Με Φλιώνη, Κουζμίνσκας η ΑΕΚ στην Καρδίτσα και… ντόπες από Ζούρο

Με Φλιώνη, Κουζμίνσκας η ΑΕΚ στην Καρδίτσα και… ντόπες από Ζούρο

Χρήστος Τσάλτας 13:51 - 26.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:21 - 14.08.2024

Ο Ηλίας Ζούρος θα κάνει ντεμπούτο στον πάγκο της ΑΕΚ κόντρα στην Καρδίτσα και θα έχει μαζί του, αλλά όχι στη διάθεσή του τους τραυματίες Δημήτρη Φλιώνη και Μιντάουγκας Κουζμίνσκας.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το ταξίδι της προς την Καρδίτσα, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την τοπική και ομώνυμη ομάδα το Σάββατο (27/1, 17:15) για την 16η αγωνιστική της Stoiximan Basket League. Και στο συγκεκριμένο παιχνίδι θα κάτσει για πρώτη φορά στον πάγκο της ομάδας ο Ηλίας Ζούρος

Ο 57χρονος τεχνικός που αντικατέστησε τον Ζοάν Πλάθα στην τεχνική ηγεσία της Ένωσης και είδε τους Δημήτρη Φλιώνη και Μιντάουγκας Κουζμίνσκας να ταξιδεύουν μαζί με την υπόλοιπη αποστολή. Αυτό πάντως, δεν σημαίνει πως οι δύο αθλητές θα είναι διαθέσιμοι για το παιχνίδι. 

Ο Έλληνας γκαρντ και ο Λιθουανός φόργουορντ ακόμα δεν έχουν ξεπεράσει τους τραυματισμούς τους, παρόλα αυτά συντάσσονται -κυρίως για ψυχολογικούς λόγους- με την ομάδα και θα παρακολουθήσουν από κοντά το παιχνίδι στην Θεσσαλική πόλη. 

Για τον Ζούρο είναι πολύ σημαντική η παρουσία τους στην αποστολή, παρά το γεγονός ότι δεν θα αγωνιστούν, καθώς ο κόουτς από την πρώτη στιγμή εστίασε στην ψυχολογία και σκοπεύει να… γυρίσει τον διακόπτη. 

Αλλωστε, στην πρώτη ομιλία του στους παίκτες έδειξε την πίστη τους σε αυτούς και την δήλωσε κι όλας. «Πιστεύω σε εσάς, το ρόστερ είναι πολύ καλό, θα παλέψουμε όλοι μαζί και στο τέλος θα κάνουμε σπουδαία πράγματα», είπε παρουσία όλων και στην ΑΕΚ περιμένουν την άμεση αγωνιστική αντίδραση των παικτών.

Ηλίας Ζούρος: «Η ΑΕΚ είναι ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ της Ευρώπης»
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

12:03 - 26.01.2024

Ηλίας Ζούρος: «Η ΑΕΚ είναι ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ της Ευρώπης»

Ο κόουτς Ηλίας Ζούρος σηκώνει τα... μανίκια αναλαμβάνει την ΑΕΚ -αντικαθιστώντας τον Ζοάν Πλάθα- και είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της Ένωσης σε μία κομβική χρονιά που συμπληρώνονται τα 100 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου.

Κόντρα στην Καρδίτσα θέλουν τη νίκη, αλλά κυρίως θέλουν να παρουσιάσουν μία βελτιωμένη αγωνιστική εικόνα, καθώς ακολουθεί ο «τελικός» με την Χάποελ Χολόν στην Ουγγαρία για την δεύτερη αγωνιστική της «φάσης των 16» του Basketball Champions League.