Το Μαυροβούνιο «λύγισε» τις Μπαχάμες των NBAers

Το Μαυροβούνιο «λύγισε» τις Μπαχάμες των NBAers

Χρήστος Τσάλτας 21:50 - 26.06.2024 / Ανανεώθηκε: 22:03 - 26.06.2024

Οι Μπάχάμες είχαν τον έλεγχο για ένα ημίχρονο, όμως το Μαυροβούνιο πάτησε γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο και εκμεταλλευόμενο το «παρκάρισμα» των Έιτον, Χιλντ, Γκόρντον, έκλεισε την παρουσία του στο τουρνουά Ακρόπολις με νίκη (93-80).

Το παιχνίδι του Μαυροβουνίου με τις Μπαχάμες είχε δύο πρόσωπα στο ΣΕΦ. Η ομάδα του Κρις ΝτεΜάρκο είχε τον έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο, με τους ΝτεΆντρε Έιτον, Μπάντι Χιλντ να δίνουν τον τόνο στην αναμέτρηση. Αυτό βοήθησε τους Μπαχαμέζους να πάρουν τα ηνία και να κλείσουν το ημίχρονο με προβάδισμα 8 πόντων για το 35-43, δείχνοντας την ανωτερότητά τους.

Στο δεύτερο μέρος όμως οι αστέρες από τις Μπαχάμες έμειναν στον πάγκο, στο πλαίσιο rotation, κάτι που εκμεταλλεύτηκε το Μαυροβούνιο. Ο Μάρκο Σιμόνοβιτς μπήκε στην εξίσωση και έδωσε λύσεις, ο Κέντρικ Πέρι μοίρασε το παιχνίδι, ο Βούτσεβιτς ήταν ορεξάτος και η κατάσταση άλλαξε, με τους παίκτες του Μπόσκο Ράντοβιτς να ανατρέπουν το σκηνικό και να κρατούν τον έλεγχο ως το τέλος.

Ο Έρικ Γκόρντον στο Sportal: «Οι Μπαχάμες δεν είναι... business - Δεν ανησυχώ για το μέλλον μου στο ΝΒΑ»
NBA

16:18 - 26.06.2024

Ο Έρικ Γκόρντον στο Sportal: «Οι Μπαχάμες δεν είναι... business - Δεν ανησυχώ για το μέλλον μου στο ΝΒΑ»

Ένας σταρ του ΝΒΑ αποκλειστικά στο Sportal. Ο Έρικ Γκόρντον μίλησε για την προσπάθεια των Μπαχαμών για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ενώ μιλάει για το μέλλον του στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη, αλλά και την προσεχή free agency.

Οι Μαυροβούνιοι έλεγξαν τον ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο και βρήκαν σκορ από την περιφέρεια. Ο Μάρκο Σιμόνοβιτς ανέβασε την απόδοσή του και με δικές του προσπάθειες έχτισε διαφορά, την ώρα που οι Μπαχάμες προσπάθησαν να μειώσουν με ατομικές προσπάθειες από Μιλερ και Ετζεκόμπι, χωρίς όμως να μπορέσουν να ανατρέψουν το σκηνικό.

Ο Σιμόνοβιτς με 20 πόντους και 6 ριμπάουντ ήταν το πρώτο βιολί για την ομάδα του Μαυροβουνίου, με τους Νίκολα Βούτσεβιτς και Κέντρικ Πέρι να έχουν από 15 πόντους ο καθένας, με τον πρώτο να προσθέτει 15 ριμπάουντ, ενώ ο δεύτερος μοίρασε 11 ασίστ.

Από πλευράς Μπαχαμών, ο Φράνκο Μίλερ μέτρησε 20 πόντους με 6/15 σουτ, με τον Έι Τζέι Στορ να προσθέτει 15 πόντους. Την ίδια ώρα ο ΝτεΆντρε Έιτον αγωνίστηκε μόνο στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας 11 πόντους, 5/9 σουτ και 5 ριμπάουντ, με τον Μπάντι Χιλντ να έχει 8 πόντους με 3/11 σουτ, 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ενώ ο Έρικ Γκόρντον έμεινε άποντος με 0/6 σουτ.

Τα δεκάλεπτα: 16-19, 35-43, 64-58, 93-80.