To Μαρούσι παίζει... Ευρώπη - Το FIBA Europe Cup ανακοίνωσε τις συμμετοχές για τη νέα σεζόν

To Μαρούσι παίζει... Ευρώπη - Το FIBA Europe Cup ανακοίνωσε τις συμμετοχές για τη νέα σεζόν

Sportal newsroom 12:18 - 10.07.2024 / Ανανεώθηκε: 12:22 - 10.07.2024

Ανάμεσα στις 15 ομάδες που θα διεκδικήσουν θέση στην κανονική περίοδο του Europe Cup που διοργανώνει για δέκατη χρονιά η FIBA, βρίσκεται και το Μαρούσι. Στις 19 Ιουλίου θα μάθει τους αντιπάλους του στην πορεία πρόκρισης στην κανονική περίοδο του θεσμού.

H FIBA, από το Μόναχο όπου συνεδρίασε για λογαριασμό του Europe Cup, αποφάσισε και παρουσίασε το πλάνο για τη σεζόν 2024-25, που θα είναι και η δέκατη χρονιά διεξαγωγής της διοργάνωσης. Ανάμεσά στις ομάδες που θα διεκδικήσουν τη θέση τους στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος θα είναι και το Μαρούσι. Στη λίστα υπάρχουν 15 ομάδες που πήραν απευθείας εισιτήριο για την κανονική διάρκεια της σεζόν, ενώ άλλες 14 ομάδες θα διαγωνιστούν και θα διεκδικήσουν τη θέση τους μέσω προκριματικών.

Ο σύλλογος των Βορείων Προαστίων, που είχε εκδηλώσει εξ αρχής την πρόθεσή της να παίξει στην... δεύτερη ευρωπαϊκή διοργάνωση της FIBA (μετά το Basketball Championa League) πέτυχε τον στόχο της και λαμβάνει ήδη θέση δίπλα σε ανταγωνιστικά σύνολα, αλλά θα πρέπει πρώτα να ξεπεράσει κάποια εμπόδια για να μπει στο τελικό πρόγραμμα της αγωνιστικής περιόδου 2024-25.

Αναλυτικά οι ομάδες που θα βρεθούν απευθείας στην regular season είναι οι Μπάλκαν (Βουλγαρία, Λίμπουργκ (Βέλγιο), ΑΕΚ Λάρνακας (Κύπρος), Σαραγόσα (Ισπανία), Πάρνου Σαντάμ (Εσθονία), Λε Πορτέλ (Γαλλία), Λούντβιχσμπουργκ (Γερμανία), Μπραουνσβάιγκ (Γερμανία), Σζολνόκι (Ουγγαρία), Σπόινια Σταργκαρντ (Πολωνία), Άνβιλ Βλόκλαβεκ (Πολωνία), Πόρτο (Πορτογαλία), Άργκες Πιτέστι (Ρουμανία), Μπούρσασπορ (Τουρκίας), Τόφας (Τουρκία).

Αρχίζουν οι εργασίες για τα γήπεδα της Ακαδημίας της ΑΕΚ - Το πλάνο για το «μέλλον» της Ένωσης
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

10:49 - 10.07.2024

Αρχίζουν οι εργασίες για τα γήπεδα της Ακαδημίας της ΑΕΚ - Το πλάνο για το «μέλλον» της Ένωσης

Η ΑΕΚ «τρέχει» με πυρετώδεις ρυθμούς και σε πολλά μέτωπα αυτό το καλοκαίρι, φροντίζοντας παράλληλα και την επόμενη μέρα της, που είναι η Ακαδημία του συλλόγου.

Από εκεί και πέρα, πέραν από το Μαρούσι, οι ομάδες που θα διεκδικήσουν θέση μέσω των προκριματικών είναι οι Ανόρθωση (Κύπρος), Μπιλμπάο (Ισπανία), Ντιζόν (Γαλλία), Φέχερβαρ (Ουγγαρία), Πέτζα (Κόσοβο), Σπόρτινγκ (Πορτογαλία), Ντνίπρο (Ουκρανία), Σαρλερουά (Βέλγιο), Ντινάμο Ζάγκρεμπ (Κροατία), Νεπτούνας (Λιθουανία), Σταρλάιτς (Μάλτα), Κονστάντα (Ρουμανία) και Πριεβίντζα (Σλοβακία).

Η κλήρωση και για τα προκριματικά, αλλά και για την κανονική περίοδο του FIBA ​​Europe Cup θα πραγματοποιηθεί επίσης στο Μόναχο, την Παρασκευή 19 Ιουλίου.