Μαυρωτάς: «Έχουμε τον τρόπο και τον μηχανισμό για την αντιμετώπιση της χειραγώγησης των αγώνων»
i

Κολοσσός - Ιωνικός / © Intime

Μαυρωτάς: «Έχουμε τον τρόπο και τον μηχανισμό για την αντιμετώπιση της χειραγώγησης των αγώνων»

Sportal newsroom 17:29 - 16.01.2023 / Ανανεώθηκε: 10:35 - 20.08.2024

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού και προέδρου της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας μίλησε στην ΕΡΑ Σπορ για τις εξελίξεις στην υπόθεση πιθανής χειραγώγησης του αγώνα Κολοσσός - Ιωνικός.

Το θέμα που έχει προκύψει από την αναμέτρηση του Κολοσσού με τον Ιωνικό για την 12η αγωνιστική της Basket League έχει αρχίσει ήδη να διερευνάται. Η ΕΟΚ είχε ενημερώσει πως θα καταθέσει φάκελο με τις λεπτομέρειες και στοιχεία του αγώνα καθώς προέκυψαν σκιές. Στην πραγματικότητα πρέπει να μελετηθεί και να παρθούν αποφάσεις για το «εάν» και το «πως» ο αγώνας έχει… χειραγωγηθεί.

Επί του θέματος τοποθετήθηκε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΑ Σπορ επί του θέματος. 

H EOK στέλνει φάκελο του αγώνα Κολοσσός-Ιωνικός στον Αθλητικό Εισαγγελέα
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

21:20 - 14.01.2023

H EOK στέλνει φάκελο του αγώνα Κολοσσός-Ιωνικός στον Αθλητικό Εισαγγελέα

Η Ομοσπονδία αποφάσισε να καταθέσει εγγράφως στοιχεία του συγκεκριμένου αγώνα της 12ης αγωνιστικής της Basket League και η πρώτη δουλειά του εισαγγελέα το πρωί της Δευτέρας (16/1) θα είναι η διερεύνησή του.

«Όλα τα στοιχεία είναι υπό αξιολόγηση» τόνισε ο Μαυρωτάς, ο οποίος έχει και την ιδιότητα του προέδρου της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας (Ε.Π.ΑΘΛ.Α), πριν δηλώσει ότι «θα ζητήσουμε και τα στοιχεία από τις στοιχηματικές εταιρίες και όποια άλλη πληροφορία είναι διαθέσιμη από την Ομοσπονδία μπάσκετ, είτε από τον ΕΣΑΚΕ προκειμένου να εμπλουτίσουμε όσο γίνεται αυτό το πόρισμα και να το διοχετεύσουμε αρμοδίως. Είτε στον αθλητικό εισαγγελέα για περαιτέρω διερεύνηση, είτε στην ΕΟΚ για πειθαρχική διερεύνηση». 

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, ενημέρωσε πως για όποια πληροφορία και όποιο στοιχείο χρειαστεί, βρίσκεται στη διάθεση των αρχών για διευκρινίσεις.