Ο Παναθηναϊκός θέλει πολύ τον Λεσόρ και το δείχνει - Τα δεδομένα για το νέο συμβόλαιο

Ο Παναθηναϊκός θέλει πολύ τον Λεσόρ και το δείχνει - Τα δεδομένα για το νέο συμβόλαιο

Ηλίας Λαλιώτης 16:57 - 20.08.2024 / Ανανεώθηκε: 17:00 - 20.08.2024

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυναμικά την προσπάθεια να «δέσει» τον Ματίας Λεσόρ και του δείχνει πόσο τον θέλει και για τα επόμενα χρόνια στο ΟΑΚΑ.

Από τα πιο «ήσυχα» καλοκαίρια των τελευταίων ετών είναι αυτό που ολοκληρώνεται για τον Παναθηναϊκό AKTOR.

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας με άριστη στρατηγική από τα διοικητικά του στελέχη είχε φροντίσει να κλείσει από πολύ νωρίς τα ανοιχτά ζητήματα για τη νέα σεζόν.

Πριν καν ολοκληρωθεί η προηγούμενη χρονιά, είχε «δέσει» τους Κέντρικ Ναν, Τζέριαν Γκραντ και Μάριους Γκριγκόνις με νέα συμβόλαια. Με το τέλος του πρωταθλήματος συμφώνησε με τον Λορέντζο Μπράουν, καθιστώντας την περιφερειακή του γραμμή ως την πιο ισχυρή της EuroLeague, ενώ στα μέσα του καλοκαιριού έκανε νέα πολυετή συμφωνία με τον αρχικτέκτονα της κορυφαίας ομάδας στην Ευρώπη πέρυσι, τον Εργκίν Αταμάν.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας με τον Τούρκο τεχνικό, το Sportal είχε ενημερώσει με άμεσο ρεπορτάζ, πως στην «πράσινη» ατζέντα υπήρχαν δύο ακόμα ζητήματα.

Αρχικά, αυτό του ψηλού που θα ολοκληρώσει το ρόστερ της νέας σεζόν, με τον Ομέρ Γιουρτσεβέν να είναι εν τέλει ο εκλεκτός. Και κατά δεύτερον αυτό του Ματίας Λεσόρ!

Το συμβόλαιο του κορυφαίου σέντερ της EuroLeague ολοκληρώνεται το επόμενο καλοκαίρι (2025) και όπως έκανε και σε προηγούμενες περιπτώσεις ο Παναθηναϊκός θέλει να «δέσει» τον Γάλλο στο ΟΑΚΑ.

Μάλιστα, έχει ήδη... καθίσει στο «τραπέζι» των συζητήσεων για το νέο συμβόλαιο, δείχνοντάς του με κάθε τρόπο πόσο πολύ τον θέλει στα πράσινα και για τα επόμενα χρόνια. Του προσφέρει αυξημένες αποδοχές από φέτος, σε σχέση με τα 1,8 εκατ. ευρώ που έχει να πάρει και σημαντικά μπόνους.

Βέβαια, ο Λεσόρ έχει στρέψει πάνω του βλέμματα και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Ειναι γνωστό πως οι Νικς εκδήλωσαν το έντονο ενδιαφέρον τους για να τον πάρουν στη Νέα Υόρκη μετά το τέλος της περασμένης σεζόν. Ωστόσο, στο συμβόλαιο που έχει μέχρι το 2025 δεν συμπεριλαμβάνεται NBA out.

Οι εμφανίσεις του Γάλλου σέντερ στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι και ειδικά στα προημιτελικά και τα ημιτελικά, βοήθησαν τους «τρικολόρ» να κατακτήσουν το ασημένιο μετάλλιο και τον ίδιο να αυξήσει ακόμα περισσότερο τις μετοχές του.

Παρότι ο ίδιος στο παρελθόν έχει δηλώσει πως προτιμά την EuroLeague από το NBA, είναι σε μια ηλικία (θα κλείσει τα 29 τον Σεπτέμβριο) που δεν θα έχει άλλη ευκαιρία για να δοκιμάσει στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη. Οπότε είναι λογικό να το σκέφτεται και να συζητά την ύπαρξη ενός NBA out στο νέο του συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια εξέλιξη προς το παρόν.

Αυτή τη στιγμή, ο Ματίας Λεσόρ βρίσκεται στο Μαϊάμι, όπου συνεχίζει τις διακοπές του παρέα με τον Κέντρικ Ναν και την επόμενη εβδομάδα αμφότεροι θα βρεθούν στην Αθήνα, για τις απαραίτητες εξετάσεις και την έναρξη της νέας σεζόν. Η πράσινη αποστολή θα αναχωρήσει την 1η Σεπτέμβρη για Σλοβενία, όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της και θα δώσει τα πρώτα φιλικά παιχνίδια.