Ευρωπαϊκή πρεμιέρα για Μαρούσι και ΠΑΟΚ - Ψάχνει να ρεφάρει ο Προμηθέας

Ευρωπαϊκή πρεμιέρα για Μαρούσι και ΠΑΟΚ - Ψάχνει να ρεφάρει ο Προμηθέας

Απόστολος Μαυράκης 08:45 - 09.10.2024 / Ανανεώθηκε: 12:00 - 09.10.2024

Μαρούσι, Προμηθέας και ΠΑΟΚ «ρίχνονται» στην μάχη για το Europe Cup και το BCL, με τις τρεις ελληνικές ομάδες να θέλουν τη νίκη για διαφορετικούς λόγους η καθεμιά.

Άρης και Περιστέρι έδωσαν τις πρώτες ευρωπαϊκές μάχες της Ελλάδας για την τρέχουσα εβδομάδα, το βράδυ της Τρίτης 8/10. Οι Θεσσαλονικείς «άλωσαν» στην Λιθουανία την Λιετκαμπέλις με 76-94 και έναν φοβερό Τολιόπουλο των 26 πόντων, ενώ το Περιστέρι πάλεψε αλλά λύγισε κόντρα στην Μούρθια με το τελικό 76-81. Την Τετάρτη 9/10, η Ελλάδα έχει τριπλό... ενδιαφέρον στην Ευρώπη.

Το Μαρούσι επιστρέφει στα ευρωπαϊκά παρκέ έπειτα από 14 ολόκληρα χρόνια και θέλει να το συνδυάσει με νίκη στην πρεμιέρα του Europe Cup κόντρα στη Νόρκεπινγκ (20:15, ΕΡΤ3). Για την εν λόγω διοργάνωση θα αγωνιστούν επίσης και οι δύο κυπριακές ομάδας Κεραυνός Στροβόλου και η ΑΕΚ Λάρνακας, αντιμετωπίζοντας την Τόφας και την Μπράουνσβαιγκ αντίστοιχα.

Υπενθυμίζουμε πως το Μαρούσι ανήκει στον 7ο όμιλο του Europe Cup, με το άλλο ματς του ομίλου να ξεκινά στις 21:30 και την Σαρλεουά να υποδέχεται την Σάμπαχ.

Η δεύτερη ελληνική εκπροσώπηση για την Τετάρτη 9/10 στην Ευρώπη, είναι εκείνη του Προμηθέα. Οι Πατρινοί φιλοξενούνται στην Γερμανία από την Ράστα-Βέχτα στις 21:00 για την δεύτερη αγωνιστική του FIBA Champions League (COSMOTE SPORT 4).

Μετά την εντός έδρας ήττα του από την Νίμπουρκ στην πρεμιέρα της διοργάνωση με 78-86, ο Προμηθέας ψάχνει την... ρέφα, ώστε να αφήσει πίσω του το στραβοπάτημα της αρχής και να συνεχίσει υπό διαφορετικούς όρους το ευρωπαϊκό του ταξίδι.

Στο τελευταίο «ελληνικό» ματς της ημέρας, ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται επίσης στα πλαίσια της πρώτης αγωνιστικής του Europe Cup και φιλοξενείται στο Βέλγιο από την Λίμπουργκ (21:30, Live-Streaming από το YouTube της FIBA)

Ο Δικέφαλος του Βορρά προέρχεται από εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα κόντρα στο Περιστέρι (72-80) και ψάχνει άλλο ένα μεγάλο «διπλό», αυτήν την φορά με... ευρωπαϊκή επίγευση.