To Μαρούσι αντιμετωπίζει ξανά την Πέγια και είναι έτοιμο για την πρόκριση - Που θα δείτε τον αγώνα
i

Ίσμαελ Σανόγκο / © Intime

To Μαρούσι αντιμετωπίζει ξανά την Πέγια και είναι έτοιμο για την πρόκριση - Που θα δείτε τον αγώνα

Γιώργος Γαβριλάκης 12:56 - 26.09.2024 / Ανανεώθηκε: 12:58 - 26.09.2024

Μετά τη νίκη με 22 πόντους διαφορά το Μαρούσι νοιώθει εξασφαλισμένο, αλλά στην πράξη αντιμετωπίζει και πάλι την Πέγια (26/9, 20:30, ΕΡΤ3) από το Κόσοβο στο κλειστό του Αγίου Θωμά και θέλει να κατοχυρώσει και τυπικά την πρόκριση στους ομίλους του FIBA Europe Cup.

Η επιστροφή του Αμαρουσίου στην πρώτη κατηγορία των εγχώριων πρωταθλημάτων, συνοδεύθηκε με την επιστροφή του και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις -όσο και παράδοξο μπορεί να θεωρηθεί αυτό.

Έτσι, μετά την προ διημέρου νίκη στο πρώτο προκριματικό ματς επί της Πέγια, οι «κιτρινόμαυροι», το βράδυ της Πέμπτης (26/9, 20:30, ΕΡΤ3) αντιμετωπίζουν ξανά την ομάδα από το Κόσοβο και σε μεγάλο βαθμό οι παίκτες του Νίκου Βετούλα έχουν εξασφαλίσει το μέλλον τους στην διοργάνωση της FIBA που τιτλοφορείται ως Europe Cup.

Η ΑΕΚ Betsson παρουσιάζει τη νέα φανέλα της και μετράει αντίστροφα για την επίσημη έναρξη της σεζόν
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

08:34 - 26.09.2024

Η ΑΕΚ Betsson παρουσιάζει τη νέα φανέλα της και μετράει αντίστροφα για την επίσημη έναρξη της σεζόν

Η ώρα για τα αποκαλυπτήρια έφτασαν, καθώς η ΑΕΚ Betsson θα παρουσιάσει στο κοινό τη νέα φανέλα της, αλλά και την ανανέωση της συνεργασίας της με τον μεγάλο χορηγό της.

Διότι, το Μαρούσι προέρχεται από επικράτηση με 22 πόντους διαφορά κι αν νικήσουν ή χάσουν μέχρι 21 πόντους, τότε θα προκριθούν και θα βρεθούν στο Group G του FIBA Europe Cup, παρέα με την πορτογαλική Μπενφίκα, τη σουηδική Νόρκεπινγκ και την Σαμπάχ από το Αζερμπαϊτζάν, που αγωνιστικά διαχειρίζεται ο κόουτς, Ρίμας Κουρτινάιτις.

Ο σύλλογος των Βορείων Προαστίων αξίζει να σημειωθεί, πως έχει μακρά παράδοση και εκτός συνόρων της Ελλάδας, ασχέτως που τα τελευταία χρόνια δεν εμφανιζόταν στην ελίτ των πρωταθλημάτων. Στις αρχές του αιώνα κατέκτησε και ευρωπαϊκή κούπα: Το 2001, με προπονητή τον Βαγγέλη Αλεξανδρή και ένα ρόστερ που πρωταγωνιστούσαν ο Τζίμι Όλιβερ, ο Ασράφ Αμάγια, ο Βασίλι Ευθύμοφ, αλλά και οι Γιώργος Μασλαρινός, Σωτήρης Νικολαϊδης και Δημήτρης Μαρμαρινός (μεταξύ άλλων), νίκησαν στον τελικό του Κυπέλλου Σαπόρτα την γαλλική Σαλόν.