Ο πιο θεαματικός είναι ο Ματίας Λεσόρ - Η βράβευσή του για την παρουσία του στο ελληνικό πρωτάθλημα (vid)
i

© EuroLeague Basketball

Ο πιο θεαματικός είναι ο Ματίας Λεσόρ - Η βράβευσή του για την παρουσία του στο ελληνικό πρωτάθλημα (vid)

Sportal newsroom 14:08 - 08.07.2024 / Ανανεώθηκε: 14:14 - 08.07.2024

Ο ΕΣΑΚΕ συνέχισε τις βραβεύσεις των πρωταγωνιστών της Stoiximan Basket League και στον Ματίας Λεσόρ του Παναθηναϊκού απονεμήθηκε ο τίτλος του πιο θεαματικού παίκτη του πρωταθλήματος.

Την ώρα που προετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ως εκπρόσωπος της χώρας που διοργανώνει την μεγάλη αθλητική συνάντηση, ο Ματίας Λεσόρ, πίσω στον τόπο εργασίας του κέρδισε μία ατομική διάκριση.

Ο Γάλλος σέντερ, στην πρώτη του σεζόν στον Παναθηναϊκό, υπήρξε ένας από τους 2-3 βασικούς λόγους που οι «πράσινοι» δεν επέστρεψαν απλώς στην κορυφή της Ευρώπης κατακτώντας την Euroleague, αλλά ανέκτησαν τα σκήπτρα τους και στην εγχώρια λίγκα. Εκεί, που ο Λεσόρ πέραν από πρωταθλητής, αναδείχθηκε επίσης, ως ο πιο θεαματικός παίκτης στης Stoiximan Basket League.

O ΕΣΑΚΕ ενημέρωσε για τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, όπου ο Ματίας Λεσόρ κυριάρχησε και στην διαδικασία που αποφάσισαν οι παίκτες και οι προπονητές στην δεύτερη θέση βρέθηκαν ο συμπαίκτης του Κέντρικ Ναν και στην τρίτη ο Νέιτ Ρένφρο του Περιστερίου, που πλέον ανήκει στην ιταλική Σάσαρι.

Όσον αφορά στις επιλογές του φίλαθλου κοινού, εκεί τον Γάλλο ακολούθησε ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ, ο οποίος έπαιξε έξι ματς με τον ΠΑΟΚ και ήδη έχει επιστρέψει στο ΝΒΑ με διετές συμβόλαιο στους Λος Άντζελες Κλίπερς.

Η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ

Ο Ματίας Λεσόρ εκτός από Μέλος της Καλύτερης Πεντάδας ψηφίστηκε και Πιο Θεαματικός Παίκτης της Stoiximan Basket League για την σεζόν 2023-24!

Ο 29χρονος Γάλλος σέντερ και «πύργος» του Πρωταθλητή Ευρώπης και Ελλάδας Παναθηναϊκού AKTOR πρώτευσε σε όλες τις ψηφοφορίες των Stoiximan Basket League Awards.

Ο Λεσόρ στην ψηφοφορία των αρχηγών και των προπονητών των ΚΑΕ του 32ου Επαγγελματικού Πρωταθλήματος επικράτησε με 27,27% (6 ψήφοι), ενώ δεύτεροι με 13,63% (3 προτιμήσεις) ήταν ο Κέντρικ Ναν, επίσης, του Παναθηναϊκού AKTOR και ο Πιο Θεαματικός Παίκτης της περασμένης αγωνιστικής χρονιάς Νέιτ Ρένφρο του Περιστερίου bwin.

Ο... ετεροχρονισμένος MVP: Ο Κώστας Σλούκας αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της Stoiximan Basket League
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

13:10 - 02.07.2024

Ο... ετεροχρονισμένος MVP: Ο Κώστας Σλούκας αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της Stoiximan Basket League

Τρεις εβδομάδες μετά το τέλος του πρωταθλήματος και της στέψης του Παναθηναϊκού ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε πως πολυτιμότερος παίκτης της Stoiximan Basket League είναι ο Κώστας Σλούκας.

Στην ψηφοφορία των εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ο Γάλλος σέντερ των «πρασίνων» πρώτευσε με 32,5% (14 ψήφοι) και δεύτερος ήταν ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ του ΠΑΟΚ mateco 16,27% (7 ψήφοι). Στην ψηφοφορία του φίλαθλου κοινού, ο Λεσόρ συγκέντρωσε το 26,02% των ψήφων (610) και δεύτερος ήταν ο Ναν με 19,8% (464).

Οι μέσοι όροι του Λεσόρ στην Stoiximan Basket League 2023: 28 αγώνες, 10,8 πόντοι, 67,3% βολές, 63,8% δίποντα, 5,1 ριμπάουντ, 0,9 ασίστ και 1 κλέψιμο.