθέα Πάτρας, και σε ηλικία μόλις 14 ετών, τη σεζόν 2017-18, έκανε το ντεμπούτο του στην ανδρική ομάδα. Τον Οκτώβριο του 2018, σε ηλικία 15 ετών, έκανε το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του, στο BCL και ένα χρόνο αργότερα, αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο EuroCup.

Το 2020, πήρε μεταγραφή στον Παναθηναϊκό AKTOR, με τον οποίο υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο. Το καλοκαίρι ανακοινώθηκε το δανεισμός του στον Άρη, ο οποίος διεκόπη στις 14 Οκτωβρίου.

Με τον Προμηθέα κατέκτησε το Super Cup του 2020, ενώ με τους “πράσινους” κατέκτησε, δύο πρωταθλήματα Ελλάδας, ένα Κύπελλο Ελλάδας, ένα Super Cup και μία Euroleague.

Τη σεζόν 2022-23, αναδείχτηκε καλύτερος νέος παίκτης και πιο βελτιωμένος παίκτης της Stoiximan Basket League.

Είναι διεθνής με όλες τις Εθνικές ομάδες( Παίδων, Παμπαίδων, Νέων Ανδρών και Ανδρών).

Καστρίτης για την αποδέσμευση Μαντζούκα: «Δεν έχω να κάνω σχόλιο πάνω σε αυτό - Είμαστε αφοσιωμένοι στο παιχνίδι μας»
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

18:07 - 15.10.2024

Καστρίτης για την αποδέσμευση Μαντζούκα: «Δεν έχω να κάνω σχόλιο πάνω σε αυτό - Είμαστε αφοσιωμένοι στο παιχνίδι μας»

O Γιάννης Καστρίτης μίλησε στη συνέντευξη Τύπου του Άρη ενόψει της αναμέτρησης με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ και αναφέρθηκε στις αποχωρήσεις τόσο του Λευτέρη Μαντζούκα, όσο και του Ράλι Άλκινς.

Λευτέρη, καλωσόρισες στην οικογένεια του Αμαρουσίου».