Ο Μάτζικ Τζόνσον έβαλε τον Κόμπι στη συζήτηση για τον κορυφαίο του NBA

Κόμπι Μπράιαντ και Μάτζικ Τζόνσον

i

IMAGO / UPI Photo

Ο Μάτζικ Τζόνσον έβαλε τον Κόμπι στη συζήτηση για τον κορυφαίο του NBA

Νίκος Καλαμπάκας 09:44 - 23.08.2024 / Ανανεώθηκε: 09:44 - 23.08.2024

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Μάτζικ Τζόνσον για τις ικανότητες που διέθετε στο παρκέ ο Κόμπι Μπράιαντ, βάζοντάς τον στη συζήτηση για τον GOAT.

Μια από τις αγαπημένες συνήθειες των Αμερικάνων είναι να μιλάνε συνεχώς για κορυφές! Στις ΗΠΑ συχνά γίνεται κουβέντα για το ποιος είναι ο κορυφαίος παίκτης όλων των εποχών, με τις διαμάχες συνήθως να εστιάζουν στην... κόντρα του Λεμπρόν Τζέιμς με τον Μάικλ Τζόρνταν.

Μόνο που η κορυφαία λίγκα στον πλανήτη, διαθέτει πολλούς παίκτες που θα μπορούσαν να μπουν σε μια τέτοια συζήτηση και ο Μάτζικ Τζόνσον, έβαλε ένα από αυτούς!

Ο λόγος για τον αείμνηστο Κόμπι Μπράιαντ, ο οποίος κατά τη διάρκεια της καριέρας του είχε κάνει πράγματα και θαύματα με τη φανέλα των Λέικερς. Έχοντας κερδίσει πέντε δαχτυλίδια πρωταθλητή, ήταν στο ανώτερο επίπεδο που θα μπορούσε, κάτι που υποστήριξε και ο θρυλικός αστέρας της ομάδας του Λος Άντζελες:

«Ξέρουμε ότι ο Κόμπι ανήκει στην συζήτηση για τον GOAT, ακόμα και σήμερα. Αν σκεφτούμε τι σημαίνει ο Κόμπι για το μπάσκετ σε παγκόσμιο επίπεδο... επιθετικά για εμένα είναι ο δεύτερος καλύτερος παίκτης στις θέσεις του σούτινγκ γκαρντ και του σμολ φόργουορντ μετά τον Μάικλ Τζόρνταν.

Στον τομέα του σκοραρίσματος, κανείς δεν μπορούσε να τον Κόμπι, όπως δεν μπορούσε να σταματήσει και τον Τζόρνταν», είπε αρχικά, για να προσθέσει:

«Όταν το παιχνίδι κρίνεται, αν έπρεπε να έχω έναν παίκτη, θα διάλεγα έναν εκ των Τζόρνταν ή Κόμπι, επειδή ξέρω πως είτε θα σκόραραν, είτε θα κέρδιζαν φάουλ και θα έβαζαν τις βολές. Έχουμε δει τον Κόμπι να το κάνει τόσες φορές. Και κάτι άλλο... ποιος σημειώνει 60 πόντους στο τελευταίο παιχνίδι του όπως ο Κόμπι; Ήμουν εκεί και από την 3η περίοδο κι έπειτα κανείς δεν καθόταν.

Πάντα θα θυμόμαστε ότι αυτός ο τύπος κέρδισε 5 πρωταθλήματα και έπαιζε κάθε παιχνίδι σαν να είναι το τελευταίο του. Θυμάμαι όταν είχε δικαστήριο στο Ντένβερ. Ερχόταν απευθείας από το δικαστήριο στο Λος Άντζελες μετά από πτήση και σκόραρε 45 και 50 πόντους.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Δεν θα υπάρξει άλλος Κόμπι. Έχω πει στον κόσμο ότι ήταν ξεχωριστός. Λάτρευε να παίζει για τους Λείκερς, λάτρευε την πόλη. Δούλεψε με κάθε παίκτη που ήθελε να δουλέψει μαζί του.

Μπορείτε να ρωτήσετε όλα τα μέλη αυτής της γενιάς, ποιος τους βοήθησε. Ακόμα και ο ΛεΜπρόν και ο Γουέιντ λένε ότι έμαθαν πολλά από αυτόν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008. Πρέπει να δώσουμε εύσημα στον Κόμπι επειδή άλλαξε το άθλημα και το βοήθησε να αναπτυχθεί σε παγκόσμιο επίπεδο».